בירת ישראל

צריכת הבירה בארץ עלתה מאוד בשנים האחרונות, ואפשר כבר לדבר כאן על בירה בלי להתבייש. הגרגרנית חוגגת עם מתכון לקוקטייל בירה סתווי

17/10/2011
הגרגרנית קבלו עדכונים מהגרגרנית
  • RSS
» בירות תרפיסטיות בלגיות. צילום: הגרגרנית

בירה וקיץ הם זוג משמים. האמת, גם בירה וסתיו, בעיקר עכשיו, כשחם ביום כמו קיץ וקריר בערב כמו סתיו. במקומות מתוקנים בעולם יוצאים אחרי העבודה לשתות בירה, כדי לעשות מינגלינג וקצת לנקות את הראש. זה נעשה לרוב בעמידה, גם מחוץ לפאבים, ממש על המדרכות ולא חייבים להתלוות לזה מיני מאכלים מורכבים.

הוזמנתי לטעום בירות מיוחדות - בירות מנזר. הבירות הללו משווקות כיום על ידי חברות תעשייתיות, אך מיוצרות על פי המתכון המקורי של הנזירים. טעמנו בירות תרפיסטיות בלגיות: Chimay, Maredsous, St. Bernardus - כולן מתובלות ובעלות אחוז אלכוהול גבוה (אנחנו טעמנו את גרסאות הטריפל והגרנד רזרב). מרגישים בפה את עושר הטעמים והמורכבות של המשקה. לעצמי סימנתי וי גדול ליד המרדסו.

גם בישראל עלתה צריכת הבירה בשנים האחרונות ובהתאם נפתחו יותר ויותר מבשלות קטנות. על מבשלה כזו כבר כתבתי כאן. מתברר שהגענו כבר לזמן שבו אפשר לדבר "בירה" בלי להתבייש: שבוע הבירה הבינלאומי הראשון התקיים בתחילת החודש, ואמנם היה מיועד לקהל מקצועי, אשר מכין ומבין בירה, אבל בהחלט גם לקהל הרחב שאוהב לשתות.

בירה משתלבת מעולה עם מאכלים אסיאתיים או מאכלים מטוגנים והיא ברירת המחדל שלי אפילו בארוחת ערב של סלט וחביתה. אפשר להכין המון מאכלים עם בירה אלא שהפעם התחשק לי לקחת אותה למחוזות אחרים, בהם היא ההשראה ולא המשרה. עם קוקטייל בירה ביד אפשר לשבת כשהערב יורד, להביט בשמש השוקעת ולהבטיח לעצמנו להיות טובים יותר השנה.

קוקטייל בירה סתווי

2 מנות

החומרים:

  • 30 מ"ל ויסקי טוב
  • 20 מ"ל מיץ ליים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 בירה חיטה קרה (אני השתמשתי בבירה הישראלית "Butterfly")
  • 1 קוביה ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
  • 1/2 תפוח עץ קלוף (לבחירתכם הסוג), חתוך לקוביות
  • 3-4 קוביות קרח גדולות

אופן ההכנה:

  1. בשייקר שימו ברנדי, מיץ לימון, מייפל וחומץ. הוסיפו קוביות קרח ונערו היטב.
  2. שימו בתחתית של שתי כוסות גבוהות ומקוררות קוביות תפוח וג'ינג'ר מסוכר קצוץ.
  3. סננו את המשקה מהשייקר לתוך הכוסות והשלימו עם הבירה הקרה.

השוונץ:

  • מקום מצוין לשתות בו בירה הוא Porter & Sons, מסעדה ובית בירה. אוהבי הבירה ימצאו כאן 50 סוגי בירה מהחבית ועוד למעלה מ-70 סוגי בירה בבקבוקים, מהארץ ומחו"ל. יודעים כאן איך להחזיק בירה, לשמור על איכותה ולהגיש אותה כראוי. הבעיה הקשה כאן היא מה לבחור.

מתוך הבלוג של הגרגרנית

צילומים: הגרגרנית



תגיות: ,

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה