3 כריכים שהם ארוחה שלמה

כריך טעים ועסיסי הוא לא פחות מארוחה בפני עצמה. קבלו שלוש הצעות לכריכים טעימים שמתאימים גם לדיאטה וגם לימי הקיץ החמים

28/05/2016
פאני רוטשטיין קבלו עדכונים מפאני
  • RSS

כריך טוב אינו חייב להיות נוטף שומנים, עתיר בקלוריות ומפוצץ במרכיבים מכבידים ומיותרים. כדי להכין כריך טעים ועסיסי שישביע ממש כמו ארוחת צהריים מומלץ לבחור במלחמים עשירים בסיבים תזונתיים, מחיטה מלאה, לחמי דגנים או שיפון שתורמים לתחושת שובע. את הכריך נעשיר בירקות, בכמות מדודה של רטבים בריאים המבוססים על טחינה, שמנן זית , ממרח פסטו וכמובן חלבון כמו בשר, ביצים, טונה, גבינות שונות, טופו, ממרח סויה , חומוס ביתי . בכריכים קשה מאוד לטעות, כל מה שטעים לכם על הצלחת יכול להיכנס בין שתי פרוסות לחם ולהפוך לסנדוויץ' טעים. אלה ההצעות שלי.

קציצות איטלקיות בלחמניה קלויה וחציל קלוי

כריך קציצות בשר ברוטב (צילום: פאני רוטשטיין)

קציצות עסיסיות עם חצילים קלויים, ארוגולה, בזיליקום, בצל סגול דקיק וצ׳ילי אדמדם ושובב. על הכל נפזר רוטב אדום שיעשיר את הכריך בטעמים.

לקציצות

כמות לכ-20 קציצות

 1.5 נקודות לקציצה

1/2 ק״ג בשר בקר טחון רזה (כתף,פילה מדומה)

1 בצל אדום בינוני קצוץ דק דק.

1/2 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק דק (אופציונלי)

מלח, פלפל שחור גרוס טרי.

ביצה אחת (אני השתמשתי בביצה אורגנית)

1/2 כפית אורגנו

2 כפות פירורי לחם

2 כפות מרוטב העגבניות של הקציצות (לאחר בישול של 10 דקות).

- לערבב כל המרכיבים וללוש היטב במשך 3-4 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה ונעימה. להכניס למקרר ל-20 דקות בערך.

- להוציא מהמקרר וליצור קציצות עגולות וחלקות.

לרוטב

3 נקודות לכל הכמות

4-6 שיני שום קצוצות או פרוסות

מיכל 400 גרם עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות)

כף רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1 כף שמן זית

צ׳ילי (אופציונאלי)

מיכל העגבניות ממולא במים

- לחמם סיר רחב ולהוסיף את שמן הזית ואת השום, לאחר כדקה או שתיים להוסיף את רכז העגבניות ולטגן ,כמעט מייד להוסיף את העגבניות המרוסקות ולהמשיך לטגן עוד כדקה או שתיים, להוסיף תבלינים ומיכל מים , להנמיך ולהעביר ללהבה נמוכה מאוד לבשל כ-10 דקות. (להוציא 3 כפות מהרוטב ולהוסיף לעיסת הקציצות).

- להגביר את הלהבה להוסיף את הקציצות בעדינות לרוטב המבעבע ,להרתיח, להנמיך ולכסות , להמשיך ולבשל עוד כ-30 דקות.

- לא לגעת בקציצות בזמן הבישול.

- לאחר 15 דקות להרטיב את הקציצות מלמעלה ברוטב האדמדם.

- להציץ ולבדוק שהנוזלים לא התאדו לגמרי, אם חסר, להוסיף מעט מים רותחים.

לחצילים

0 נקודות

1 חציל בלדי בינוני פרוס ל-5 פרוסות עבות.

תרסיס שמן בטעם שמן זית.

מומלץ לפרוס את החציל, לפזר מעט מלח על כל פרוסה ולהניח לחציל להגיר מהנוזל המריר למשך 10 דקות.

לחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

- לשטוף את החצילים קלות ולייבש עם מגבת נייר. לפרוש את החצילים על תבנית עם נייר אפייה ובעזרת מברשת להבריש כל פרוסה משני צידיה במעט שמן זית (אפשר להשתמש בתרסיס שמן).

- לקלות בתנור מחומם מראש כ-20-25 דקות עד שהחצילים רכים ושחומים.

לכריך עם 3 קציצות – 9.5 נקודות

חופן עלי ארוגולה שטופה (לאחר השטיפה ננגב את טיפות המים)

עלי בזיליקום טריים שטופים

3 קציצות + 3 כפות רוטב

בצל סגול פרוס דק-דק

לחמניה מחיטה מלאה

פרוסת חציל חצויה לשניים

טבעות צ׳ילי אדום (אופציונלי)

להרכבת המנה

- לפתוח את הלחמניה לשניים לאורכה, לקלות בתנור חם לשתי דקות כשפנים הלחמניה פונה למעלה, או על מחבת חמה מאוד כשפנים הלחמניה פונה לתחתית המחבת .

- למרוח כף מרוטב העגבניות ולהניח מעליו עלי ארוגולה ובזיליקום.

- להניח מעליה את החציל הקלוי.

- למרוח בעוד כף של רוטב ולהניח מעליו את הקציצות

- להוסיף עוד ארוגולה ובזיליקום

- מעל, לפזר צ׳ילי קצוץ ובצל סגול

- על החצי השני של הבגט למרוח עוד כף מהרוטב .

- לסגור את הכריך -לטעום ולהתעלף.

הצעה : אפשר וכדאי ״למחוץ״ את שני חלקי הלחמניה להעצמת והעמקת הטעמים לתוכו ואז לתת ביס גדול, מתפורר, מתפצח, עשיר בטעמים,ריחות וקולות.

כריך מסבחה עדשים שחורות טבעוני

10 נקודות לכריך ללא אגוזי מלך או 12 נקודות עם אגוזי מלך בכריך

כריך טבעוני מסבחה עדשים (צילום: פאני רוטשטיין)

את הכריך הטבעוני שלנו נכין מלחם קסטן חצי מלא עם זרעים שונים, נמלא במסבחה עדשים שחורות, טחינה לימונית, רצועות גזר דקיקות, צנוניות צעירות,רשאד,בצל ירוק ובצלסגול,עלי בזיליקום ועלי נענע טריים, פטריות פורטבלה צלויות בתנור.

הכמויות מספיקות ל-5 כריכים

למסבחה עדשים וטחינה

1 כוס עדשים שחורות שטופות

2 כוסות מים קרים

• להרתיח את המים והעדשים, כשהמים רותחים, להנמיך , לכסות ולבשל 15 דקות בדיוק.

• להוסיף 1/3 כפית מלח ולהמתין כ-5 דקות, כשהסיר מכוסה ולהסיר מהאש.

• לסנן היטב. העדשים טעימות גם בשלב זה.

הצעה כדאי לבשל את כל הקטניות באופן כזה בדיוק. הקטניות סופחות את המלח והן טעימות.

הכנת הטחינה

5 כפות טחינה גולמית

10 כפות מים קרים

1 כף גדושה של ממרח לימונים כבושים

מעט כמון (אופציונאלי)

2 ענפי פטרוזיליה קצוצים

מעט מלח.

לערבב את הטחינה הגולמית עם המים היטב, להוסיף את יתרת המרכיבים.

פורטבלה צלויה

נקודה לפטרייה

5 פטריות פורטבלה טריות ורעננות ללא הרגל

1 כף שמן זית

2 כפות סויה

1 שום כתוש דק

1 כף צ׳ילי חריף (אופציונלי)

1 כפות מים קרים.

- לערבב את כל החומרים, להשרות את הפטריות ל-10 דקות במרינדה (להפוך פעם אחת)

- לחמם תנור ל-200 מעלות ולצלות את הפטריות במשך כ-20 דקות עד שהן שחומות ורכות.

• להוציא, לצנן ולפרוס כל פטרייה לפרוסות עבות.

הרכבת הכריך

• 2 פרוסות מלחם קסטן מלא.

• 3 כפות טחינה מוכנה

• 2 כפות עדשים מבושלים וחמימים

• פטרייתפורטבלה צלויה, רצוי חמימה

• מספר רצועות גזר דקיקות

• חופן קטן עלי רשאד/רוקט

• 2-3 פרוסות בצל סגול

• ענף בצל ירוק

• 2 אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה).

• פרוסות מעגבניה אדומה ומוצקה.

• חופן נבטוטים דקיקים וטריים.

להרכבת המנה

• מניחים את שתי פרוסות הלחם על משטח עבודה.

• מערבבים את הטחינה יחד עם העדשים המבושלות ומוסיפים כמון.

• מעל פרוסה אחת מפזרים נבטוטים דקיקים.

• מעל הנבטוטים מפזרים את העדשים והטחינה ומעליה מעט אגוזים כתושים.

• מעל מסדרים את הפורטבלה הצלויות

• מעל הפטריות מפזרים בצל ירוק קצוץ ורוקט, מעל טבעות עגבניה אדומה מוצקה.

• מעל מפזרים טבעות בצל סגול ומעליהם את הגזר הכתום.

• מניחים בזהירות את פרוסת הלחם השנייה ומכסים בשכבה של נבטוטים דקיקים.

• דוחסים בעדינות עם הידיים ועם סכין חדה ומשוננת פורסים באלכסון , ולשניים, את הכריך.

• הערה אפשר לקחת את כל מרכיבי הכריך , להוסיף עלי סלט טריים ולהפוך אותם לסלט טעים ועשיר מתובל בטחינה לימונית

כריך פסטרמה ביתית

10 כריכים כל כריך 6.5 נקודות

כריך פסטטרמה ביתית (צילום: פאני רוטשטיין)

אל תקנו פסטרמה בחוץ , באמת שלא כדאי. מאוד קל, מהיר, טעים וזול להכין אותה בבית ואז גם יש שליטה מלאה על החומרים שמכניסים לתוכה.  היא בריאה, טעימה ודלה בשומנים. אבל אם זה מרגיש לכם גדול מדי, הכריך יעבוד נפלא גם עם פסטרמה דלת שומן מהמעדנייה.

לפסטרמה

1/2 פרפר חזה הודו נקבה (בערך 1 ק״ג)

1.5 ליטר מים קרים

1.5 כפות מלח

כף סוכר

עלי דפנה

- להשרות את כל הטוב הזה בקערה ,לוודא שהבשר מכוסה במים. לכסות ולהכניס למקרר ל-24 שעות . השהייה של ההודו באמבטיה הזו מעניקה עסיסיות וטעם לבשר. כדאי לא לוותר על השלב הזה .

- לאחר 24 שעות להוציא מהמים לנגב היטב עם מגבת נייר.

- לחמם את התנור למקסימום (230-250 מעלות)

- למשרה: לערבב 1 כף שמן זית, 2 כפות סויה, 1/2 כפית מלח,1 כפית מלאה פלפל שחור גרוס, 1 כפית פפריקה מעושנת, 1 כף דבש/סילאן. להשרות את הפסטרמה במשך כשעה – שעתיים (להפוך מידי פעם).

- להעביר את הנתח לתבנית חד פעמית רחבה ונוחה.

- להכניס את הפסטרמה לתנור החם למשך כ-15 דקות .

- להנמיך לטמפרטורה של 160 מעלות, להפוך את הנתח ולכסות בנייר לא להדק את הנייר) ולהמשיך לאפות עוד כ-30-45 דקות.

- חשוב להפוך את הבשר עוד פעם או פעמיים במהלך האפייה.

- לצנן היטב ולפרוס בהתאם.

פלפל קלוי

2-3 פלפלים בשרניים צבעוניים קלויים בתנור בטמפרטורה מקסימלית.

(או צנצנת קנויה של פלפל קלוי).

מטבוחה ביתית מהירה

(מספיקה לכ-10 כריכים)

4-5 עגבניות גדולות ואדומות אדומות. (או קופסת עגבניות מרוסקות עדיף איטלקיות).

3 שיני שום

צ׳ילי (לפי הטעם)

1-2 כפות שמן זית.

מלח.

1/2 כפית פפריקה.

- מטבוחה מתבשלת שעות ארוכות על הכיריים. הנה גרסה טעימה וקצרה :לרסק את העגבניות בבלנדר (עם הקליפה,כן ,כן עם הקליפה) או לחצות לשניים ולגרר היטב במגררת גסה.

- להעביר את העגבניות עם הנוזלים ואת השום הכתוש לסיר קטן , להניח על להבה בינונית , להרתיח, להנמיך ולבשל מכוסה במשך כ-20 דקות. מידי פעם לערבב. אם השתמשתם בעגבניות בשלות יש המון נוזלים והם מתאדים,אם לא - הנוזלים מתאדים ויש להוסיף מעט מים רותחים.

- להוסיף מלח, צ׳ילי ושמן ולהמשיך לערבב ולבשל עוד כ-20 דקות.

- לערבב כל הזמן.

- מוכן. מומלץ לצנן

 הכנת הכריך

- לחם שיפון 100% מלא.

- כף מטבוחה

- 100 גרם ( עשירית מהפסטרמה המוכנה ) פרוסות פסטרמה דקיקות

- 1-2 צנוניות צעירות פרוסות

- עלה חסה רעננים , שטוף ,מיובש וקרוע ביד.

- רצועות פלפל קלוי מסוננות

- מלפפון חמוץ פרוס.

- פרוסות דקות של בצל סגול

- רצועות צ׳ילי אדום (אופציונאלי).

להרכבת הכריך

פורשים על משטח עבודה את פרוסות הלחם.

מורחים כף גדושה של מטבוחה.

מוסיפים חסה ירוקה קצוצה.

מעל 2-3 פרוסות דקיקות של פסטרמה, רצועות פלפל קלוי, מלפפון חמוץ ביתי וצנוניות פרוסות דק. מוסיפים עיגולי צ'ילי שמחים ומכסים בשכבת חסה נוספת, ומעליה פרוסת השנייה.

הצטרפו לשומרי משקל,  אורח חיים בריא בלי לוותר על האוכל שאתם אוהבים 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה