קינוחים לשבועות שלא כדאי לפספס

עוגת ביסקוויטים שעברה מתיחת פנים וגלידת שמנת ביתית שלא תמצאו בשום גלידריה. הקונדיטורית מירב שיינר מפתיעה עם שני מתכונים מתוקים במיוחד לשבועות, ובנינו, לכל השנה בעצם

13/05/2018
מירב שיינר קבלו עדכונים ממירב
  • RSS

עוגת ביסקוויטים בטעם לוטוס ברוטב שוקולד עשיר

עוגת ביסקוויטים (צילום: מירב שיינר)

עוגת הילדות, הזכורה לטוב, מקבלת מתיחת פנים, טעם וצבע, ומשודרגת לעוגת ביסקוויטים עשירה, בעלת מרקם עשיר בטעמים מפנקים המשחקים בין מתוק ומלוח באופן מעודן ונעים לחיך, עוגה קלה ופשוטה להכנה, אך כזו שגם אינה מתפשרת על הטעם והמראה החגיגי. צריך ללמוד קונדיטוריה כדי להרשים בחג שבועות הקרוב. זה המתכון.

החומרים הדרושים

לתבנית מלבנית במידות 25 X 10

20 יחידות ביסקוויטים לוטוס (בעטיפת צלופן אישית)

200 מ"ל שמנת מתוקה 38%

50גרם גבינת שמנת 30%

50 גרם גבינה לבנה 5%

25 מ"ל חלב קר

30 גרם אבקת סוכר

60 גרם אבקת פודינג וניל

70 גרם שוקולד מריר/ חלב (לפי הטעם)

1 כפית שמן צמחי

אופן ההכנה

1. לתוך קערה גדולה ורחבה מכניסים את: החלב, השמנת המתוקה, אבקת הפודינג ואבקת הסוכר וטורפים קלות. מניחים בצד ל-3 דקות. מוסיפים פנימה את הגבינות: גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומקציפים במהירות גבוהה עם מקציף ידני. (ניתן כמובן לבצע זאת במיקסר הביתי עם בלון הקצפה). מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

2. מניחים את הביסקוויטים בתחתית התבנית כך שיכסו את פני השטח, כמו כן מניחים גם מסביב (בהיקף התבנית) כך שתיווצר מסגרת. מוציאים את הקרם מן המקרר ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים מעל הביסקוויטים 'צינורות' (אפשר שניים, אפשר שלושה). מכסים את שכבת הקרם בעוד ביסקוויטים, בדיוק באותו האופן והכיוון שנעשה בפעם הראשונה. ממשיכים כך הלאה עם השכבה השנייה.

3. מכניסים את העוגה למקרר לחצי שעה להתייצבות. בדקות האחרונות לשלב זה מתחילים להכין את ציפוי השוקולד: בתוך קערה קטנה חסינת חום ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמן בפולסים של 20 שניות (פעמיים-שלוש) ובוחשים בין לבין. כשמתקבל שוקולד נוזלי במרקם דליל ומבריק, מערבבים היטב כדי לצנן את השוקולד החם.

4. מוציאים מן המקרר ושופכים את השוקולד מעל העוגה. מורחים בצורה שווה, לכדי כיסוי מלא. מחזירים למקרר לקירור של 4-8 שעות (ככל שממתינים הרי זה משובח).

5. מגישים למרכז שולחן החג ומתפללים שאף אורח לא יחפור בכפית מחוסר סבלנות, או ש... למה לא בעצם?

**

גלידה אישית עם שברי ביסקוויט לוטוס ואגוזי לוז

גלידת לוטוס (צילום: מירב שיינר)

רבים מאיתנו מסרבים להאמין, עד כמה זה קל ופשוט להכין גלידה בבית, בכמות קטנה, ובטעמים שונים ומגוונים, לפי מצב-הרוח הפוקד אותנו. הפעם כמובן גלידת שמנת עם הפתעות לוטוס שתורמות לאיזון המתוק ומעניקות עוקצנות נעימה של טעם קרמלי המשתלב טוב עם אגוזי הלוז והדובדבנים החמצמצים. איחוד מושלם של טעמי איטליה ובלגיה אצלכם בסוף ארוחת החג הלבן.

חומרים נדרשים

לכמות של 6-8 מנות אישיות בצנצנות

להכנת קרם הווניל:

250 מיל' שמנת מתוקה 38%

50 גרם גבינת מסקרפונה 40%

1 כפית תמצית וניל אמיתי

1 כף אבקת מייצב קצפת או פודינג וניל

להכנת המרנג האיטלקי:

30 גרם חלבון (מביצה אחת)

50 גרם סוכר לבן

10 גרם גלוקוז

20 גרם מים

להכנת קרם הלוטוס:

300 מיל' שמנת מתוקה 38%

1 כף גדושה ממרח לוטוס חלק

1 כפית גדושה אבקת פודינג וניל

למילוי הגלידה:

50 גרם אגוזי לוז טבעיים קצוצים גס

10 ביסקוויטים לוטוס שבורים לחתיכות בינוניות

לעיטור:

דובדבנים לקישוט

אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד את כל חומרי קרם הווניל עד לקבלת קרם סמיך ויציב. מעבירים לכלי אחר, מכסים ומכניסים למקרר.

2. בינתיים ניגשים להכנת המרנג: בקלחת קטנה מבשלים את הסוכר, הגלוקוז והמים. למי שברשותו מד-חום יש להגיע ל-118 מעלות לפחות. למי שאין ברשותו יביא לרתיחה ולאחר מכן כשנוצרות בועות גדולות מאד יש להמשיך ולבשל עוד 5 דקות נוספות. חשוב! לא לערבב את הסירופ בזמן הבישול, רק להניע את הקלחת מצד לצד לפי הצורך.

3. בזמן שהסירופ מתבשל מקציפים במקביל את החלבון עד למצב בינוני (לא קשה מדי). כשהסירופ מוכן מתחילים לזלפו בהדרגה ובמתינות, תוך כדי המשך פעולת הקצפת החלבון. אט-אט יתפתח מרנג איטלקי מבריק מאד בצבע לבן בוהק. ממשיכים להקציף עד שהמרנג מתקרר לגמרי.

4. מוציאים את קרם הווניל מהמקרר ומקפלים לתוכה את המרנג בעזרת מרית (לקקן).

5. מכינים את קרם הלוטוס לקישוט: בקערה נקייה מקציפים יחדיו את כל המרכיבים הנדרשים לקרם יציב וחלק. מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר עד למועד ההגשה ביום למחרת.

6. הרכבת המנה: יוצקים 2 כפות מהבלילה המוכנה לתוך צנצנת הגשה אישית, מפזרים מעל את שברי ביסקוויט הלוטוס, וחוזר חלילה. מכניסים למקפיא ל- 10 שעות לפחות.

7. מוציאים מן המקפיא סמוך להגשה, מעטרים בקרם הלוטוס ששמרנו במקרר ובדובדבן טרי.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה