4 ארוחות בוקר שוות במיוחד

יש ארוחות בוקר מופלאות מחוץ לתל אביב, ואין מתאימה כמו חגית אברון לטעום אותן, להביא לנו רשמים, טעמים, תמונות ולהפיק ריר. בראנץ' לנצח

17/05/2011
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS
» הקפה של זהבה


"איפה יש ארוחת בוקר טובה" היא ללא ספק השאלה הכי פופולארית, אותה אני נשאלת לקראת סוף השבוע הממשמש ובא.  ובאמת אנו, העם היושב בציון, חובבים נלהבים של ביציה ולחם, סלט וזית, גבינות ותופינים, כאילו מדובר בתגלית קולינארית יוצאת דופן, ולא במיני מזונות שגרתיים המוגשים כמעט בכל בוקר או ערב על כל שולחן ישראלי ממוצע. ובכל זאת יש בה קסם, בארוחת הבוקר הישראלית, אולי בשל תחושת החופש שהיא מדיפה. אז  הנה לפניכם, 4 ארוחות בוקר מחוץ לתל אביב שאני מחבבת במיוחד. אם תאהבו, מבטיחה גם פרק ב'.

הרי ירושלים: קפה מרגו – ארוחת בוקר של סבתות

"קפה מרגו" הוא  מאותם המקומות שחדוות הגילוי חלה עליהם שבעתיים. זאת, גם  כי הם גם מתגלים במקרה, וכבונוס גם  מסתברים כמוצלחים. אורלי לוק ואדריאנה אדר, חברות, יזמיות מוכשרות ובנות מושבי הרי ירושלים, שחון הקולינאריה, פתחו בית קפה מהאגדות בכניסה לקיבוץ צרעה. בית הקפה, השייך לז'אנר המכונה "כפרי",  מציע אפשרות הימלטות קרירה מהעיר בלב אזור נטוע גפנים שבימים אלה קורסות תחת עסיס האשכולות. את בית הקפה עיצבו השתיים בסגנון "רטרו" חביב, עם ריהוט בהיר, פריטים מקושקשים משוק הפשפשים ומרפסת נינוחה הצופה אל הנוף. "מרגו"  הסבתא המיתולוגית של אורלי,  היא היוותה ההשראה למוטיב המרכזי של המקום, ותמונתה כמו גם תמונותיהן של סבתות נוספות מעטרות את הקיר המכונה "קיר הסבתות". דווקא האוכל המוגש במקום, אינו "סבתאי" בעליל ומורכב ממנות חלביות דשנות, עתירות גבינות, חמאה ושמנת, מאפים ופסטות, כולן מוגשות  בנדיבות וברוחב לב. מנות ארוחת הבוקר, שלשמן התכנסנו, אף הן  משופעות מעדנים, סלטים ומאפים הנעשים מחומרי הגלם, עליהם מקפידות השתיים, שיהיו מתוצרת מקומית – מחלבות, מאפיות ויקבי האזור.

אנחנו הלכנו על "בוקר טוב מרגו" שהוכיחה את עצמה כבחירה ראויה,  והציגה ביצי עין כתומות טמונות בקן של עלי פילו דקיקים שטוגנו בחמאה וחביתת עשבי תיבול שמנמנה. לצד הביצים הוגשו פנכות יפות עם   מטבלים משובחים של עגבניות מיובשות,זיתים, חמאה וריבות, גבינות, לחמים וזיתים וכמובן גביע הגרנולה הבלתי נמנע בזיגוג סילאן תמרים ופירות. יש גם שקשוקה חצילים שנראתה מצוין בשולחן הסמוך, ערימת פנקייקס לחובבי המתוק ועוד המון סוגים של פוקצ'ות, מאפי בוקר ולחמים טריים מתוצרת מאפיית טלר הירושלמית .כמובן שיגישו לכם קפה הפוך, מיצים ותה צמחים. יופי של מקום לפתוח איתו את סוף השבוע.

קפה מרגו – בכניסה לקיבוץ צרעה. טלפון: 02-9908699. כשר למהדרין.

ארוחות בוקר מוגשת  בימי שישי בלבד ובתיאום מראש.

הוד השרון: הקפה של זהבה –הבוקר של עומר

אין דבר בעולם המסגיר את העובדה שבבית הקפה של זהבה, החבוי בפאתי הוד השרון, מתחבאת אחת ממנות ארוחת הבוקר השוות בארץ. המקום התגלה אודות לעיני נץ של חובבת ארוחות בוקר חרופה, שעקבו בהתמדה ולאורך זמן  אחר תור ארוך במיוחד שהשתרך על המדרכות  בימי שישי בבוקר. בהזדמנות הראשונה זינקה חובבת החביתות אל תוככי בית הקפה ודיווחה מהשטח שעוד ארוחת בוקר שווה במיוחד ניצודה. והרי היא לפניכם.  בתפריט ארוחת הבוקר של זהבה (בעלת הבית הנחמדה שנמצאת כל הזמן במקום), יש ארוחת בוקר ישראלית, שקשוקות אדומות וירוקות, גרנולה משובחת ועוד המון כריכים מושקעים מלחמים מצוינים, גבינות טובות ומילויים מעניינים במיוחד כמו לדוגמא: ה"קלאב סנדוויץ'" המורכב משכבות טעימות החובקות חלומי צלוי, ביצת עין הפוכה, ממרחים וירקות טריים או ה"גריל צ'יז טוסט" מעולה עם גבינה צהובה מותכת, עגבניות ובצל.  אבל  הכי מומלץ לבקש את ארוחת הבוקר של "עומר" (הבן של זהבה) לא לשאול שאלות ולהתכונן להפתעה טעימה במיוחד. על גבי שתי פרוסות עבות של לחם שיפון כהה, מרוחה גבינת שמנת, עליה סלמון מעושן ועל הכול שפוכות שתי ביצים עלומות עם זרזיף של חומץ בלסמי ועגבניות שרי. המנה הזאת מתחננת שיוכלו אותה בידיים ולא בנימוס בריטי עם סכין ומזלג. כל מה שעליכם לעשות הוא להכניס לפה, לעצום עיניים ולהתרכז בטעם  חלמון הביצה שמתפוצץ בפה בהרמוניה מושלמת עם הסלמון והלחם. לא תצטערו.

הקפה של זהבה – דרך מגדיאל 60, הוד השרון. טלפון: 057-9384589, כשר ללא תעודה. סגור בשבת. ארוחות בוקר מוגשות כל ימות השבוע עד הצהרים.

רמות נפתלי – אלומה בכפר – בראנץ' של שבת

להגדיר את ארוחת השחיתות המוגשת באחד הצימרים הכי יפים בארץ, בתור ארוחת בוקר יהיה קצת לחטוא לאמת. והאמת היא שמדובר בארוחת מלכים שתחזיק אתכם מדושנים ושבעים, שלא לומר מאד מרוצים, כמעט עד יום ראשון בבוקר (הארוחה מוגשת לאורחים שאינם אורחי הצימרים רק בימי שבת).

אודות נפלאות מתחם הצימרים המושקע של אילן ואלפא פרי, כבר נכתבו במדור זה שורות מהללות ולא בכדי. אין הרבה משוגעים כמו הזוג פרי המקפיד על כל פרט ופרט ברמת האירוח, המשלבת לינה וקולינאריה מהמשובחות שבנמצא. למרבה השמחה, גם מי שאינו לן בצימרים יכול ליהנות ממגע ידיה המוכשרות של אלפא פרי, הבשלנית והאופה המדופלמת, הפותחת את מסעדת הצימרים בימי שבת בבוקר גם לאורחים מבחוץ. (חובה להתקשר לפני ולהזמין מקומות מראש,אין אפשרות להגיע למקום בספונטניות, גם אם נדמה לכם שיש מקום, קחו זאת בחשבון). הארוחה, המוגדרת כבראנץ' ולא כארוחת בוקר (כאמור, לדידנו היא גם בוקר, צהרים וערב), היא מופת לטוב טעם ולאנינות. תפריט הבראנץ' משתנה בהתאם למה שיש בערוגות הגינה, בשווקים ובעיקר לפי מצב רוחה של אלפא, אם כי הוא מורכב מכמה עוגנים מרכזיים של סלטים יוצאי דופן, ירקות קלויים נהדרים, מגש גבינות מסחרר, דגים מעושנים, נקניקים, ביצים, לחמים ומאפים. בתוך כל אלה מלהטטת פרי לפי דמיונה הקודח באותו בוקר ובהתאם לעונת השנה. בימים אלה לשם הדוגמא, יככבו בתפריט קרעי חצילים ברוטב רומנסקי, גבינות ועשבי תיבול, קישואים בלבנה ובזיליקים, דלעת בבצל סמוק וטחינה, עגבניות תמר עסיסיות בשום ובעשבים, פטריות צלויות, צזיקי משובח בלבנה ושום, סלטי צנון ונענע ועוד שפע ירקות צבעוני. הכול  מיוחד וטעים  עד מאד.  באגף הגבינות יבחרו עבורכם רק את המשובחות ביותר- הן תוצרת חוץ והן תוצרת הגליל ולמי שחובב דגים מעושנים מצפה הפתעה נהדרת של סלט דג מלוח עם בצל וסלרי, מטיאס בבצל סגול, שמיר ושמנת חמוצה וגם סתם סלמון נורווגי – הכי איכותי שיש המוגש עם גבינת עירית תוצרת בית.  יש גם חביתות כמובן, מוזהבות שוליים וממולאות בכל טוב ועל המאפים, הלחמניות, הבריושים והעוגות המצוינות של אלפא, חבל להכביר במילים, עדיף לדבר בקלוריות. באחת השבתות הקרובות, מומלץ לכם להזמין מקומות, למצוא תירוץ לטיול באזור ולהגיע לארוחה הנהדרת הזאת.

אלומה בכפר – רמות נפתלי. טלפונים: 04-6943111 / 04-6943222. חובה להזמין מראש. הבראנץ' מוגש אך ורק בשבתות בין השעות .1130-1230

כפר דניאלICAFFE –בראנץ' על ציר ירושלים-תל אביב

שמענו שמועות עקשניות שבכפר דניאל (בואכם יער בן שמן) מסתתר אופה מוכשר שמנפיק מאפי שמרים נפלאים ואופה יופי של לחמים. באחת הגיחות לירושלים, עצרנו על הדרך לבחון את המקום, קבוצה של שוחרי פחמימות. ואכן, בתוך מתחם "הצורפים", התגלה  לו בית קפה קטן וחמוד בבית אבן, שם מוגשת בסופי שבוע ארוחת בראנץ' המוגשת בסגנון בופה הכה חביב על העם היושב בציון. אנו מודים ש"אכול כפי יכולתך" הוא לא עניין שממש מרגש אותנו, אבל הבופה של "אייקפה" התגלה כנהדר מסוגו. על שולחן לא עמוס במיוחד מוגשים המון סלטים מיוחדים כמו סלט קינואה אורגנית, סלט פירות בגבינה כחולה ודבלים ועוד ירקות קלויים ומגוון סלטים שמשתנה מידי פעם כשלצידם פשטידות חמימות וטעימות, גבינות, ממרחים , חציל קלוף בטחינה, זיתים כבושים תוצרת בית ולחמים פשוט מצטיינים. את הכול מכין במו ידיו, רן בן ארי על טהרת החומרים הטובים שיש בנמצא, כולל בונוס מיוחד של האהבה שהוא מכניס באוכל המורגשים בטעם.

בתוספת למאכלי המזנון, מזמינים גם ביצים כמו שאוהבים, ובסוף אפשר גם לטעום, אם יש עוד מקום, עוגת שמרים ריקוטה מהטובות שיש. בצמוד למסעדה יש גם חנות קטנה שמוכרת ריבות, זיתים ואת הלחמים והעוגות המעולים של רן, כך  ששווה להצטייד בכמה "גודיז" לקראת שבת.

Icaffe- מתחם הצורפים, כפר דניאל. טלפון: 08-9152448. הבראנץ מוגש בימי שישי בין השעות 0900-1400, שבת 1000-1500.

לאתר של חגית אברון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה