חדשות האוכל: חמות ומתוקות

סופגניות צ'ייסר, סופגניות שנדי וסופגניית באונטי. כל החידושים בסופגניות 2011, ולא, הן עדיין לא דיאטטיות

21/12/2011
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

אם אתם חושבים שהעבודה שלנו בסלונה היא פשוטה, אתם טועים טעות מרה. קחו למשל את סקירת הסופגניות הזאת. לאורך החודש האחרון חירפו נשות סלונה האמיצות את נפשן והקריבו את ישבנן כדי שאתם, קוראים יקרים, תקבלו סקירה מקיפה. לא היה קל, אבל מישהו צריך היה לעשות את העבודה הקשה הזאת.

ביסקוטי

הסופגניות של ביסקוטי זכו למירב המחמאות מפי הטועמות האמיצות שלנו. עינת, שלקחה אחריות על כל הסופגניות הפושטיות עם הריבה, אמרה שהיה טעים מאוד, אם כי היה קצת יותר מדי ריבה. היא גם מאוד אהבה את סופגניית הסניקרס, שהיתה במילוי קרם שוקולד בלגי בציפוי חמאת בוטנים ובוטנים.

גם ריקי, שהצליחה איכשהו להתחמק מכל טעימת הסופגניות, גמרה את ההלל על סופגניית הסניקרס: "אני לא משתגעת על סופגניות, לשמחתי, בוודאי לא אלו המפונפנות, אבל הסופגניה הזו הייתה ריגוש פראי, עם חמאת בוטנים ושברי בוטנים והזלפה קלה של קרם שוקולד, פיצחה בשבילי את הדרך לאהבה חדשה, איזו צרה!".

לביסקוטי גם היתה סופגניית באונטי, על שם חטיף הקוקוס הידוע, שגרמה להדס להתפייט ולהגיד שהיא "מעודנת וטעימה ואקזוטית. כמות נדיבה של קרם קוקוס נמצא בתוכה וטעמו משלים את טעם הבצק הטרי באופן מושלם. השוקולד והקוקוס מתמזגים יחדיו בהרמוניה מושלמת כמו ריקוד קליפסו בקריביים".

דנה, שטעמה את סופגניית העדשים אמרה שקרם שוקולד היה אוורירי ולא הכביד מדי על הסופגניה, היחס בין כמות הקרם לבצק היה מדויק והציפוי בטעם שוקולד עם סוכריות שוקולד השלים את טעם הקרם להפליא.

ורונית סיכמה: "הכי הכי טובה, בצק רך , אוורירי נעים, טעים, לא מתוק מדי. מושלם".

מחירים: 4.5 שקלים לסופגניה במילוי ריבת תות או ריבת חלב. 7.5 שקלים לסופגניה משודרגת.

.

לחמים

אנחנו, וכשאני אומרת "אנחנו" אני לגמרי מתכוונת "אני", מאוד אוהבים את מאפיית לחמים, ואני מוכנה למכור את חברותיי לעבודה תמורת חלת המרציפן שלהם, שנמכרת בימי חמישי ושישי. בתחום הסופגניות, לעומת זאת, הם לא הבריקו יותר מדי. קודם כל, מאוד לא מצא חן בעינינו ההמצאה של "סופגניה אפויה". לסופגניה אפויה יש שם – קוראים לה לחמניה, והיא לא קשורה לחנוכה.

כנראה בגלל זה עינת אמרה שהבצק הרגיש יותר מדי כמו לחם. רונית דווקא אהבה ואמרה שהסופגניות נתנו לה הרגשה נוסטלגית והריבה היתה איכותית וטעימה. לעומת זאת, את הסופגניה עם ציפוי השוקולד היא כבר לא אהבה.

דנה, אשת האופנה שלנו, טענה שהסופגניות היו חיוורות מדי, והצבע שלהן היה "לא מספיק שזוף ומגרה. לעומת זאת, היא גם אמרה שמילוי קרם השקדים היה טוב וכן גם מילוי הריבת חלב.

מחירים: 6 שקלים לסופגנייה מטוגנת ו-7 שקלים לסופגנייה אפויה.

.

מתוקה

החידוש של רשת מתוקה השנה הוא סופגניות שנדי: סופגניות מבצק בירה בציפוי של קוביות ג'לי שעשויות משנדי בארבעה טעמים – לימון, דובדבנים, תפוח ואפרסק. התוצאה מאוד מגניבה, בעיקר קוביות הג'לי, אבל לטעם של בצק הבירה צריך להתרגל.

לגבי שאר הסופגניות, עינת אמרה שהגודל שלהן מושלם, לא גדולה מדי ולא קטנה מדי, ורק אמרה שהריבה האדומה היתה קצת חמוצה מדי.

למתוקה היו גם סופגניות נטולות מילוי, רק עם ציפוי, אבל הן לא זכו כאן להערכה גדולה מדי, או כמו שהדס ניסחה את זה: "תכלס זה גימיק ולא יותר מזה", וגם רונית אמרה שזאת לא חוכמה לצפות הכל עם המון שוקולד (טעים ככל שיהיה).

מתוקה גם ממשיכה השנה עם קולקציית הסופגניות בשיתוף מחלבת גד, ואמנם לא טעמנו אותן השנה, אבל מניסיון השנה שעברה, הסופגניות המלוחות (כן, מלוחות) בסדרה הן פשוט מעולות.

מחירים: 7 שקלים לסופגניות המיוחדות, 4.5-5.5 שקלים לסופגניות הקלאסיות.

.

רולדין

רולדין חידשו השנה עם סופגניות צ'ייסר, שהן סופגניות שמצורף להן בקבוקון/מזרק שבו המילוי, וצריך להזריק אותו פנימה בעצמכן. כלומר גם סופגניה וגם עבודה. הטועמות המפונקות לא התרגשו מההמצאה והתרכזו בסופגניות האחרות, וכאלה יש המון לרולדין.

דנה אמרה שמילוי הקצפת האמיתית היה מענג. היא גם לקחה הביתה סופגניות לבנותיה המקסימות ודיווחה שהעיטורים המופרזים של המוני הסוכריות הצבעוניות וקישוטי המרנג שימחו אותן מאוד וגרמו להן להתרגש ולצאת בהכרזות אהבה לחג החנוכה.

הדס, שהיא כבר ילדה גדולה, גם מאוד התרגשה, במיוחד מסופגניית הסוכריות הקופצות, ואמרה שהיא טעימה בטירוף וגם כיפית נורא כי "זה קופץ בפה אחרי הביס", ועל מילוי השוקולד, שהרגיש לה כמו שוקולד השחר היא אמרה "יש בזה, כמו שאייל שני היה אומר, 'את כל טעויות הילדות', זה ילדותי ונפלא כמו טיול במפעל ווילי וונקה. בניגוד לסופגניות משודרגות אחרות שהן סתם יומרניות כאן זה מתאים לז'אנר וטעייייים".

מחירים: 4.5 שקלים לסופגניה קלאסית, 8 שקלים לסופגניות גורמה.

.

בן עמי

קונדיטוריית בן עמי הבריקו השנה עם המילויים. מרקחת שזיפים בברנדי, קונפיטורת תפוחים וקינמון ומרמלדת פירות הדר הם שלושת המילויים הבולטים.

דנה התלהבה מכך שמדובר בריבה אמיתית שמרגישים בה את הפרי. לא מדוללת, לא מתוקה מדי ולא בגוון זרחני. פריכה מבחוץ ולא שומנית מבפנים. על הסופגניה במילוי התפוחים היא אמרה שמדובר במילוי רענן ומפתיע, שמגיע טוב עם בצק הסופגניה ומקליל אותה, אם כי זה הרגיש לה יותר כמו בראנץ' מאשר כמו חנוכה.

עינת, ראש דסק הסופגניות עם הריבה, אכלה את הסופגניה עם מרמלדת פירות ההדר, אבל היא לא הרשימה אותה יותר מדי, והיא עדיין מעדיפה את הסופגניות שלה רק עם ריבה אדומה.

מחירים: 5-8 שקלים.

וממחר דיאטה (רק כי היום יש לנו פה הדלקת נר, שתלווה, כמובן, בעוד סופגניות).

צילום: יח"צ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה