הבשורה האחרונה: דיאטת DNA

כעת בעזרת אבחון גנטי ניתן לבחור באופן מושכל את התזונה המתאימה לכל אחת באופן אישי. "אם קבוצה של אנשים תשב ותאכל בדיוק את אותו הדבר, על כל אחד המזון ישפיע באופן אחר", מספרת נועה לור כרמלי, מנכ"לית MyBio

30/05/2016
נועה לור כרמלי קבלו עדכונים מנועה
  • RSS

אני מודה שגם כששמעתי מה הוא רוצה להגיד לי - העדפתי לרוב להתעלם. כשבגיל 13 נעמדתי מול אמא שלי והצהרתי שאני צמחונית לא היה לי הסבר מושכל למהלך. זה לא נבע מטעמים אידיאולוגים  (מי דיבר על זה לפני 30 שנה) וגם להגיד ש"בשר לא טעים לי" לא נשמע אפילו אז כתירוץ מספיק טוב.

ולכן, כשקיבלתי את ממצאי האבחון הגנטי להתאמת תזונה, לא ממש הפתיע אותי שבעמודה המתייחסת לשומן רווי הדו"ח היה חד משמעי ובישר לי שאני נשאית של שני עותקים לא תקינים של גן APOA2 , או בעברית פשוטה: אני ושומן רווי, שנמצא בעיקר במזון מן החי, ממש, אבל ממש לא מסתדרים יחד.

די אן איי

אז לא, אני לא תמיד מקשיבה - אבל כנראה שפעם כן הקשבתי, כי אין לי דרך אחרת להסביר את זה. עם או בלי קשר לנושא ההקשבה או לאינטואיציה - היום יותר מתמיד אני מסכימה עם האמירה ש"הגוף יודע הכי טוב".

כששמעתי לפני שנה על "Nutrigenetics" , המדע המקשר בין תזונה וגנטיקה, זה פשוט "עשה לי שכל". עוד לפני שמערבים מדע, ידוע שאם קבוצה של אנשים תשב ותאכל בדיוק את אותו הדבר, על כל אחד המזון ישפיע באופן אחר. מכירים את המעצבנים האלה שיכולים לרדת על אין סוף פחמימות ונראים כמו ספגטי, ולעומתם אלה עם פחות מזל (נחשו באיזו קבוצה אני) שרק מהריח מעלים קילו?

לכן, לא מפתיע שהלהיטים שנוחתים עלינו מדי פעם ומבטיחים הצלחה בטוחה (דיאטת פליאו למשל) , עשויים בהחלט להתאים לחלקנו (החברים הטובים של שומן רווי) ולאחרים (נחשו למי) ממש, אבל ממש לא.

בחורה עם סלט

יש היום הסכמה רחבה שאין דיאטה אחת שמתאימה לכולם.

הרפואה הולכת היום לכיוון של התאמה אישית בכל התחומים ובשנים האחרונות הגישה הזו מגיעה גם לתזונה מהזווית המדעית. אבחון גנטי מאפשר לעשות דיאטת DNA ולדעת בדיוק אילו מרכיבי מזון יתאימו לגוף שלנו. למרות שהמיפוי הגנטי מדויק, הוא לא מצריך בדיקה פולשנית. דגימת רוק שנשלחת למעבדה מספיקה כדי לספק דו"ח מפורט שעושה לנו היכרות מחודשת עם עצמנו.

וכך האינטואיציה מקבלת חיזוק מחקרי והאופן שבו הגוף שלנו עובד נגלה בפנינו: מה מתאים לנו לאכול וממה כדאי להימנע, אילו תהליכים מטבוליים עובדים יותר או פחות טוב, אילו ויטמינים ומינרלים הגוף שלנו יודע להפיק מהמזון, איזו פעילות גופנית מתאימה לנו ועוד מידע משמעותי נוסף המהותי לצורך התאמת התזונה והרגלי אכילה המותאמים עבור כל אחד מאיתנו באופן אישי.

בהתאם למידע הזה אפשר להיפגש עם תזונאית כדי לקבל הסבר על כל ממצא, וכלים לשמירה על אורח חיים בריא. עכשיו כשאנחנו יודעים מה עובד ומה פחות, מתחיל החלק הקשה והחשוב: לשנות את הרגלי האכילה. וכמה מילות עידוד שחשוב לזכור: אנחנו לא יכולים לשנות את המבנה הגנטי שלנו, אבל אנחנו כן יכולים להתאים את עצמנו טוב יותר ונכון יותר אליו.

**הכותבת היא נועה לור כרמלי, מנכ"לית MyBio שמביאה לארץ את דיאטת ה-DNA

צילום: שאטרסטוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה