קאפקייקס שוקולד, בננה, מרציפן וחלום

את הקאפקייקס מהמסיבה של דורון לא הצלחתי להוציא מהראש: שוקולד, בנננות מרציפן ותבלינים מעולמות קסומים שנכנסים למאפה אחד קטן ומיוחד

05/07/2016
קרן רובין קבלו עדכונים מלל
  • RSS

הקאפקייקס שידידי דורון (שהוא ג'ינג'י ולכן מתקרא בפי חבריו דורון הכתום) הכין למסיבת יום הולדתו לא יצא לי מהראש ומהפה. המשכתי לחשוב עליהם הרבה אחרי המסיבה, כי מעבר לשילוב המופלא של שוקולד ובננות, התבלינים שהוא בחר לשים בהם לקחו אותי למחוזות רחוקים של מזרח.

הציפורן, הג'ינג'ר והקינמון עוררו את החך ואת החושים ולא הצלחתי לעצור בקאפקייקס אחד. אפילו לא בשניים.

דורון הכתום הסכים לשתף אתי ואתכם את המתכון לקאפקייקס, ומי שרוצה להפוך אותו לטבעוני שיחליף את הביצה שבמתכון בשתי כפות טחינה נוספות.

קאפקייקס חלומיים בטעם שוקולד בננה. צילום: קרן רובין

מתכון לקאפקייקס החלומיים של דורון

2 בננות גדולות ובשלות

1 כוס קמח חיטה לבן - אפשר להחליף/לערבב עם קמחים אחרים אם בא לכם להתנסות

1/2 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון, ג'ינג'ר וציפורן - לפי טעמכם

3 כפות אבקת קקאו

1/2 כוס פתיתי שוקולד צ'יפס מרירים/שוקולד מריר מרוסק. בשום אופן לא להשתמש בצימקאו

1/3 כוס שמן

1 ביצה

1/3 כפית מלח

1 כף טחינה גולמית

אפשר להשאיר בלי ציפוי, ואז מקבלים מאפין

הוראות הכנה:

1. מועכים/מרסקים בבלנדר את הבננות ומוסיפים את כל הרכיבים שאינם קמח, פצפוצי שוקולד ואבקת אפייה. מערבבים או בוחשים היטב

2. מוסיפים לתערובת את הקמח, את אבקת האפייה ופאת פצפוצי השוקולד. מערבבים את התערובת,אך לא יותר מדי בכדי שהקאפקייקס לא יצאו דחוסים מדי

3. מעבירים את התערובת לתבניות מאפין או לכוסות נייר קטנות

4. אופים כ-18 דקות בחום של כ-180 מעלות עד שקיסם שננעץ בקאפקייקס יוצא יבש

*תוכלו להוסיף לקאפקייק כל ציפוי שוקולד או קצפת או להשאיר אותו כפי שהוא ואז למעשה מדובר במאפין מושקע ואוורירי.

בהצלחה ובתאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה