סופר מריו

הגרגרנית מפתיעה עם מתכון לכדורי בשר עסיסיים של השף מריו באטאלי, שיש בהם מעט לימון, פרמז'ן, חלה ופטרוזיליה. ויש גם יין טוב

קציצות

שמתי לב שהרבה פוסטים שלי הם צמחוניים או בצקיים ואני בכלל הייתי פעם קרניבורית גדולה. אז מה קרה? התבגרתי כנראה, הקיבולת כבר לא כמו פעם ויכולת הספיגה, גם היא בשיפוצים… ובכל זאת, משהו עם ברזל וטעמים בסיסיים. הפעם לא יהיה אצלנו "על האש", למרות שאני עדיין "מתה" על הריח, אלא מנה מעודנת יותר, עם כמה רבדים של טעמים, שמתגלים בכל ביס.

מריו באטאלי הוא אחד השפים ששווה לאכול אצלו (הטעם הבלתי נשכח של הספגטי פירות ים שאכלתי ב-Esca!) ולהכין את המתכונים שלו. זה תמיד מוצלח לשאוב ממנו רעיונות, שיכולים להתאים לארוחת צהריים או ערב, בקיץ ההביל שלנו. השם של המנה נשמע מצוין באיטלקית ואתם מוזמנים לנסות גם בעברית – קל, פשוט ובלי מקום לטעויות.

כדורי בשר עם פרמזן ברוטב לימוני (Polpettine al Limone)

4 מנות

החומרים:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון (בקשו אותו עסיסי)
  • 1 ביצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס (100 גרם) פרמזן מגורר
  • צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
  • 4 פרוסות לחם (החלק הרך בלבד) ספוגות בחלב, סחוטות וקרועות לפיסות, או לעצלנים – 4 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 לימונים, גרידה ומיץ בנפרד
  • מעט קמח לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית צ’ילי פלייקס

אופן ההכנה:

  • שימו בקערה גדולה בשר טחון, ביצה, שום, גרידת לימון, פרמזן, פטרוזיליה ולחם. ערבבו (אין מה לעשות, הכי טוב בידיים. דמיינו שאתם חוזרים לגן ומשחקים בבוץ) ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  • הכינו כדורים מתערובת הבשר, בגודל של כדורי פינג-פונג בערך. קמחו מעט כל כדור בשר ונערו, כדי להיפטר מעודפי הקמח.
  • במחבת חממו שמן זית על להבה בינונית, עד שהוא חם אך לא מעלה עשן. הוסיפו את כדורי הבשר והפכו אותם מדי פעם, מצד לצד, עד שכל הצדדים מזהיבים. שפכו את מיץ הלימון על כדורי הבשר במחבת ודאגו שכולם מקבלים מהרוטב.
  • קשטו בפטרוזיליה קצוצה ובצ’ילי פלייקס. הגישו על פתיתים או אורז ואפילו אפונה. לי זה עושה את זה לראות את הגבינה נמתחת מתוך כדור הבשר. עדין וטעים בטירוף!

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • יש בלוג נפלא שנקרא "המורדים", שנותן כבוד לעסקים קטנים עצמאיים, אשר שנשכחו מאיתנו ולא בצדק, אחרי שהרשתות נגסו בכל חלקה טובה בעיר. תוכלו לקבל במייל כל פעם מידע על עסק כזה – מסעדה, חנות בדים או תבלינים ולעזור להם להתקיים בעולמנו הקפיטליסטי, כי מה שיש להם להציע לא תוכלו למצוא בשום מקום אחר. אחר כך אל תגידו "לא ידענו"!!
  • יין אדום לבשר ולבן לדגים? זה לא תמיד זה מתאים, בעיקר כאשר מדובר בקציצות, וודאי ובוודאי בתיבול כמו שלנו. היין האדום, אשר משלים מעולה סטייקים או תבשילי קדירה, עלול להיות כבד מדי על התבשיל הזה. הנה יין עם טעמים לימוניים שהולך מצוין עם הטעמים הלימוניים של המנה: כרמל סוביניון בלאן גליל עליון הסדרה האזורית 2010, יין לבן, יבש, מורכב מ-100% ענבי סוביניון בלאן מאזור כרם בן זמרה. יין עם  גוון ירקרק בוהק וצלול, המתאפיין בניחוחות של ליים, פסיפלורה ומינרלים. בעל גוף בינוני עד מלא וחמיצות מאוזנת ומרעננת. טמפ’ הגשה: 10 מעלות. ותודה למירה איתן, מנהלת התקשורת והעיתונות של יקבי כרמל, על ההמלצה.

>> הפוסט פורסם בבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit