מתוקים שלי 11#

שירלי נמש נזכרה בדמויות הכי אהובו מהילדות שלה שיצר רוג'ר הרגריבס. במקום להסתפק בסיפור המקסים היא עשתה עוגיות בצורת מר שמח

11/05/2011
חן שוקרון קבלו עדכונים מחן
  • RSS

"בצדו האחר של העולם,

שם השמש תמיד זורחת ותמיד חם,

והעצים גבוהים גבוהים, וכשהם ברוח נעים,

הם כמעט נוגעים בעננים –

ישנה ארץ אחת ממש מדהימה,

ארץ האושר הגדול – אושריה שמה".

כך מתחיל הספר "מר שמח". ומי לא מכיר את מר שמח? אותה דמות עגלגלה וחייכנית המשתייכת לקבוצה של עשרות דמויות המשקפות תכונות אנושיות כגון- מר זועף, מר קפדן, מר עצלן, מר מושלם ועוד ועוד.

כל הדמויות המקסימות הללו מופיעות באופן מצחיק ומשעשע בסדרת ספריו של רוג`ר הרגריבס שגדלנו עליה, וכיום ניתן לצפות בהן בסדרת הטלוויזיה בערוץ הופ.

אני מודה שבאופן די ילדותי, הדמות החביבה עליי היא דמותו של מר שמח.

לפני כמה ימים ראיתי באחת מרשתות הפארם דוכן ובו שלל ספריו של רוג`ר הרגריבס. לא היה לי ספק שספרו על מר שמח ילך איתי הביתה. הדמות הכל-כך חמודה והאופטימית הזאת מצליחה לגרום לא רק למר אומלל מהספר לצחוק צחוק אמיתי ומשחרר, אלא גם גורמת לכל הקוראים לסיים את הספר שכשחיוך ענק מרוח על הפנים שלהם.

כל כך נהניתי מהפגישה המחודשת עם הדמות הזאת שהחלטתי לקחת אותה לכיוון שמח ומתוק – ליצור עוגיות מתוקות בדמותו של מר שמח.

אז קדימה – מוכנים לעשות שמח?

מכינים עוגיות חמאה פשוטות וטובות:

100 גר` (1/2 כוס) סוכר

200 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גר` (2 כוסות) קמח

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה טרופה

בקערת המיקסר מערבלים יחד את הקמח, הסוכר, החמאה וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד. משטחים את הבצק לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך של 1/2 שעה.

בזמן הקירור מציירים את קווי המתאר של דמותו של מר שמח על גבי נייר אפייה, וגוזרים סביב הקווים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח קלות לעלה עבה יחסית (עובי של כ – 0.8 מ"מ).

מניחים את הדף שגזרנו ובעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה.

מניחים את הדמויות שלנו (שדומות בשלב זה יותר לעץ מאשר לדמות המתוקה של מר שמח) בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפיאים למשך 1/2 שעה ומעבירים ישירות מהמקפיא לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

אופים כ– 10 דקות עד להזהבה קלה בלבד. מצננים לחלוטין.

הגענו לשלב הכי כיפי של העניין – קישוט ועיטור העוגיות!

יש שיטות רבות לקשט עוגיות – ניתן לעשות זאת עם רויאל, עם זיגוג סוכר, עם אבקת מרנג ועוד. אני בחרתי לעשות זאת הפעם עם אבקה חדשה יחסית שנקראת "אבקת קסם" של Cookiss. כל מה שיש לעשות הוא להוסיף מעט מים לאבקה עד לקבלת הסמיכות הרצויה ולערבב היטב.

אם במקרה לא הצלחתם להשיג את הגוון שרציתם עשו כמוני -

קנו את האבקה הלבנה והוסיפו לה מעט מאוד מהצבע שבו תרצו להשתמש.

מסיפים מים עד לקבל הסמיכות הרצויה.

מתחילים מהצבע השחור ומזילוף של קווי המתאר.

שק זילוף קטן מצורף לכל קופסא מה שהופך את העניין כולו לפשוט ונוח מאוד.

לאחר שהצבע השחור התייבש, מזלפים את הצבע הצהוב.

למילוי של שטחים גדולים יחסית מומלץ להשתמש במרקם נוזלי יותר המאפשר זילוף קל וזריז. לקווי המתאר ולציור תווי פניו של מר שמחמומלץ להשתמש בזיגוג סמיך יותר.

שוב ממתינים לייבוש.

לאחר שהצבע הצהוב התייבש ניתן לזלף את הפרטים הקטנים – עיניים ופה.

וזהו – מר שמח מתוק במיוחד מוכן!

והנה אחד עליז במיוחד.

אז מה נותר לאחל ?

שיהיה לכם יום שמיייייייח!

לבלוג של חן שוקרון (שירלי נמש) - מתוקים שלי

צילומים:

חן שוקרון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה