עוגת שוקולד בננה של אורנה ואלה

השילוב המושלם בין טעם נהדר ומרכיבים בריאים

עוגת שוקולד בננה של אורנה ואלה. צילום: נס הפקות

מצרכים ל-2 אינגליש או תבנית עגולה קוטר 26:

4 ביצים

190 גר' סוכר חום

¼ 1 כוסות שמן זרעי ענבים

5 בננות בשלות (כ-500 גר' נטו)

140 גר׳ קמח כוסמין לבן

140 גר׳ קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתיה

1/2-2/3 כוס שוקולד צ'יפס (עדיף שוקולד קצוץ)

1/2 כוס אגוזים (לא הכרחי)

ההכנה:

מערבבים במג'ימיקס ביצים, סוכר חום ושמן זית כ-2 דקות.

מוסיפים את הבננות חתוכות גס וטוחנים עד שהתערובת חלקה.

מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים מלבד השוקולד.

מוסיפים את היבשים למג'ימיקס, ומערבבים בפולסים קצרים רק עד שהקמח מתאחד. מוסיפים את השוקולד לקראת הסוף.

אופים: בעוגה 170 מעלות כשעה, באינגליש קייק 40 דקות ב-160 מעלות.