לגוף שלי מגיע שוקולד

חולת השוקולד נעה רוזנפלד מצאה מתכון לטראפלס אלוהיים . היה קשה, אבל מישהו חייב לעשות את העבודה

15/03/2011
Noah Rozenfeld קבלו עדכונים מNoah Rozenfeld
  • RSS

אני מצטיינת בלאכול. אני ממש טובה בזה. והיום, במסגרת אכילת מתכוני השפים של cookeat.co.il, אני אוכלת סוף סוף את הטראפלס הנפלאים של גיא בן שמחון שהכנתי אתמול. ברור שיש מתכון, וברור שהוא בוידאו וכן יש גם "ככה אוכלים" חדש.

בתום חגיגות הוולנטיינ'ס, נותרתי עם המוני שוקולדות, מהם הכנתי את הטראפלס-שאריות-הכי-נפלאים-שיש.

תיכף המתכון המלא, אבל בואו נחזור לרגע טיפל'ה אחורה. שנה וקצת אחורה. עלינו ירושלימה כדי לצלם מתכונים עם תומר איש הלחם וגיא השף המוכשר, שני אנשים כלכך שונים - האחד הר געש מתפרץ של בצקים ומחמצות, והשני, כולו נימוסים, נעימות, קולו בקושי נשמע. אבל במטבח, הוא מדבר, ועוד איך.

ביקשתי מגיא קינוח. "אני לא איש של קונדיטוריה", הוא אומר. "אבל אני אכין לך משהו מתוק, פשוט, לא ירושלמי, וטעים שלא תאמיני. תאמיני לי". ואז בשתי דקות וארבעה מרכיבים הוא קנה אותי. הכי פשוט שיש, טעים וסקסי ברמות.

המתכון הבאמת פשוט הזה, מביא בסופו של דבר לתוצאות מרהיבות בצורת כדורי עונג שמזכירים לי כוכבי לכת, מכתשים ואבק כוכבים.

הכנתי רק עם חצי מהכמויות בסוף, וגם זה לא ממש עזר כי ירדתי על כל החצי כמעט לבד. מגיע לי. איש השוקולד אולי מת, אבל אשת השוקולד הזאת לייב אנד איטינג.

אז ככה נראים הכדורים של גיא "מאופרים" באבקת קקאו:


אלו הם גיא, הטראפלס, ומשחת השוקולד המופלאה:


ואם רוצים להכין לבד 25-30 כדורים, תצטרכו:

400 גרם שוקולד מריר מובחר

200 מ"ל שמנת מתוקה צמחית

כף ליקר קפה

אבקת קקאו

מומלץ להגיש עם:

עוגיות פרח ריבה ועלי נענע

ככה מכינים:

מחממים בסיר קסרול את השמנת עד לרתיחה.

שופכים את השוקולד מעל השמנת ובוחשים היטב. מורידים מהאש. מוסיפים את הליקר ומעבירים לכלי פלסטיק או לתבנית חד פעמית, ומכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.

לאחר שהשוקולד התקשה אבל עדיין נשאר גמיש, יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים את הכדורים בקקאו.

מסדרים את כדורי הטראפלס על צלחת ההגשה.

מגישים עם עוגיית פרח ריבה ומעטרים עם עלי נענע. אפשר קפה פילטר ליד.

וככה אוכלים אותם:

הוידאו של המתכון של גיא

לאתר CookEat




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • תמונה אישית pnina hornung 19/03/2011

    ראה מצויין ומדוייק! כבר ניסיתי המון מתכונים והיחס בין השמנת לקקאו בול

בחזרה למעלה