מוס חמאת בוטנים ושוקולד

שירלי נמש עם קינוח קר ופשוט שלא דורש תנור. מתחילים עם גאנש שוקולד וקצפת ומרכיבים מוס שכבות שנותן זריקה של מתוק

27/07/2011
חן שוקרון קבלו עדכונים מחן
  • RSS
»

אני מה שנקרא "לקוחה נאמנה". אני תמיד חוזרת ועורכת את הקניות שלי באותן החנויות. יש לי את החנות הקבועה שלי שממנה מגיעות רוב זוגות הנעליים שלי, את חנות הספרים, שבה המוכרת החמודה כבר מכירה את הטעם שלי ובהתאם ממליצה לי על ספרים. יש את סניף הסופרמרקט הקבוע שלי שבו השומר בכניסה אומר לי "שלום גברת, מה שלומך? איפה הילדים?", חנות כלי הבית האהובה עליי ממנה אני קונה (וגם משאילה) כלי בית שונים, וזו רק רשימה חלקית.

ויש כמובן את אחת החנויות שאני הכי-הכי אוהבת, וזו החנות שבה אני קונה את כל מה שקשור לאפייה, ולפעמים גם לבישול. זוהי דווקא חנות קטנה יחסית, בבעלות פרטית ולא איזה סניף של רשת ארצית. למרות גודלה האינטימי, היא צופנת בחובה כל טוב – כלי אפייה משובחים ואיכותיים, תבניות שונות ומשונות,  סכינים טובות, כלי מטבח ועוד.

יש בה גם המון חומרי גלם נפלאים – שוקולד משובח, תבלינים טריים, מקלות וניל, אגוזים ופירות יבשים מכל הסוגים ומכל המינים. את החנות הזו אני מזכה לפחות בביקור אחד שבועי, ולמרות שלא תמיד אני יודעת מה בדיוק אני רוצה לקנות, אני אף פעם לא יכולה לצאת ממנה בידיים ריקות.

הבעלים של החנות דואג לתחזק לטובת הלקוחות שלו, מלאי קבוע של ממתקים שונים, ברובם מיובאים, שלא ניתן להשיג אותם בכל מקום. למרות שאני לא חובבת גדולה של הממתקים הללו, לעיתים אני מוצאת את עצמי קונה ממתקים שונים, לא כדי לאכול אותם מיד, אלא מתוך מחשבה שודאי יהיה להם שימוש באחד הקינוחים או המאפים שאכין בקרוב. וכך הגיעו אלי כוסיות השוקולד הללו המלאות בחמאת בוטנים.

להכין קסטה ביתית - כולל הביסקוויטים

קינוח פטל וקצפת ביתי

למי שלא מכיר, זהו ממתק חביב וטעים שיש לו מכורים רבים, בעיקר אלו המשתגעים על השילוב (הטעים!) של שוקולד וחמאת בוטנים. איכשהוא, הכוסיות הללו די נזנחו במגירת חומרי הגלם שלי, ורק מידי פעם הציצו אליי משם. עד שהשבוע, בעקבות החום המטורף, התחשק לי להכין קינוח קר ופשוט ומבלי להדליק את התנור. אז במיוחד עבור הכוסיות הללו יצרתי קינוח שמבוסס על אותו רעיון – שילוב של השניים: שוקולד וחמאת בוטנים. זהו קינוח קל מאוד להכנה, אין צורך בתנור והוא נשמר אפילו כיומיים בקירור. הכי כיף לשלוף אותו מהקירור בתום הארוחה ולקבל זריקה של משהו מתוק.
...

...

מתחילים בהכנה של גנאש ומאפשרים לו להצטנן לטמפרטורת החדר

..

..

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת
...

...

באותה קערה בה הקצפנו את הקצפת, ומבלי לשטוף אותה, מערבלים יחד גבינה, חמאת בוטנים וסוכר. מקפלים פנימה בעדינות את הקצפת, וזהו. המוס מוכן.

כל מה שנותר זה לסדר את המוס והגנאש בשכבות בכוסות או בכלים אישיים, רק שימו לב שהשוקולד כאן הוא לגמרי שחקן משנה ויש לו נטייה להשתלט. מומלץ להוסיף את הגנאש בכמות קטנה מאוד על מנת שלא לקבל קינוח כבד ומתוק מידי.

מומלץ לשמור בקירור עד להגשה, גם על מנת לאפשר למנה להתייצב, לטעמים להשתלב וגם כדי לקבל קינוח מתוק וקר שמתאים לימים חמים אלו.

..

מוס חמאת בוטנים ושוקולד

לכ- 6 כוסות או כלים אישיים בנפח 140 מ"ל

לגנאש -

100 גר' שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

100 מ"ל שמנת מתוקה

למוס -

1/2 מיכל (125 גר') גבינת שמנת 30%

1/2 כוס (140 גר') חמאת בוטנים

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס (50 גר') סוכר חום בהיר

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור (לא חובה)

חטיף שוקולד וחמאת בוטנים קצוץ גס (אפשר להמיר בשוקולד צ'יפס מריר או בטעם חמאת בוטנים)

להכנת הגנאש -

בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד. מניחים לדקה, ולאחר מכן מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפ' החדר.

להכנת המוס -

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת. בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה, חמאת בוטנים, תמצית וניל וסוכר. מוודאים שהתערובת אחידה, ובמידת הצורך נעזרים במרית כדי לגרד את תחתית הקערה. מקפלים כ – 1/3 מכמות הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים ולאחר מכן מקפלים בעדינות את יתר הקצפת עד לקבל מוס אחיד.

מסדרים את המוס והשוקולד בשכבות בכוסות או בכלים (מומלץ ביחס של 3-4 כפיות מהמוס על כל כפית מהגנאש). מעטרים בשברי חטיף השוקולד ומצננים במקרר. הקינוח נשמר כשהוא עטוף היטב בקירור עוד יומיים נוספים.
...

..

מתוך הבלוג של שירלי נמש - מתוקים שלי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה