לא על הכוסברה לבדה

הפעם אתגרתי את עצמי ואת מסעדת "אסיה" כשקפצתי לדגום את תפריט הערב המוקדם בלווית חברה שאלרגית לעלים, ואינה עמידה לחריפות."אסיה" לא ויתרה עלינו, והצליחה לשמח אותנו למרות המגבלות

30/01/2018
לירון הלברייך קבלו עדכונים מLiron
  • בדואר
  • RSS

תפריט הערב המוקדם של מסעדת "אסיה". צילום: אוהד קב, יח"צ

המטבח האסייתי, כשהוא במיטבו, מצליח לשמח את החיך שלי יותר מכל מטבח אחר. השילובים העזים, הצבעוניות החזקה, הטעמים המפתיעים, וחוסר ההפרדה המתודית בין מתוק ומלוח וחריף - כל אלו מספקים לחובבת ריגושים שכמותי סיבות רבות לשמחה.

בגלל זה אצתי וששתי אל עבר ההזמנה המפתה לדגום את תפריט הערב המוקדם - Pacific Time  - של מסעדת "אסיה", האסיאתית של שוק הפשפשים, שמציעה ארוחה בתמחור קבוע מראש וקוקטיילים במחירים נעימים בין השעות 19:00-20:30 במהלך השבוע.

הארוחות, בשתי רמות תמחורים (128 ו- 148 ש"ח ליחיד), כוללות מנות ראשונות, ביניים, עיקרית וקינוח, חלקן משותפות לחלוקה. לעונג הערביים האסיאתי הזה, לקחתי איתי את ק', חברה חובבת אוכל ובשלנית, שלמרבה צערה אלרגית לרוב סוגי העלים הירוקים. המלצרית הקשובה רשמה בתשומת לב את כל ההגבלות, והקפידה לחומרה שלא ניתקל בבדל עלה מיותר, חס וחלילה, מה שהיה מרשים ומקסים כאחד.

כדי להימנע ממוקשי עלים, ערבבנו קצת בין שני התפריטים, ואלו המנות שדגמנו:

כל אחת קיבלה מרק וונטון שרימפס וסרטנים- ציר סרטנים ועוף צח עם וונטון שרימפס, כרוב סיני ושמן צ'ילי מתובל, שהיה טעים מאד (וקצת חריף לחיכה המאותגר של ק') ופתח את הארוחה עם טעם של עוד.

תפריט הערב המוקדם של מסעדת "אסיה". צילום: אוהד קב, יח"צ

המשכנו עם באו-דזה לבן- לחמניה לבנה ורכה צרובה עם תחתית שומשום מוזהבת במילוי בשר לבן בצלים ותירס, מוגשת עם שמן צ'ילי וחרדל חריף, שהיתה טעימה, אך לא מרגשת.

תפריט הערב המוקדם של מסעדת "אסיה". צילום: אוהד קב, יח"צ

תפריט הערב המוקדם של מסעדת "אסיה". צילום: אוהד קב, יח"צ

עוד במנות הראשונות - כריות טופו, שהן כריות מטוגנות מקמח חומוס, שהיו חביבות ותו לא, ודגים נאים- נתחי דג ים נא ברוטב צ'ילי, שאלוט, קרמבולה וחלב קוקוס עם דג פריך וכוסברה בליווי סטיקי רייס. המנה היפיפיה הופשטה מכל עלה תועה, לכבודה של ק', דבר שפגם במראה, אבל נתן ל"אסיה" ניקוד נוסף על תשומת הלב והמאמץ. המנה, על הרוטב החריף והתוספת הקראנצ'ית מלמעלה, היתה נהדרת. הסטיקי רייס היה סטיקי מדי וקצת קשה לתפעול, אבל הדגים הנאים הטריים והרוטב העשיר חוללו בחלל הפה מחול אסייאתי כהלכתו. ק' כצפוי, התקשתה להתמודד עם הרוטב החריף והתנחמה במנת פטריות שימג'י וכרוב אדום ברוטב צדפות, ובמנה העיקרית, שלה חיכתה וציפתה: ספייריבס קרמל מעושן- צלעות חזיר אפויות בזיגוג עמוק של קרמל סוכר דקלים, תבלינים חמים, קליפת תפוז, סוכריות בייקון ושבבי שאלוט פריכים מעל, שהוגשו עם אורז יסמין וחמוצים, והוציאו מק' קולות ומצמוצי עונג שפיצו על כל החריפות שנאלצה לסבול.

תפריט הערב המוקדם של מסעדת "אסיה". צילום: אוהד קב, יח"צ

למנה האחרונה (שלא כלולה בתפריט הערב המוקדם) הגענו עם בטן מלאה, ובכל זאת לא ויתרנו על קינוח, וכמובן שצדקנו, כי העוגה הויאטנמית משורש יוקה, עם קולי פסיפלורה חמצמץ, רוטב חלב-וניל, קראמבל קוקוס ושנטי וניל, היתה נהדרת. לא מתוקה מדי, מרקמה מיוחד והטעמים שלה ארזו את הארוחה יפה יפה בבטנים שלנו.

את כל האסייאתי הזה, שמשלב בטעמיו בין חבל יונאן בסין, המטבח הווייטנאמי והטעמים  המטבח התאילנדי, ארזו לנו בקוקטיילים רעננים ומתקתקים, ובתה יסמין מר ונעים.

תפריט הערב המוקדם משלב בין מחיר מאד סנסבילי ובין אופציות קולינריות לא רעות בכלל, הגם שיש מנות מסקרנות מאד גם מחוצה לו. השירות המתחשב והאדיב, ותשומת הלב לפרטים הקטנים, בכל הקשור לאלרגיות של ק', שבו את ליבותינו, והאוכל הטעים לא הזיק בכלל, מה שעזר להעביר ערב כיפי ונעים במתחם שוק הפשפשים של יפו. בקרוב אצלכם, אני אומרת.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה