מודה אני

מיליוני אמריקאים יחגגו הערב את חג ההודיה. השפית עינת מזור מכניסה אתכם לרוח החג ומקנחת במתכון למאפינס בטטות עם אפרסמון וחמוציות

24/11/2011
עינת מזור קבלו עדכונים מעינת
  • RSS
» מאפינס בטטה עם אפרסמון וחמוציות. צילום: עינת מזור

היום יחגגו מיליוני אמריקאים את החג המקסים Thanksgiving. בעברית תורגם השם לחג ההודיה, אך במינוח האמריקאי מסתתרת גם הנתינה. החג הוא סמל למסורת שנתוותה בעקבות אותם מתיישבים חדשים, הפילגרמים, שהגיעו למדינה, השתקעו בה והביאו עימם משב רוח חדש של תרבות ואוכל.

בארה"ב של היום משפחות וחברים קרובים מתיישבים סביב שולחן אחד ואוכלים במשך כל אחר הצהריים ארוחה גדולה, כשבמהלכה הסובבים מודים על כל מה שניתן להם בחיים. זוהי אחת הזדמנויות הנדירות לעצור רגע לחשוב ולמצוא מה טוב בחיים הללו. אם תשאלו אותי, זהו רגע מכונן בחייו של אדם.

האוכל המסורתי הוא עניין מרכזי בחג וכחודשיים לפני, כל בלוגרי האוכל מתמלאים במתכונים מוצלחים יותר או פחות של תבשילי הודו, תירס, דלועים למיניהם והרבה תירס. מדי שנה מאות אלפי תרנגולי הודו נשחטים עבור החג ומדי שנה כל חובבי החיות ואגודות למען החיות נזעקים ועורכים קמפיין גדול מלווה בהרבה רעש הקורא להפסיק את ההרג הזה אך נדמה כי אין זה עוזר.

סביב תרנגול ההודו, המאכל הלאומי של החג, נערכים דיונים ארוכים על אופן בחירת התרנגול ודרך בישולו: עם או בלי מרינדה, צליית תרנגול שלם או רק חלקיו ובאיזה אופן להגיש אותו.

ההגשה המסורתית היא עם עיסת לחם מתובלת ואפויה (סטאפינג), מחית תפוחי אדמה או תבשיל בטטות עם מרשמלו. אגב, מוזרה העובדה בעיניי שהאמריקאים אוהבים להגיש את המילוי לצד העוף ולא בתוכו. לצד התרנגול והמילוי נמצא גם רוטב חמוציות אדום ומתוק ותוספות סימליות לעונה - תירס, בטטות, כרוב ניצנים ועלי מנגולד.

מאפינס בטטות עם אפרסמון וחמוציות

16 מאפינס. זמן הכנה: 20 דקות בישול בטטות + 15 דקות הרכבה. זמן אפייה: 20 דקות.

החומרים:

3 כוסות קמח

½2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית סודה לשתייה

½ כפית קינמון

½ כפית אגוז מוסקט

1/3 כוס חלב מעורבב עם 1 כפית חומץ תפוחים או 1/3 כוס ריוויון

¼1 כוסות מחית בטטות (מ-2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות - ראו הכנה בהמשך)

¾ כוס סוכר דמררה

150 גרם חמאה רכה

2 ביצים גדולות

¼ כוס חמוציות

1 אפרסמון חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבטטות במים למשך כ 20 דקות עם מכסה, מכבים את האש ומשאירים את הבטטות במים לעוד 10 דקות. מסננים את המים ומועכים למחית בעלת מרקם רך ואחיד.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס. ומשמנים תבנית שקעים.
  3. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט.
  4. בקערה אחרת מערבבים את החלב עם החומץ או הריוויון עם מחית הבטטות.
  5. לקערת מיקסר מכניסים את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצים זו אחת זו תוך כדי עירבוב. כשהמיקסר על מהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת תערובת הבטטות כשמתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
  6. מוסיפים את החמוציות ואת האפרסמון, מערבבים ושופכים את הבלילה לתבנית. ממלאים כל שקע 2/3 מגובהו. לא עד הסוף כיוון שהמאפינס תופחים. את הבלילה שנותרה אפשר לשמור בינתיים במקרר. במידה ובסיבוב השני הבלילה לא ממלאת את כל השקעים, מלאו את השקעים הריקים במים עד מחציתם.
  7. אופים כ-20 דקות או עד שקיסם המוחדר למאפין יוצא ללא פירורים.

הבטטות מתבשלות

מחית הבטטות

המאפינס בדרך לתנור

לאתר של השפית עינת מזור

צילומים: עינת מזור




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה