8 בראנצ'ים טעימים ומומלצים

אין כמו בראנץ' כדי לסדר את הגוף ואת הנפש ומצאנו במיוחד עבורכם כמה טעימים, ייחודיים ומקוריים במיוחד. אז אם התלבטתם היכן לאכול בסופשבוע הקרוב, תוכלו לבחור מתוך 8 האופציות הבאות. יאמי!

16/03/2017
מערכת סלונה קבלו עדכונים ממערכת
  • בדואר
  • RSS

קשה לא לאהוב בראנץ', סעודת כלאיים קולינרית, שאינו בדיוק ארוחת בוקר וגם לא ממש ארוחת צהריים ולכן הוא יכול להיות מגוון, עשיר ומפתיע במיוחד. הפעם התמקדנו באזור המרכז, עם גיחה אחת בלתי נשכחת לזיכרון יעקב. כאשר חברי מערכת סלונה קיבלו את האתגר הספציפי הזה, היה ברור שהם לא יסרבו. אם לשפוט לפי התמונות, הם נהנו ובגדול.

אז אם אתם מתלבטים לגבי בחירת מקום שיש בו גם אווירה טובה, שירות נהדר ומנות טעימות להפליא, תוכלו להתרשם מהאופציות המובאות כאן. לנו נותר רק ללקק את האצבעות, להתרפק על הזיכרונות המלוחים והמתוקים ולהמשיך לבהות במנות היפות.

1. לוקה ולינו / מורן מישל

כבר בדלת הכניסה ל"לוקה ולינו" אווירת סיציליאנה-איטליאנה מקבלת את פני הבאים. ניחוח שמזכיר שדרת מסעדות, על חופו של הים התיכון, אופף את חלל המסעדה ומרמז על המנות הלא שגרתיות הממתינות לסועדים בתפריט הבראנץ׳.  לאחר שהתענגנו על תיאורי המנות בתפריט, בחרנו בריקוטה ביתית עם אריסה וגם בפול מסבחה על טחינת שקדים, שני טפאסים מוצלחים לפתיחה, שהוגשו עם שמן זית איכותי ופוקאצ׳ה גבוהה ואוורירית.

לוקה ולינו

בהמתנה למנה העיקרית הזמנו הפוך, שהתגלה כאחת מכוסות הקפה הטובות ששתינו לאחרונה בארץ וכשטעמו עדיין בפינו הגיעו העיקריות - רושטי עם בייקון טלה (נחמד), בריק סרטנים ותרד (עשיר בטעם ומדוייק) ופיצה עם ביצת עין ותפו״א (לא לוותר על מנת טאבון אחת לפחות לשולחן). המנות אמנם מעט קטנות יחסית לארוחות בוקר ישראליות אבל עשירות בטעמים ופרודוקטים סופר טריים ואיכותיים.

לוקה ולינו צלחת כחולה

את החוויה קינחנו בקרם לימון בניחוח בזיליקום עם תותים וקראמבל אמרטי, שגרם לנו לשחרר קריאת "oh my god!" לחלל המסעדה מרוב שהיה טעים ומפתיע. מזל שברקע ניגן בלייב הרכב מוזיקלי מקסים שנתן את החותמת הסופית לחוויה - עונג של בראנץ׳ שישי!

 לוקה ולינו, לילינבלום 20, תל-אביב

2. לחמים / גלי דודסון

חווית הבראנץ' ב"לחמים" מתחילה כבר ברגע שכף רגלכם דורכת בכניסה למאפיה המפורסמת, דרכה עוברים למתחם בית הקפה המרווח, הממוקם בעורף המאפיה ופונה למדרחוב החדש שהוקם מעל חניון הארבעה ונקרא – כיכר גבעון. ריחות המאפים שיקבלו את פניכם יהיו התחלה מבטיחה למה שיחכה לכם ברגע שהבראנץ' הזוגי המפנק יגיע לשולחן.

על אף שבשישי ב-9 בבוקר, המקום כבר היה מלא עד אפס מקום, השירות היה מאוד יעיל ואדיב ומספר המלצרים והאחראים על התפקוד השוטף של בית הקפה, תואם את כמות הסועדים. כעשר דקות מרגע ההזמנה, תקבלו לשולחן פלטת עץ גדולה ומזמינה הכוללת צלוחיות עם סלטי מעדניה טריים להפליא בעבודת יד, וביניהם – סלט חצילים, סלט פלפלים חריפים, זיתים מתובלים ועגבניות שרי מוחמצות.

מסעדת לחמים

לצידם 2 סוגים של דגים מעושנים, גבינות ממחלבת בוטיק בליווי פירות העונה, קערה יפה של סלט ירקות בחיתוך גס וגולת הכותרת – סלסלת מאפים ולחמים היישר מהמאפיה עם צלוחיות חמאה וריבה ביתית. ואם כל זה לא מספיק, יחכו לכם על המגש גם 2 קינוחים אישיים (אצלנו אלו היו טירמיסו נהדר וטראפלס). בנוסף לכל אלו, כל אחד מזוג הסועדים מקבל חביתה מ-2 ביצים בדרך המועדפת עליו (מקושקשת, חביתה, עין, ביצה קשה).

לחמים מסעדה

קפה ושתיה קרה אינם כלולים בארוחה הנדיבה, אבל גם בלעדיהם מדובר בתמורה יותר מהולמת למחיר – 81 שקל לזוג. גם אם ממש אשתדל, לא אוכל למצוא פגם אחד בארוחה או בחווית האירוח כולה. אולי למעט העובדה שלא ניתן להזמין מקומות מראש ורוב הסיכויים שתצטרכו להמתין עד שיתפנה שולחן. אבל ככל שזה תלוי בי, זה בנחלט שווה את זמן ההמתנה.

במידה ואתם מעוניינים לקחת הביתה מוצרים מהמאפיה המלצרים ישמחו להביא אותם עבורכם ולהוסיף לחשבון. ואם אתם כבר שם, נצלו את הזמן לסיבוב בשוק הוינטג' שעבר מכיכר דיזנגוף למדרחוב הסמוך. הברנץ' בלחמים מוגש רק בימי שישי משעות הבוקר המוקדמות ועד השעה 13:00.

מאפיית לחמים, החשמונאים 103, תל אביב.

3. מלון 65 / רונית הבר

במבנה המעוגל באמצע שדרות רוטשילד, בו שכן בעבר בנק סתמי, אפשר למצוא היום מלון בוטיק מעוצב המצטרף לטרנד המבורך של מלונות בוטיק תל אביבים. לטובת המקומיים שביננו, שלא משתכנים ללילה, הושקו לאחרונה ארוחות בראנץ' המאפשרות לנו ליהנות מכל העולמות - גם לישון במיטה הפרטית וגם להרגיש קצת כמו תייר.

הלובי היפהפה, המשובץ כולו ספות ופינות ישיבה נעימות, הוא גם החלל המזמין להשתרכות מענגת של שבת בבוקר עם גיחות מזדמנות לבופה העשיר. בהיצע הרבה מאד ירקות, ביניהם פטריות צלויות, סלט דלעת, סלט ירקות, סלט עגבניות שרי עם זעתר ומיני קרפצ'יו מעודנים וטעימים במיוחד ביניהם סלק, דלעת וההברקה - אננס בבלסמי.

מלון 65

לצד כל אלה כמובן גבינות משובחות, פרוסות סלמון, איקרא או מטיאס בכוסיות קטנטנות, פיתות קטנטנות עם סביח וכמובן מבחר לחמים ומיצים סחוטים. פניו של המלצר אורו וחיוך גדול נפרס עליהם כשהסביר שאפשר ורצוי לקחת מהכל, כמה שרוצים. השאלה היא כמובן כמה כבר אפשר לזלול אבל היכולת והתיאבון הם כנראה שרירים גמישים למדי, במיוחד לנוכח ההיצע.

רוטשילד בראנץ'

בנוסף לכל השפע הזה, תתבקשו לבחור מנה שנקרא לה עיקרית לצורך העניין, אחת ממבחר השקשוקות, חביתות, ביצת בנדיקט או מנות היום המתחלפת שבמקרה שלנו היו בורקס פינוקים ומסבחה שעועית. אנחנו טעמנו מהבנדיקט והפרנץ' טוסט שהיו פשוט נפלאים. מיותר לציין שדילגנו בשמחה על ארוחת הצהריים וגם על הערב.

מלון 65, שדרות רוטשילד 65, תל-אביב.

4.  ביסטרו גרינברג / יערה די סגני

אין כמו יום שישי שמשי לארוחת בוקר זוגית רגועה, מהסוג שחיוני כל כך לתחזוק הזוגיות. כיוון שרצינו משהו קצת אחר מארוחת הבוקר הישראלית הקלאסית, בחרנו בגרינברג ביסטרו שבאזורי חן. לא רחוק מדי מהבית, שפע חניה ומיקום נעים. בן זוגי נצמד למסורת והזמין ארוחת בוקר ישראלית בתוספת בייקון. הגיעה ביצה מקושקשת מדויקת בעשייה ומנה יפה של בייקון פריך. הוא בחר בחלה במקום לחם דגנים ולא השאיר אפילו פירור בסלסלה.

אני בחרתי באגס פלורנטין, מנה יפהפייה של שתי ביצים עלומות על מצע תרד וסלמון וכל זה יושב על חלה טרייה שסופגת את כל המיצים והטעמים.

ביצים יערה די סגני

הייתי קרובה מאוד להביך את עצמי בליקוק הצלחת. יחד עם הסלט והממרחים השגרתיים הגיעו לשולחן מנה מצוינת של סלמון מעושן ושמנת חמוצה וממרח סקורדליה (שקדים, שום ושמן זית), שהיה פשוט יוצא מן הכלל. במקום קפה, בחרתי במיץ בריאות ירוק של מלפפון, סלרי, פטרוזיליה ותפוח ירוק. המשקה היה מרענן והפתיע לטובה, אהבנו את הקנקנים החמודים שבהם מגיעים המשקאות.

בראנץ' יערה די סגני

השירות היה אדיב, קשוב ויעיל, האווירה במקום נעימה ונינוחה. בשורה התחתונה יצאנו שבעים (מאוד, אפילו לקפה לא נשאר מקום), מרוצים ועם כוונות לחזור בעתיד.

ביסטרו גרינברג, אורי צבי גרינברג 35, תל אביב.

5. גרקו / מירב קאופמן

בבוקר ים-תיכוני, ישבנו אני והחצי השני עם קיבה ריקה וסקרנות בלתי נגמרת למאכלים עממיים במסעדה יוונית בצפון תל אביב. בתום דקות מעטות עוטר השולחן בשורת צלוחיות ממרחים ביניהם הצזיקי המסורתי, הסקורדליה, ממרח שקדים עם מגע של אלים, והפלורינה, פלפלים קלויים עם גבינת פטה ולצידם לחם זיתים טרי ומעיף ואיך לא – סלט יווני מושקע.

בעודנו מנסים להחריש את קולות התענוג בכדי לא להפריע את שלוותם של הסועדים, פונו המזטים מהשולחן ובמקומם הונחו קיאנה, מקושקשת יוונית ברוטב עגבניות וגבינת פטה המוגשת עם לחם קלוי בגריל וספאנקופיטה, מאפה פילו ותרד עם ביצה קשה מגורדת ויוגורט יווני אשר חוסלו בדממה, כי אצלנו בבית, כשנורא טעים, לא צריך לדבר.

גרקו מסעדה

ולקינוח, כאילו אנחנו לא בעיצומו של תהליך עיכולה של כמות המזון הממוצעת היומית של כפר קטן בכרתים, הורדנו אל קרבינו מנת לוקומדס - כדורי בצק מטוגנים בדבש וקינמון (שמזכירים את הספינג' המרוקאי) וקיימאקי - גלידת יוגורט עזים עם סירופ פטל ושקדים קלויים שהשילוב ביניהם אינו אלא אורגזמה קולינרית גם למי שאין לו קרייבינג תמידי למשהו מתוק.

גרקו מסעדה

וכחיזוקית חיובית לכל התענוג הזה, כובדנו בגריק מוחיטו, הגרסה היוונית לקוקטייל הקובני, ומיקונוס, מיקס של אוזו, אננס, ליקר אננס ותפוזים. האווירה? גוד וייבס, המוסיקה יוונית, השירות יעיל, מקצועי וחביב להפליא והעיצוב מודרני ומוקפד אבל מהול בנגיעות אותנטיות ומרגיש ביתי במידה. לסיכום – יאסו! או בעברית – הבראנץ' שבלוטות הטעם שלכם צריכות.

גרקו, גרינברג 25, תל אביב.

6.  תשבי זיכרון / דנה זיו

אז חלק מהתקופה בא אני נמצאת בחיים שלי, הרפתקה היא שם המשחק. אין דבר שאני לא אומרת עליו "לא" ואם אני שומעת ארוחות בוקר, הסעודה האהובה עלי, אז לא משנה  באיזה שעה של היום מבקשים ממני להגיע, אני אופיע. ל"תשבי זיכרון" לקחתי את זוגתי, השמש זורחת שמים חלקים, מוזיקה מושלמת התנגנה ברקע ואנחנו מדמיינות שאנחנו ברואד טריפ של חיינו.

הגענו למבנה אבן עתיק, על מרגלות ההר של המושבה זיכרון יעקוב, רגע לפני המדרחוב. מסעדת תשבי, אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בזיכרון יעקוב, ידועה בעיקר סביב היין והיקב והיינו סקרניות לראות איך היא. הגענו למסעדה וקיבלנו את היחס הכי חם ומשפחתי.

איך שהתיישבנו בשולחן, הוגשו לנו שתי כוסות יין, מה שגורם לבוקר שלנו עוד יותר להרגיש כאילו הגענו לטוסקנה. כשהזמנו קפה השף בכבודו ובעצמו ניגש אלינו והסביר לנו על הבראנץ', שהורכב מחומרי גלם טבעיים וטריים. מרבית המנות מורכבות מדגים ואיך אומרים? אני אוכלת הכל רק לא דגים והמחשבה שאני הולכת לאכזב את השף, הכל כך נחמד, שלבו בכל אחת מהמנות, הרגה אותי.

דנה זיו זיכרון יעקב

אבל אמרתי לעצמי, אם את כבר בטוסקנה אז תחשפי לטעמים חדשים, תחצי את גבול המוכר של עצמך וכך היה. כהתחלה הוגש לנו סלסלת לחמים טריים (כמה סוגים ), עם חמאה וריבה, מרק בקערות חרסינה והיה פשוט מושלם. מיד אחר כך הונחו שתי המנות הבאות: קוראסון ממולא בביצה מקושקשת ועירית, סלמון עם סלט בצד.

אני אוהבת כל קוראסון שממולא במשהו מלוח אך היא הייתה כמעט מושלמת. הקוראסון לא היה מספיק רך והסלט היה קצת כבד ליד. גם אכלנו קיש גבינות שהוגש עם סלט ירקות. הקיש היה מושלם, מלא גבינות שנמסות  בפה ופריכיות הבצק הייתה מדויקת לחך. הונח לפנינו בריוש, המנה הכי טובה ללא ספק עם סלומון מעושן, עלי תרד, 3 ביצים עלומות ורוטב הולנדייז שהוא צרב מלמעלה – וואו וואו וואו.

אפשר להגיד שאכלנו מספיק אבל לא ולא, המנות והשפע לא פסקו מהגיע לשולחן. סלט הרינג – פילה הרינג בצל, תפוחי עץ, שמיר מיונז וסירות בטטה. טעמתי את הכל, חוץ מהדג ואין לי ספק שמי שאוכל דגים יהנה ממנה סופר פרשית וקלילה. רגע לפני הקינוח הוגשה לנו המנה המסכמת: אינטיאס כבוש על טוסט לחם שאור, מחיטה מלאה שהוגש גם הוא עם סלט.

זיכרון יעקב

היינו שבעות ומרוצות וחשבנו שיאללה אפשר ללכת לטייל אבל איך אפשר לסיים ארוחה טובה ללא משהו מתוק (ככה זה אצלנו הפולנים לפחות), אז הוגשו לנו שני קינוחים עוגת שוקולד ועוגת גבינה ואיך חנוך לוין אומר באחד המחזות שלו? "אדם נולד כל 6 שעות". במקרה שלנו, זה היה 6 שניות. לסיכום, דאגו לנו ברמה הגבוה ביותר. לצערי, הרגשתי שבאמת ביאסתי את  השף, שהשקיע בכל מנה כאילו היא הבת שלו. אז חשוב לי להגיד לו באופן אישי: היחס, החוויה, המנות ושבירת הגבולות של עצמי (בכל הנוגע לדגים), היו פשוט מעולים.

מסעדת תשבי, המייסדים 33, זיכרון יעקב.

7. סנטה רוזה / עמית עומר

לא קורה לי הרבה שאני פותח תפריט ורוצה להזמין את כולו. כשמדובר בארוחת בוקר – זה לא קורה בחיים. מילות הקסם הן בראנץ' אמריקאי – שנע בין מנות אמריקאיות מושחתות כמו הואפל הבלגי לבין מנות עדינות יותר עם טוויסט מקומי. יש פיצה, המבורגר, סטייק אנד אגס, ובעיקר שילובים מעניינים שלהם וניגודים בין מתוק למלוח ובין בריא למושחת. מה עושים? חולקים.

 הזמנו חצי תפריט ובינתיים קראנו עוד קצת. מסתבר שמדובר בביסטרו אמריקאי שעשה את כל הדרך מקליפורניה, שחוץ משמש שטופה ומהגרים מתאפיינת גם בספקטרום קולינרי עשיר: פיוז׳ן, אסייתי, מקסיקני ואירופאי, שמשלבים ידיים ויוצרים משהו חדש ומעניין.

סנטה רוזה בראנץ'

זה בדיוק מה שקרה כשלקחתי את הביס הראשון של ההמבורגר. אוסף של טעמים שונים מצפון ומדרום שהתחברו כמו תווים ללחן. המדד להמבורגר מוצלח זה אם הוא מצליח להישאר מעניין גם אחרי ה-2-3 ביסים הראשונים ופה זה בדיוק מה שקרה. זה אילץ אותי להניח רגע את הטלפון בצד ופשוט לשקוע בו. אחד הטובים שאכלתי ללא ספק.

הקינוח שהזמנו היה ופל בלגי עם קצפת ותותים. גם כאן, היה ניכר שילוב הטעמים שהתחברו אחד לשני, ומעל כולם, מה שאפשר להגדיר כציר תותים, בחסות הבלסמי שהוציא את כל הטעמים החוצה. כמהגרים תל אביבים, אנחנו שמחים שסוף סוף פגשנו את האיכות של תל אביב גם מחוץ לגבולות הירקון.

סנטה רוזה, קהילת סלוניקי 11, תל-אביב.

8. מסעדת קלארו / גל זנדברג

מסעדת "קלארו", השוכנת במתחם שרונה, מציעה אווירה נעימה ומזמינה לבראנץ'. עם צוות מלצרים חייכני, מסביר פנים וסבלני להסביר על המנות, תפריט שמתהדר בחומרי גלם מקומיים וטריים לפי העונה לצד קוקטיילים קלילים ופרשיים - אין ספק שהביקור הופך לחוויה קולינרית נעימה לגוף ולנפש. התפריט כולו מבוסס על טעמי הים התיכון ומציע מנות בראנץ' מקוריות לצד מנות קלאסיות, בהגשה אסתטית ומעוררת תיאבון.

לצד סלסלת מאפים טריים (הכוללים מאפינס מעולים), הנאפים במקום ומגיעים חמימים, אכלנו שלוש מנות עיקריות: בנדיקט ים תיכוני - ללא ספק המנה המנצחת מאלו שטעמנו - שתי ביצים עלומות מונחות על בריוש נימוח, עם עגבנייה צלויה ועלי תרד, ברוטב הולנדייז מדהים ובדיוק בכמות הנכונה להחמיא למנה. לצד המנה, מוגש פלפל חרוך לאוהבי החריף שבינינו. מנה טעימה וקלילה וכשהביצים נפתחו ונשפכו על הבריוש זה היה סימן לתחילתו של בראנץ' מופלא.

מסעדת קלארו

מנה נוספת שטעמנו, הייתה הטוסט הכי מושחת בעיר – שהגיע עם גבינת גאודה בציפוי מפתיע של קורנפלקס, שנותן למנה, המוגשת גם עם ירקות טריים, קראנצ'יות כיפית. זו בהחלט מנה גבינתית ומושחתת כמובטח. בגרסה הבשרית שלו, הטוסט מגיע עם שינקין, בשר ירך ואחוריים של חזיר. השקשוקה הירוקה מוגשת במחבת חמה ועשירה בירקות ירוקים: תרד, קישואים, עשבי תיבול, יחד עם צנוברים (שנותנים טוויסט מעניין למנה), יוגורט וגבינת פטה וכמובן שתי ביצים, לצד פרוסות חלה.

ארוחת בוקר של גל זנדברג

הפטה והיוגורט יחסית דומיננטיים במנה ונותנים לה מליחות ולכן היא מומלצת לאוהבי הטעמים הללו. קינחנו במגדל של מיני פנקייקס אווריריים ועשויים היטב, עם רוטב מייפל, תותים וקרם פרש מעולה ולא כבד מדי. מנת הדגל בתפריט הינה ארוחת בוקר זוגית הכוללת שתי ביצים לבחירה, סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים, פרוסות פורל ורוד כבוש, גבינת עזים בעלי גפן, זיתים מתובלים, יוגורט עם גרנולה תוצרת הבית, קפה ומיץ תפוזים שנסחט במקום, מוגשים במגש רחב ומפנק ומגרה בטירוף.

קלארו, רחוב הארבעה 23, תל-אביב.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה