גלידה היישר מהגינה

הגרגרנית מתרפקת על זכרונות ילדות מהקיבוץ ומכינה גלידת פג'ויה עונתית ומשובחת

26/10/2011
הגרגרנית קבלו עדכונים מהגרגרנית
  • RSS

זכרון ילדות: ביקור אצל הדודה בקיבוץ, יום שבת. יושבים בגינה ותוך כדי שיחה מפצחים פקאנים, שנפלו על הדשא מן העץ ואוכלים פג’ויות, אותן חוצים ואוכלים בכפית.

צלחת מלאה קליפות, על הלשון מן עקצוץ קטנטן עם טעם מתוק ובטן מלאה.

גינת זכרונות הכנתי לי כשבגרתי וכעת גם לי בגינה יש שיח פג’ויה.

ממש עכשיו, בסתיו, כשפירותיו מבשילים, הם נופלים בבת אחת, תמיד איכשהוא מבלי שאני מוכנה לכך מראש. לפני שאני מספיקה להביא קערה גדולה, הרבה מהם כבר על האדמה.

לפג’ויה ריח נפלא כשפותחים אותה, לא פחות מהטעם. אפשר כמובן לאכול אותה כך ואפשר להכין ממנה עוגה או ריבה.

ומה לגבי גלידה?

כשמועכים את הפג’ויה, המרקם המחוספס שלה נעלם ונשאר רק הטעם הנהדר.

המתכון הבא דורש כמה סוגים של הקצפות, אבל כמעט אפס עבודה מצדכם. תנו למכשירים להזיע ואחר כך תמצאו מי שישטוף לכם את הכלים ואתם מסודרים… והטעם, טעם ילדות!

גלידת פג’ויה

החומרים:

  • 200 גרם פג’ויה, ללא קליפה (טיפ: הוצאת תוך הפרי הוא אחלה תעסוקה לילדים).
  • 200 גרם סוכר לבן.
  • 1  כף מיץ לימון.
  • 2  ביצים, מופרדות.

אופן ההכנה:

  1. מעכו היטב את פרי הפג’ויה בבלנדר-מוט. חשוב להקפיד שהפירות יהיו יבשים ,ללא מים ושלא יישארו פירות שלמים, כדי להימנע מחתיכות קרח בגלידה.
  2. ערבבו מחית פג’ויה, סוכר ומיץ לימון והניחו לה לעמוד מעט.
  3. שימו בקערת המיקסר חלבונים והקציפו 5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  4. בקערה אחרת הקציפו (אפשר גם ביד) את החלמונים לתערובת תפוחה ובהירה.
  5. הקציפו שמנת מתוקה לקצפת.
  6. ערבבו את הפג’ויה עם חלמונים, שמנת ולבסוף, בזהירות הוסיפו את הקצף, בתנועת ערבול.
  7. שפכו למכונת גלידה ולאחר מכן, לתבנית ולמקפיא. אני השתמשתי בתבניות מאפינס (יצאו לי 12 מהכמות הזו), כדי ליצור צורות יפות, אבל אפשר גם תבנית אחת גדולה. לא הפסקתי ללקק את הקערה, המרית וכל מה שאפשר. הבעיה היתה להתאפק ולחכות שהגלידה תהיה מוכנה לגמרי (עוד כ-3 שעות).

בתאבון!

השוונץ:

  • פג’ויה (או פג’ואה) היא שיח ממשפחת ההדסיים שהגיע אלינו מדרום אמריקה. יש לה פריחה מקסימה אדומה, הבולטת על רקע עליה הכסופים. הפרי עשיר בויטמין A וביוד. יש שקוראים לה גם "גויאבת אננס".
  • אם רוצים פג’ויה כל השנה, אפשר להקפיא אותה. נוציא את תוך הפרי ונטפטף עליו מעט מיץ לימון, על מנת שלא ישחיר.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה