ארבע על ארבע

מירה איתן מציגה ארבע כוסות שיתאימו היטב לארבע מנות מפוארות שיוגשו בסעודת החג. עושים סדר

11/04/2011
מערכת סלונה קבלו עדכונים ממערכת
  • RSS
» וגם כוס אחת לאליהו, צילום: thinkstock

כותבת אורחת: מירה איתן, מנהלת תקשורת ועיתונות ביקבי כרמל

אחד הפריטים החשובים ביותר על שולחן החג שלנו הוא היין. החלק הארי של מכירות היין השנתיות בארץ מתבצע בחגי ישראל, בייחוד בפסח, בהם עולה מכירת היינות בכ-40% - 50%.

ההשקעה הכספית ביינות למשפחה לקראת החג נעה בין 250 - 500 שקלים. הגברים הם עדיין אלה שמבצעים את רוב קניית היינות, ורק 30% מהקונים הן נשים, למרות שמחקרים מדעיים מראים כי לנשים יש חושי ריח וטעם מפותחים יותר.

מבחר היין הולך וגדל ומשנה לשנה נעשה קשה יותר להחליט איזה יינות לקנות בתקופה זו וכיצד להתאים אותם לארוחת החג. רגע לפני שאתם עושים את הקניות המסורתיות לחג, בואו נראה איזה יין כדאי לקנות ואיך להתאים אותו לארוחה שלנו, בין אם היא מסורתית או חדשנית.

הכלל החשוב ביותר בהתאמת יין לאוכל הוא להתאים את עוצמת טעם המנה לעוצמת היין. גם ניגודים ילכו היטב, לדוגמה, אוכל שמן ויין חומצי שיאזן אותו.

לא לשכוח גם כוס לאליהו

לתחילת הערב הצטיידו ביין מבעבע, כמיטב הטרנד העכשווי. היינות המבעבעים הם היינות הכי מרעננים וקלילים ועם זאת גם אלגנטיים ומתאימים לכל אווירה ומצב רוח, וכמעט לכל ארוחה.

דוגמא טובה ליין כזה הוא הכרמל פרייבט קולקשן ברוט - יין מרענן וארומטי עם ניחוחות ליים ותפוחים, חמיצות נעימה ומאוזנת וסיומת ארוכה. מצוין כאפריטיף לפני ארוחה, וילווה היטב גם את המנות הראשונות. להגיש מקורר היטב: 8 מעלות. מחיר: 59 שקלים.

מנה ראשונה - המנה בה מככבים בדרך כלל מתאבנים וסלטים, אפשר להגיש את כרמל גוורצטרמינר גליל עליון מהסדרה האזורית, יין בעל גוון זהוב ירקרק, ואופי ארומאטי במיוחד, גוף בינוני עד מלא וחומציות ומתיקות מאוזנות. היין ילווה היטב גבינות, מנות אסיאתיות וסלטים (אפילו מתובלים) ואפשר להמשיך איתו גם את מנות הדגים. להגיש בטמפרטורה של 8 - 10 מעלות. מחיר: 58 שקלים

מנה שנייה - למנות הדגים המסורתיות ניתן להגיש יין המבוסס על זן חדש בארץ, כרמל ויונייה גליל עליון מהסדרה האזורית. יין נעים ורענן עם בשומת פרחונית ופירותית, ניחוחות רעננים של אפרסק ומשמש, איזון נאה ומורכבות, ומתיקות מאוד עדינה. היין יתאים גם לגפילטע פיש וגם לדגים ברוטב עשיר, סלמון בתנור או ברוטב אסיאתי ואפשר גם להמשיך איתו למנות העוף. רצוי להגיש בטמפרטורה של 10 – 12 מעלות. מחיר: 55 שקלים.

מנה שלישית – למנת המרק החם לא מתאים יין, לכן נסיים את לגימת היינות הלבנים, נהנה מהמרק ונעבור אל המנות העיקריות עם יינות אדומים.

מנה רביעית – המנה העיקרית יכולה להיות מנת עוף, בשר בקר, טלה ועוד תוספות. למנות אלה נתאים שני יינות אדומים: כרמל קברנה שיראז גליל עליון מהסדרה האזורית, יין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר. בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. יין שיתאים לפסטות ברוטב בשר, צלי עוף פיקנטי בשום, מאכלים מבוססי בשר אווז/ברווז ובשר צלוי. טמפ' הגשה: 18 מעלות. מחיר: 56 שקלים.

היין השני הוא יין אלגנטי וכבד יותר, קאיומי קברנה סוביניון של יקבי כרמל, היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של גרגרי יער, קפה קלוי וטבק. גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. היין ילווה היטב מנות כגון אוסובוקו טלה, בשרים צלויים וביף בורגיניון. טמפ' הגשה: 18 מעלות. מחיר: 120 שקלים.

קינוח - לסוף הארוחה שווה להתהדר עם יין קינוח מסדרת הכרם של יקבי כרמל, גוורצטרמינר שעל, יין מרשים שיתאים לקינוח הארוחה עם בשומת עשירה ומורכבת של פירות רעננים ופירות מיובשים, מתיקות המשולבת בחמיצות נעימה ומאוזנת, וטעם שנשאר בפה עד אחרי החג. להגיש מקורר מאוד 6 – 8 מעלות. מחיר: 85 שקלים.

חג שמח!



תגיות: ,

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה