המפרום של זוכה "מאסטר שף", אבי לוי

אפשר לומר שהשילוב של ירק ממולא בשר הוא אחד המוצלחים. בגרסה הזו הוא מעט שונה, אך אותנטי ואסתטי במיוחד. שווה לתת לו צ'אנס.

14/09/2016
אבי לוי קבלו עדכונים מאבי
  • RSS

יצא לי לאכול לא מעט מפרום, ואפשר לומר שהשילוב של ירק ממולא בשר הוא אחד המוצלחים. בגרסה הזו הוא מעט שונה, אך אותנטי ואסתטי במיוחד. שווה לתת לו צ'אנס. כאן תוכלו למצוא את המתכון הקל והפשוט של מנה מנצחת זו. היא מתאימה בדיוק לעונה הזו של השנה ואם תגישו אותה לאורחים, אני מבטיח שתזכו בלא מעט מחמחאות.

אז הנה השלבים להכנת מפרום מהסרטים:

להכנת 8 מנות

3 קישואים שלמים, חתוכים לאורכם אך לא עד הסוף

2 שומרים, חתוכים לאורכם אך לא עד הסוף

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

למילוי:

500 גרם בשר טחון

בצל קצוץ היטב

2 שיני שום קצוצות היטב

כוס פטרוזיליה קצוצה

5-6 עלי נענע קצוצים

2 עלי בזיליקום קצוצים

כף מלח גס

2 כפיות פלפל גרוס

1/2 כפית קינמון

לטיגון:

קמח

2 ביצים טרופות

שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים מגוררים

בטטה מגוררת במגררת דקה

כף פלפל גרוס

כף מלח גס

כפית פלפל שאטה גרוס

2 כפיות כמון

כוס כוסברה קצוצה

5 עגבניות מגוררות

2 כוסות ציר עוף, בשר או מים חמים

5 פלפלים חריפים אדומים

8 פלחים של לימון כבוש

8 שיני שום שלמות

מפרום

להגשה:

לימון כבוש

פלפל חריף

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את חומרי המילוי בקערה. ממלאים את הירקות על ידי הכנסת תערובת הבשר בין 2 פרוסות ירק ומהדקים סביבו. טובלים בקמח וביצה טרופה. מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים עד להזהבה. מוצאים לנייר סופג.

2. רוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה המגוררת ומטגנים 8-10 דקות על חום בינוני עד לריכוך הבטטה.

3. מתבלים בכל התבלינים, מוסיפים כוסברה, עגבניות מגוררות וציר עוף. מסדרים את הירקות הממולאים ומעליהם את הפלפלים החריפים, הלימון הכבוש שויני השום.

4. משבלים על להבה נמוכה לפחות שעה וחצי עד לריכוך מלא של הירקות. מגישים בצלחת עמוקה את הירקות הממולאים עם רוטב, לימון כבוש ופלפל חריף שלם.

צילום: יח"צ

** הכותב הוא השף אבי לוי, שספרו “טעמים של בית” יוצא בקרוב. זהו ספר מתכונים שמביא אל מטבחנו את תרבות הבישול הענפה של צפון אפריקה, זו שהשפיעה רבות על התרבות הקולינרית בישראל

הספר מאגד בתוכו את כל מה שאבי לוי יודע, מכיר, אוהב ויוצר עם פרודוקטים גבוהים בהשראת המטבח השורשי ממנו בא.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה