קסמי האוריינטליזם

ארוחת טעימות זוגית במסעדת אונזה היא דרך נהדרת לפתוח את שנת 2018, או לבילוי ערב כיפי, טעים ושמח בחורף היפואי. ואל תפספסו בשום אופן את סלט החצילים החם

21/12/2017
לירון הלברייך קבלו עדכונים מLiron
  • RSS

אונזה, שיושבת לה בשוק הפשפשים כבר כמה שנים, תמיד היתה מסעדה טעימה ושמחה. בשנתיים האחרונות היא עברה סוג של מהפך קולינרי, ולקחה בעלות נעימה על המטבח התורכי, כזאת שמביאה את הניחוחות והטעמים התורכיים ונותנת להם טוויסט עכשווי כייפי.

בפעם הקודמת שסעדתי באונזה, היא היתה בתחילתו של השינוי הקולינרי הזה, והזווית הבלקנית לא הדהדה במנות שהזמנתי, אבל הפעם הוזמנתי כדי לדגום את התפריט החורפי של המסעדה. למעשה, ההזמנה הרשמית היתה להשקת תפריט חורפי שכולו "דולמה" - ממולאים. כחובבת ממולאים מושבעת הסכמתי בשמחה, אבל כשהגעתי למסעדה הוחלט דווקא לתת לי ולנועה חברתי מנעד רחב יותר של הלהטוטים הקולינריים של אונזה, והחלטנו לתת לצוות המקסים ומאיר הפנים לבחור לנו את המנות לארוחת טעימות זוגית.

כאמור, החלטנו לא לבחור אף מנה בעצמנו, ולסמוך לחלוטין על תצוגת התכלית של אנשי אונזה. ההחלטה התגלתה כחכמה, בהסתייגות אחת (עליה אספר בהמשך), והצוות השכיל להעביר אותנו בזרימה נכונה ממנות הפתיחה, למנות הביניים, לעיקרית ולקינוח, בליווי קוקטיילים מתוקים ורעננים, כך שכל חווית האכילה היתה נעימה, כיפית ומספקת. יחד עם שיחה טובה וצחוקים, אני ונועה סיכמנו את הערב כמוצלח במיוחד.

בכלל, אונזה היא מקום שמח, רועש, מלא בווייבים טובים וגם באוכל טוב מאד, שעליו אני רוצה לספר לכם עכשיו:

צילום: דני גולן (יחצ)

התחלנו עם 3 מנות פתיחה: סלט עגבניות עם צ'ילי, אגוזים, רכז רימונים וגבינת פטה; סלט חצילים חם של חצילים שרופים, יוגורט, חמאה ופיסטוקים; מנה של פלפלים חריפים בצל סגול ופטרוזיליה; טחינה עם עגבניות מרוסקות ולחם סימיט תורכי, חם ופריך, שליווה את כל המנות. שתי המנות שהתבלטו כאן היו סלט העגבניות, שהיה עשיר בטעמים שהתחברו נהדר, וסלט החצילים החם, שהוא אחת ממנות הדגל של המסעדה. מדובר במשחה מענגת במיוחד, שהטעמים משתלבים בה באופן מושלם, והטמפרטורה החמימה של כל הקונסטרוקציה מסייעת לכל העונג הזה להחליק על הלשון באושר. נועה לא ויתרה על אף טיפה שנשארה בצלחת, ובצדק.

צילום: אנטולי מיכאלי (יחצ)

כמנות בינתיים קיבלנו סשימי דג ים עם רימונים, גבינת טולום, סליקים שונים ועלי שומר מלמעלה, מנה יפיפיה, וגם ועגבניה בודדה ממולאת בשר. מנת הסשימי היתה טעימה ומושכת, אבל הדג מעט נבלע בה. העגבניה, לעומת זאת, למרות החזות החיצונית הפחות מושכת, היתה תענוג בלתי רגיל, מופת של עדינות וטעם, ושמחנו עליה מאד - על הנימוחות שבה, ועל שילוב הטעמים המדוייק בין הבשר לעגבניה.

צילום: יחצ

צילום: יחצ

כמנה עיקרית קיבלנו מנת סי-פוד (שרימפס, קלמרי ומולים) עם ברוקולי ואספרגוס, על מצע קרם קטנייתי כלשהו, שהיתה נהדרת. לא מסעירה, אבל טעימה ומאוזנת.

כאן היינו אמורות לעבור כבר לקינוח, אבל הגרגרנות שלנו ניצחה, וחבל. כשהמארחים הנדיבים הציעו לנו לטעום עוד מנה, הסכמנו, וזאת היתה המנה פחות טובה של הערב - אלו היו קציצות דגים ברוטב אדום בתוספת בריוש וסלט סלק וצנון, שהיו מלוחות מדי, וקצת פגמו בזרימה המושלמת של הערב.

על הדי-טור הזה ממסלול הארוחה כיפרו באונזה עם קינוח נהדר ומושחת של עוגת שוקולד ללא קמח עם רוטב דבש-בהרט, שהעיף את המנה למעלה ואת אחוז הסוכר בדם שלנו לשחקים.

צילום: אנטולי מיכאלי (יחצ)

את כל היופי הזה הורדנו בעזרת קוקטיילים טעימים וצבעוניים שרקחו לנו בבר המסעדה, אחד על בסיס ג'ין והשני על בסיס וודקת עוגת גבינה (!), ששימחו אותנו מאד.

ארוחת טעימות זוגית, בדומה לזו שדגמנו עולה 298 ש"ח, ובהחלט מהווה תמורה מצויינת ומשתלמת למחיר.

ולחוגגים שבינכם - בסילבסטר אונזה חוגגת בערב טורקי כמיטב המסורת, עם מנות כמו: עלי גפן של סבתא של מולי, צ'י קופתא, תמנון לימה ועוגת טרי לצ'ה, ועם קוקטיילים שיירקחו במיוחד לערב, מוזיקה וצלם מגנטים(!)




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה