עוגת פטל שחור בחושה של אורנה ואלה

כשאתם רוצים לפנק את עצמכם ואת הסביבה. להגיש עם הרבה קצפת וגלידה

  עוגת פטל שחור בחושה של אורנה ואלה. צילום: נס הפקות

מצרכים לעוגה בתבנית 24:

250 גר' פטל שחור + 3 כפות קמח

לכיסוי:

לערבל לפירורים ולקרר

60 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

100 גר' סוכר

70 גר' קמח

1/2 כפית קינמון

לעוגה

210 גר'  קמח

2 כפיות אבקת אפייה

½ כפית מלח

60 גר' חמאה מעט רכה

150 גר'  סוכר

1 ביצה (60 גר')

1/2 כוס חלב (120 גר')

3 כפות רום (40 גר')

ההכנה:

מערבבים יחד קמח, אבקת אפיה ומלח.

מקציפים היטב במיקסר חמאה וסוכר ומוסיפים ביצה.

מוסיפים חומרים יבשים תוך כדי עירבול איטי ומיד כאשר מופיעים פירורים מוסיפים חלב ורום.

בתבנית 24 משומנת ומקומחת מורחים 400 גר' מהמסה, מניחים את הפטל השחור מסודר מהמרכז החוצה ומורחים מעל את שארית המסה, כ-230 גר'.

מפזרים את הכיסוי באופן שווה מעל, מפזרים שטרויזל ואופים כ- 3/4 שעה ב 160 מעלות.

הגשה: העוגה מתחלקת ל- 8. מוגשת עם קצפת רגילה ורוטב פטל.