לחיי העם הזה

הגרגרנית מציעה שני מתכונים מנצחים לכבוד יום ההולדת של המדינה. מזג האוויר ההפכפך מחייב קוקטייל אחד קר ואחד חם. לחיים!

קר,קר, קר… מתחמם, מתחמם… זוכרים ששיחקנו את המשחק הזה כשהיינו קטנים? החלטתי לשחק אותו שוב לכבוד יום ההולדת של המדינה. הנה לכם זוג, מתכוניים, אחד קר והשני חם.

אתם תבחרו לפי מה שמתאים לכם למצב הרוח או למזג האויר או למשהו/מישהו. לא שחייבים לבחור – ברוח הקפיטליזם השורה פה בכל, אפשר גם וגם. אני מבטיחה שבסוף המשחק הזה גם אתם תמצאו את האוצר שהוחבא, או שלפחות תהיו מבוסמים קלות (שגם זה סוג של אוצר).

יום העצמאות מגיע לי תמיד בשקט, בשקט, בלי ששמתי לב שחלפה לה עוד שנה. ושוב קשה לחגוג אותו אחרי יום הזכרון, למרות שכבר די התרגלתי לדבוקה הזו. אחרי יום של דמעות, בו קשה לי להתנתק מהטלויזיה ומהשירים הכי יפים בעולם, עוברים לשישו ושמחו, קצף ופטישים. מזוכיסטים, או מה?
טוב, בכל זאת יום הולדת, אוטוטו בגיל הפנסיה – מתחשק לכם להרים כוס? מזל טוב!

גרניטה קרירה מיין לבן ורוזמרין

2-3 מנות

חומרים:

  • 250 מ"ל (1 כוס) מים
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 150 מ"ל יין לבן – אצלי סוביניון בלאן תמיד קופץ בראש
  • 1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

  1. שימו מים, סוכר ורוזמרין בסיר והביאו לרתיחה. הורידו מהאש, כסו ותנו לזה לעמוד.
  2. לאחר שהתערובת התקררה והיא כעת ריחנית מאוד, הוסיפו לה יין ומיץ לימון.
  3. הניחו בקופסה והקפיאו כ-5 שעות לפחות, תוך שבירת הקרח המתגבש במזלג מדי פעם (לוקח לזה את הזמן).
  4. אפשר להגיש עם ענף רוזמרין לקישוט.

סנגריה "בלונדינית" מתוקה מיין לבן וג’ינג’ר

 4-6 מנות

חומרים:

  • 1 בקבוק (750 מ"ל)  יין לבן לפי בחירתכם – הפעם בחרתי בריזלינג, כי רציתי יין חצי יבש
  • 1 כוכב אניס
  • 5 ס"מ ג’ינג’ר טרי קלוף פרוס (לא לוותר – זו "העקיצה" של המשקה)
  • 3 פולי הל
  • 3 מסמרי ציפורן
  • 3 כפות דבש
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ברנדי אגסים (Poire Williame)
  • אגס אחד

אופן ההכנה:

  1. להרתיח בסיר יין, ג’ינג’ר, הל, ציפורן ודבש, תוך ערבוב מדי פעם.
  2. הורידו מהאש ותנו ליין לספוג טעמים, 15-20 דקות.
  3. זה הזמן לטעום ולבדוק אם מספיק מתוק עבורכם. אם לא – תוכלו להוסיף עוד כף דבש.
  4. להביא שוב לרתיחה ולהוריד מהאש. להוסיף את הברנדי.
  5. למזוג את המשקה לכוסות עמידות לחום (עם או בלי התבלינים) ולקשט בפלחי אגס.

לחיים!

השוונץ:

>> הפוסט פורסם בבלוג של הגרגרנית


הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit