מגלגלים בריוש לפורים

הפורים של הגרגרנית לא נע סביב אוזני המן. היא בחרה דווקא את מרכיב הפרג כדי להכין מאפה מופלא – בריוש פרג ואגוזים

עוגת שמרים

אפילו לי קצת קשה לחשוב ולכתוב על אוכל כשהמראות המזעזעים מיפן עדיין מקיפים אותנו. הגלים העצומים של הצונאמי המטביעים אנשים ומרסקים בתים, אווירונים, ספינות ומכוניות; הקרינה הרדיואקטיבית עקב הפיצוצים בכורים הגרעיניים; הר געש שמחליט שעכשיו זה בדיוק הזמן המתאים להתפרץ. עוד לא הספקנו להירגע מרעידת האדמה בניו-זילנד ומהפרעות וההרג בלוב. האם כדור הארץ החליט שנמאס לו מאיתנו?

רות רייצ’יל, שאתם כבר יודעים שאני אוהבת אותה, כתבה בבלוג שלה השבוע, הישר מטוקיו אגב, שלמרות האסונות הפוקדים אותנו, יש לנו אחריות מוסרית להעריך את מה שיש לנו ובתוך זה, בישול לאנשים שאנו אוהבים. לא חייבים להציל את העולם על בטן ריקה.

השנה חולפת לה, כרגיל, מהר מדי ושוב הגיע חג פורים. האמת, יום ההולדת שלי בפורים ולמרות זאת אף לא אהבתי את החג הזה. איכשהו, הרגיזה אותי תחושת החובה שבשמחה. מלבד זאת, כל עניין התחפושת תמיד הלחיץ אותי ואזני המן מבצק מרגרינה לא היו "כוס התה שלי". על פרג בכלל הטלתי חרם שנים רבות, גם כאשר לא היו ממש אפשרויות אחרות למילוי האזניים.

היום הכל שונה. אפשר למצוא אזני המן בשפע מבצק פריך ונפלא עשוי חמאה, אשר מאחסן בתוכו שלל מילויים. לא ברור לי מדוע מוכרים אזני המן מבצק שמרים או מבצק עלים. קצת הופך את כל העניין לעוד עוגיה או רוגאלעך, אבל סה"כ יש להשיג אזני המן ממש טובות (ראו למטה, ב"שוונץ").

לא התחשק לי להכין שוב אזני המן, אז הנה לכן מתכון שמשלב פרג ובצק לאוירה פורימית וגם עושה מחווה לעם היפני, לאות הזדהות עם כאבו – בריוש פרג, שנגלגל אותו כמו שמגלגלים סושי, בתקווה לימים טובים. אני מכורה לשמרים אז אני משוחדת. ואתן?

בריוש פרג מגולגל

  • חומרים:
  • 345 גרם קמח לבן
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 180 מ"ל חלב
  • 35 גרם סוכר לבן
  • 35 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 50 גרם פרג טחון טרי במקום (להשיג בחנויות פיצוחים)
  • 30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 40 גרם דבש
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 חלבון ביצה

אופן ההכנה:

  1. חממו בסיר מעט חלב, סוכר, חמאה ומלח (אם מתחמם מדי, קררו עד שניתן להכניס את האצבע בנעימות).
  2. שימו בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. שפכו מעל את תערובת החלב. הוסיפו 2 ביצים וערבלו במהירות נמוכה כחצי דקה, תוך גירוד שולי הקערה מדי פעם.
  3. הוסיפו את יתרת הקמח ולאחר שהיא נבלעת, ערבלו במהירות גבוהה כ-3 דקות.
  4. הוציאו למשטח מקומח ולושו עד לקבלת בצק, כ- 6-8 דקות.
  5. צרו כדור מהבצק והניחו אותו בקערה משומנת מעט. שמנו מעט גם את חלקו העליון של הבצק, על ידי הפיכתו פעם אחת בתוך הקערה. כסו את הקערה ותנו לבצק לתפוח במקום חמים, עד שיכפיל את נפחו.
  6. בינתיים, שימו בקערית קטנה את הפרג, האגוזים, הדבש וגרידת הלימון.
  7. הקציפו את החלבון לקצף קשה וקפלו אותו בתנועות מעגליות ובזהירות לתוך תערובת הפרג.
  8. הרביצו לבצק והוציאו ממנו את האוויר. תנו לו לנוח שוב ל-10 דקות.
  9. שטחו את הבצק, בעזרת מערוך, למרובע בגודל 60X20 ס"מ. שטחו על פניו את תערובת הפרג וגלגלו כמו ברולדה, מהקצה הצר.
  10. הניחו את בריוש הפרג על התפר, בתוך תבנית לחם באורך של כ-20 ס"מ. הניחו לבצק לתפוח כ-30-45 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
  11. אפו בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35-40 דקות.

בתאבון וחג שמח!

השוונץ:

כולם מדרגים, אז הנה הזוג הנבחר שלי לאזני המן, מצומצם ולא מקיף אבל מנצח:

לבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit