ארטיק אוכמניות ביתי, פאי אננס ושייק חלומי

לטוב ולרע הקיץ כבר פה וכדי לעבור אותו בשמחה, אספנו עבורכם שלושה מתכונים ביתיים וקלים שלא תרצו להפסיק להכין ולאכול לפחות עד שיגיע הסתיו

 

ליהנות מכל הפירות כל ימות השנה (צילום: יח"ץ סנפרוסט)

ארטיקים, גלידות, עוגות קרות ושייקים מככבים בתפריט הקיץ של כולנו ולו מהסיבה שהקיץ הישראלי מרעיף עלינו בנדיבות רבה מדי טמפרטורות גבוהות מדי ולחות שהיינו שמחים לחיות בלעדיה. אם כבר ליהנות מפינוקי הקיץ הקרים, אז הכי טוב ליהנות מפינוקים ביתיים על בסיס פירות. כיום ניתן ליהנות משלל פירות בכל ימות השנה שנמכרים במארזים קפואים ושומרים על טריות, ערכים תזונתיים ומרקם ממש כמו ברגע בו נקטפו.

.

ארטיקים בייתים גבינה ואוכמניות (צילום: יח"ץ)

.

ארטיקים של עוגת גבינה ואוכמניות

סוג מתכון: חלבי

כמות ארטיקים: 8

משך הכנה: חצי שעה

משך הכנה כולל הקפאה: 8 שעות

דרגת קושי: קל

החומרים:

1 שקית (300 גרם) אוכמניות כחולות מוקפאות של סנפרוסט (מופשרות)

4 כפות (40 גרם) סוכר

1/2 גביע (115 גרם) גבינת שמנת 25%

1/2 פחית (200 גרם )חלב מרוכז ממותק

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

טוחנים 200 גרם מכמות האוכמניות המופשרות במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית פרי חלקה.

מעבירים את המחית לסיר קטן, מוסיפים 3 כפות מכמות הסוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.

מסננים את מחית האוכמניות לקערה, תוך כדי מעיכה בכף עד לסינון המחית כולה וקבלת רוטב חלק. מקררים היטב.

מערבבים בקערה גבינת שמנת, חלב מרוכז ממותק, תמצית וניל, קורט מלח וכף הסוכר הנותרת עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך הקערה עד לקבלת קרם חלק.

יוצקים לתבניות ארטיקים את תערובת הגבינה לסירוגין עם מחית האוכמניות והאוכמניות השלמות.
אם רוצים משיישים מעט את התערובת.

.

 פאי אננס-קוקוס חלומי (צילום: יח"ץ)

פאי קוקוס ואננס

סוג מתכון: חלבי

מספר מנות: 12

משך הכנה: שעה

משך הכנה כולל קירור ואפייה: ארבע שעות וחצי

דרגת קושי: בינוני/קשה

החומרים:

בצק פריך מתוק חמאה, קפוא ומופשר

למלית קרם קוקוס:

3/4 כוס (180 מ"ל) קרם קוקוס

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

3 חלמונים

1/3 כוס ועוד כף (75 גרם) סוכר

3 כפות (30 גרם) קורנפלור

40 גרם חמאה רכה

לאננס צלוי:

1 שקית (300 גרם) אננס חתוך מוקפא של סנפרוסט

30 גרם חמאה

2 כפות סוכר

1 כף רום (לא חובה)

לעיטור:

חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

פותחים את הבצק על משטח העבודה ומהדקים לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ.
מנקבים את התחתית במזלג ומעבירים למקרר לשעה.

מכסים את הבצק בנייר אפייה מקומט וממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות. אופים את הבצק 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, מסירים את משקולות האפייה ואופים 15 דקות נוספות להשחמה. מצננים היטב.

למלית קרם קוקוס: מחממים בסיר בינוני-קטן קרם קוקוס ותמצית וניל כמעט עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. טורפים בקערה חלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את קרם הקוקוס החם לקערת החלמונים בהדרגה תוך טריפה, ומשיבים את התערובת כולה לסיר. מבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מוסיפים חמאה רכה וטורפים להטמעה. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

לאננס צלוי: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים סוכר לאננס וצולים כמה דקות תוך עירבוב לעיתים כך שהאננס מתרכך ומצופה בסירופ. מוסיפים רום, מביאים לרתיחה ומצננים.

הרכבת חלקי הטארט: טורפים את קרם הקוקוס לריכוך וממלאים את הקלתית האפויה.
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הטארט סביב. מפזרים את האננס הצלוי במרכז ומגישים.

.

שייק תות (צילום: שאטרסטוק By Es75)

שייק תות שדה

רכיבים:

1/2 שקית (150 גרם) תות שדה מוקפא של סנפרוסט

4 כפות סוכר או 3 כפות דבש

1 כוס חלב או מיץ תפוזים

2 כוסות קוביות קרח

לגיוון: ניתן להוסיף עלי נענע או בזיליקום

אופן ההכנה

טוחנים בבלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי.