חדשות האוכל: בוקר בא לארוחה

ארוחות בוקר במונטיפיורי 7, סושי בחצי מחיר ב-Miyako, סיורי אוכל בירושלים, ארוחת יומולדת באחד העם טאפאס והחורף חוזר, ואיתו צ'ולנט בטשרניחובסקי 6

חמין
  • מסעדת מונטיפיורי 7 מתחילה להגיש בסופי שבוע (שישי ושבת) ארוחות בוקר בין השעות 9:30 ל-12:30. המנות, שעשויות מחומרי הגלם של שוק הכרמל, כוללות בין השאר חצי אשכולית עם סוכר ברולה ושמנת חמוצה (בתמונה), בוריק תרד וכרישה מוגש עם ביצה קשה, מלפפון, רוטב יוגורט וסלסה עגבניות חריפה רצח, ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה ומוגש עם סלט עגבניות ומשקאות כמו לאסי תותים, פרג, מי ורדים וזעפרן, משקה חלב, בננות, תמרים וטחינה גולמית ומשקה שוקולד, חלב קוקוס והל. מונטיפיורי 7, מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-5100094.

.

  • ועוד בשישי: במסגרת מפגשי האוכל שמארגן מוזיאון מגדל דוד בירושלים, יתארח בשישי הקרוב (9.12) הגבן שי זלצר, שיספר על הקשר שבין המקום והטעם ובין הגבינות המופיעות במקרא לחדשנות המאפיינת את הגבינות העכשוויות בישראל. על המסורות הערביות והגבנים הישראלים; יתקיים סיור "עושים שוק בירושלים" בסמטאות העיר העתיקה; וטובה דיקשטיין, מומחית לאוכל ארץ ישראלי קדום, תספר סיפורים ורכילות מהווי החיים של הנשים בחצר המשותפת ועל אמונות תפלות שעזרו להצלחת התבשילים. 40-45 שקל למפגש, 55-65 שקל למפגש+סיור. מוזיאון מגדל דוד, פרטים והזמנת מקומות ב-6265333-02 וגם 2884*.

.

  • לרגל חזרתו הצפויה של הגשם מחר (בלי נדר), מגישים בטשרניחובסקי 6 מבחר תבשילי קדירה שיעשו לכם חם בלב, כמו ביף בורגיניון – תבשיל בורגוני קלאסי של בקר המבושל בציר טלה ויין אדום עם ירקות שורש, פטריות ונגיעת ברנדי; coq au vin – צלי עוף ביין אדום עם פטריות ובייקון; ואוסובוקו טלה בציר טלה, יין לבן, שורש סלרי, גזר ושום. בשישי ושבת יוגש שם צ'ולנט (בתמונה) ולפעמים גם טבית, החמין העיראקי. טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 5 תל אביב, 03-6208729. שעות פתיחה: ב'-ה' 12:00-24:00, ו'-שבת 10:00-24:00.

.

  • מסעדת אחד העם טאפאס של יונתן רושפלד חוגגת שנתיים, ולרגל האירוע יתקיימו בימים ראשון ושני (11-12.12) החל ב-18:30 שני ערבים מיוחדים שבהם יוגשו המנות האהובות ביותר של מסעדות טאפאס אחד העם (ושרימפס קדאיף וכבד אווז), ביסטרו יבנה מונטיפיורי (תרד ממולא בריקוטה ובויבז) והרברט סמואל (סלט עגבניות – בתמונה – וריזוטו שחור). אחד העם טאפאס, אחד העם 27 תל אביב, 03-5666966.

.

  • מסעדת Miyako היפנית מציעה הפי האוור בימים א'-ה' בשעות 17:00-18:00 ו-22:00-23:00. מי שיאכל בשעות האלה ישלם רק חצי מחיר על כל התפריט. Miyako, דרך מנחם בגין 7 רמת גן, 057-9428681.

.

לכל מדורי חדשות האוכל

צילום: יח"צ