מי לא אוהב קציצות? ילדים, מבוגרים, צעירים יותר וצעירים פחות, נשים וגם גברים. עם קציצות אין סוף לאפשרויות השונות. זה אחר המתכונים החביבים עלי, שמופיע גם בספר הבשר.
החומרים ל-4 מנות:
400 גרם בשר טחון (20% שומן) 1. בצל קצוץ מטוגן 1/2 כפית שום קצוץ 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס פירורי לחם 1 ביצה מלח ופלפל שחור 1/4 כפית כמון 1 כף אריסה מרוקאית קליפה מגוררת מלימון אחד
לרוטב:
1 כף שמן זית 1 בצל פרוס 4 שיני שום פרוסות חבילת עלי מנגולד קורט כמון מלח ופלפל שחור 1 לימון פרוס לפרוסות דקות 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו למשך לילה ובושלו עד שהתרככו 1 כפית אבקת מרק עוף
ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ומשאירים לילה במקרר. מכינים מהתערובת קציצות קטנות, בגודל כדורי פינג פונג. להכנסת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגינים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ואת עלי המנגולד, חתוכים גס. מתבלים ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הלימון, את גרגרי החומוס ואת אבקת המרק. מוסיפים 1.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות. מבשלים כ-12 דקות ומגישים עם חלה בצד, לספיגת הרוטב.
.
** שף גיא פרץ הוא מאסטר שף בין לאומי, דור שלישי לשושלת קולינארית מהעיר קזבלנקה במרוקו. יועץ קולינארי המתמחה במטבח כשר ים תיכוני ומרוקאי