חדשות האוכל: על ראש הצוק

המקום החדש של ניר צוק ביפו, עסקית צהריים חדשה בלה שוק, טאפאס בר חדש ברחובות, מנות זיתים בכרמים ותפריט סתיו חדש ב-1868. ואם אתם מעדיפים לבשל בעצמכם – התוכנית החדשה של אהרוני תעזור לכם בזה

16/11/2011
מערכת סלונה קבלו עדכונים ממערכת
  • RSS
  • ביפו נפתחה מסעדת עולי ציון, שמוגדרת כ"מקום החדש של ניר צוק". צוק תרם למקום את שמו ואת המוניטין שלו והשקיע במקום, אבל על האוכל אמונה נטלי שחף. מדובר במנות מהמטבח הבולגרי, הערבי והרומני במחירים נוחים. בנוסף לאוכל מציע המקום גם ליין מוזיקלי שמח עד השעות הקטנות של הלילה. עולי ציון 34, יפו. 03-6044936. בתקופת ההרצה פתוח בימים שבת-ה' 19:-2:00 ובימי ו' 12:00-2:00.

.

  • עונת המסיק מגיעה גם למסעדת כרמים שבמושב סגולה, ומציעה מנות מיוחדות שיצר שף המסעדה, סהר רפאל: דג מושט טברייני צלוי בגריל עם רוטב שמן זית, עשבי תיבול, לימון וזיתי קלמטה כבושים (79 שקל) ופסטה אוליביו, שכוללת רצועות חזה עוף, פלחי ארטישוק איטלקי, קוביות עגבניה, זיתים סורים, שמן זית, שום ועשבי תיבול (בתמונה. 46 שקל). בנוסף משתפת המסעדה פעולה עם מפעל שמן הזית כד בני דרום, ומזמינה אתכם לסיור במפעל עם אפשרות לרכישת המוצרים בהנחה של 5%. מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה. 08-8505859. שעות פתיחה: כל השבוע 9:00-24:00.

.

  • חדש ברחובות: קאבסה – טאפאס בר שהמציע מנות אותנטיות מהמטבח הספרדי. למשל פאייה, מבחר בשרים בתיבול ספרדי ועוד. המדע 2, רחובות. 08-6900400. שעות פתיחה: כל השבוע 9:00-3:00.

.

  • מסעדת 1868 הירושלמית של השף יענקל'ה תורג'מן יוצאת עם תפריט סתיו חדש. בין המנות הראשונות שתמצאו שם יש אספרגוס ירוק חלוט ונא, קציפת עגבניות, לימונים כבושים, טוויל זרעי כוסברה (45 שקל) וסטייק לשון בקר שבושל 18 שעות, המוגש בליווי סלט וולדורף וזעפרן עם טחינה שעשויה מפיסטוק (58 שקל). במנות העיקריות תמצאו חזה ברווז בארל גריי ושוק ברווז שבושל 8 שעות ב-70 מעלות, גזר פיקנטי, רוטב תמרים (135 שקל) ופילה בקר על קונפי ארטישוק ירושלמי וצנוניות , קרם סלק, ו"וופל תפו"א" (145 שקל) ולקינוח - "צלחת הממתקים" של המסעדה המכילה מיני טארט לימון, חלבה משומשום שחור, מקרון, מרמלדת חבושים ומרשמלו ביתי.

.

  • מסעדת לה שוק בכיכר דיזנגוף בת"א מתחדשת בשף חדש – שלומי בן שימול - ובעסקית צהריים חדשה. העסקית, שתוגש בימים א'-ה' בשעות 12:00-16:30, כוללת צלחת אנטיפסטי שוק ולחם הבית, מנה ראשונה לבחירה מבין סלט עגבניות ומוצרלה, חציל קלוי או קרפצ'יו של שוק ועיקרית. בין העיקריות: סינייה עלאפה וטאבולה שרימפס (59 שקל); טאג'ין חלקי פנים וגרגירי חומוס וקלמארי על המחבת (בתמונה. 69 שקל) ונתח פילה בקר או תבשיל טלה וירקות שורש (89 שקל). חוץ מזה התווספו למסעדה גם כמה מנות ערב חדשות. דיזנגוף 92, תל אביב. 03-6033117 שעות פתיחה: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.

.

  • והערב ב-21:00 עולה בערוץ 10 התוכנית "ישראל מבשלת", בהנחייתם של ישראל אהרוני וגיא לואל. בכל תוכנית יבשל אהרוני ארוחה בת 3 מנות בזמן אמת, ובמקביל לו יבשלו 18 אנשים/משפחות את אותה ארוחה בדיוק. אהרוני ישוחח עם האנשים וכן יהיו פריצות בשידור לנקודות השידור בבתים של אותם מבשלים.

צילום: יח"צ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה