פרידה קאלו בשף תאכל

ערב בפרידה קאלו במסגרת פסטיבל שף תאכל, על סביצ'ה, ניוקי ומקפא קמפרי

23/07/2011
ריקי כהן קבלו עדכונים מריקי
  • בדואר
  • RSS
» קדאיף ממולא גבינת עיזים ופלפל על חציל שרוף, צילום יח"צ

מעל המיטה שלי תלוי פוסטר ממוסגר של פרידה קאלו, באחת העבודות הידועות שלה. בציור הזה היא מוכפלת, שתי פרידות, שלכל אחת מהן לב תלוי על החזה בחוץ, וחוט מחבר ביניהן, הן אוחזות ידיים והשמאלית גוזרת את החוט, וטיפות דם נושרות על שמלתה. הפוסטר שקניתי מחוץ לתערוכה המטלטלת שלה בגלריה בברלין בשנה שעברה, זכה לתגובות לא קלות, באופן טבעי וכמה מבקרים בבית הסתייגו מהבחירה לתלות אותו בחדר השינה.

פרידה קאלו טבועה בתרבות ה120 וגם ב121 כאייקון טראגי. לכן ההחלטה לקרוא למסעדה בשם הזה מעוררת הערכה, שכן היא אינה מעוררת רק רגשות צרכניים חיוביים וקשורה בתודעה כדמות סובלת, אבל במסעדה שעל שמה, תודה לאל, אין שום זכר לסבל כלשהו.

בדרך למסעדה, לאכול בה במסגרת פסטיבל "שף תאכל", עברנו ליד מסעדה אחרת של שף נודע, אחד שמרשה לעצמו לגבות 70 שח על כמה שרימפס בפיתה. הפער הזה, ארוחה בת שתי מנות ב69, לדוגמה שהזכרתי, מדגימים משהו מהשוק הפרוע של תמחורי המסעדות בעיר הזו. טוב ויפה שיש פסטיבל כזה שמאפשר גם למי שלא יכולים להוציא 200 שקלים לאדם לארוחה ליהנות מארוחות במסעדות מוצלחות.

פתחנו את הארוחה במנת הניוקי באספרגוס שהייתה השיא של הארוחה, מבחינתנו, מהניוקי המוצלחים שטעמנו בכלל, כולל מנה במחיר כפול מזה במסעדה אחרת לא מזמן. השילוב עם נגיעות הבלסמי וגבינת המנצ'גו היה מענג. לצידה לקחנו מנה של שרימפס צרובים בקרם כרובית בקציפת גבינות צאן, שהייתה מעודנת.

המשכנו בסביצ'ה, שלדעתי היא מנה שיכולה להיות תשובה מוחצת לחום הכבשני בחוץ, ולכן אני מזמינה אותה הרבה במסעדות שונות לאחרונה, היא מרעננת וקלילה וכשהדגים טריים וטובים זה מעדן. בפרידה קאלו מדובר בסביצ'ה בורי, "קוביות בורי כבושות למחצה, עגבניות קצוצות, זיתי קלמטה, בצל סגול וגבינת פטה על פאן דה טומט". קצת פחות התחברנו לשילוב של לחם וסביצ'ה, אבל זו מנה מעניינת. לצידה בחרנו מנה שנקראת פהאיטאס קון קרנה, "תבשיל שעועית שחורה ובשר טחון,בליווי טורטיות, סלסת עגבניות, גווקאמולה ומטבל יוגורט". מנה מעניינת, השילוב בין השעועית השחורה לעגבניות, אבוקדו ויוגורט הוא קלאסי למטבח המקסיקני ומצויין לטעמי גם בקיץ, אם כי בביקור קודם השעועית הייתה יותר עסיסית לטעמי.

למנות האחרונות בחרנו שתיים מצויינות, קרם קטלאן שרוף בסוכר ומעל סלט פירות בווניל ומקפא אשכוליות וקמפרי, שילוב טוב ומרענן, הרמוניה של טעמים. הצ'ורוס הבלתי נמנעים היו טעימים מידי וגם הזכירו לנו שאנחנו לא בני 30 כבר די מזמן, לאוכל ככה בלילה.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה