על סופגניות שוקולד שמעתם?

גלית אלפרט, האישה שמאחורי חוות השוקולד גליתא, מבקשת שתאמינו בנסים, ומפנקת במתכון לסופגניות שוקולד חמות ומתוקות

15/12/2011
גלית אלפרט קבלו עדכונים מגלית
  • RSS

אני מאמינה גדולה בנסים. אני מכורה לאופטימיות ולנאיביות שהם מביאים. בתור ילדים הנס הוא חלק מחיינו, כי כילדים אנחנו מאמינים להם, אבל ככל שאנחנו מתבגרים וההיגיון משתלט עלינו ואולי גם חווינו כמה אכזבות בדרך, האמונה בנס הולכת ומפוגגת.

השכל משתלט, ואם אנחנו לא מצליחים להבין כיצד הנס יכול להתרחש מבחינה הגיונית, אנחנו לא מאמינים בנס.

ולמה בעצם? למה זה לא הגיוני שמחר אני אהיה זאת שאזכה בלוטו (טוב, אולי במקרה הזה כדי קודם למלא כרטיס...), אבל למה שמחר אני לא אפגוש את אהבת חיי, למה שזה לא יקרה בדיוק כמו בסרט הוליוודי מתקתק? למה מחר אני לא אמצא את עבודת חיי, או אקבל את התפקיד שהכי חלמתי עליו? למה? הרי על הנייר הכל תמיד אפשרי!

אני מניחה שלרבים מכם מה שכתבתי עד עכשיו ישמע טפשי, ילדותי ואולי פשוט יותר מדי רוחני, אבל בתור מי שזכתה בשנה האחרונה לפגוש את אהבת חייה בדרך הכי מוזרה שניתן, וזכתה ללדת את בנה הבכור אני אומרת לכם אל תפסיקו להאמין בנסים. הם כאן איתנו, סביבנו כל הזמן רק מחכים שנאמין בהם בשביל להתגשם. תחלמו על הנס שלכם, הנס שלו אתם מחכים, תאמינו בו בלב שלם, בלי "אבל" באמצע, ותחכו בסבלנות ואז הוא יגיע.

חנוכה הוא חג של אור גדול, חג של נסים אמיתיים, חג מצוין ליצור את הנס הבא שלכם. ומכיוון שהנס מתוק מאוד, קבלו גם מתכון לסופגניות קקאו קצת אחרות, אבל ממש קלות להכנה.

ושיהיה לכם חג שמח, מואר ומתוק.

סופגניות קקאו במילוי רוטב שוקולד לבן ווניל

החומרים לכמות של כ-20 סופגניות:

בסיס:

  • 1 כוס חלב
  • 125 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר (אפשר גם סוכר חום)
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות קקאו
  • 3 ביצים
  • .

    מילוי:

    • 150 גרם שוקולד לבן
    • 100 מ"ל שמנת מתוקה
    • כפית וניל

    אופן ההכנה:

    1. מחממים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה לגמרי בתוך הסיר (לא להגיעה לרתיחה).

    .

    2.  מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והקקאו בפעם אחת לתוך הסיר ומערבבים.

    .

    3. מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

    .

    4. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה – לערבב טוב טוב בין ביצה לביצה.

    .

    5. מחממים סיר עם שמן עמוק.

    6. כשהשמן חם בעזרת כף מזלפים את הסופגניות לתוך השמן.

    .

    7. מחכים שהם יתרוממו לפני השטח של השמן ומטגנים כ-2 דקות כל סופגניה. הופכים בעזרת כף את הסופגניות בזמן שהן בשמן.

    .

    8. מוצאים ומניחים על גבי נייר סופג.

    .

    9. מצננים קלות.

    10. בזמן הזה מכינים את המילוי: מרתיחים את השמנת לרתיחה מלאה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב, מוסיפים את הווניל ומערבבים שוב.

    11. מזריקים את המילוי לתוך הסופגניות.

    12. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

    הערות:

    • את הסופגניות הללו יש לאכול כשהן טריות, לא ניתן לשמור אותן ליום שאחרי
    • אם רוצים ניתן לאפות את הסופגניות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 10-15 דקות ולקבל בעצם פחזניות קקאו נהדרות (המילוי אותו דבר)





    מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

    בחזרה למעלה