טלי אברהמי: המטבח שהוא בית

"המעבר לעצמאית קרה באופן טבעי, כשהרגשתי שהתפתחתי, למדתי והגעתי לשלב בו אני מוכנה לקחת אחריות ולקפוץ למים העמוקים", מספרת טלי אברהמי, בעלת "המטבח של טלו"

10/05/2016
מערכת סלונה קבלו עדכונים ממערכת
  • בדואר
  • RSS

טלי אברהמי, בת 35, חיה ועובדת בתל אביב. "גדלתי בבית מאוד פתוח, שאוהב להאכיל ולארח", מספרת מי שמכונה "טלו" בקרב מכריה, "סבתא קונדיטורית שאפתה הכל מהתנור הביתי שלה בתל אביב, ומעבר לים סבתא נוספת בשלנית מדהימה עם מאות מתכונים על כרטיסיות בכתב ידה. במרחב שכזה מלא ריחות צבעים וטעמים גדלתי להיות מי שאני היום. אני אוהבת לבשל, לארח, לטייל, לטעום וכמה שיותר".

1. העסק שלי

העסק שלי הוא אוכל. יש לי מקום קטן ומקסים בשם "המטבח של טלו" שנמצא בלב שכונת מגורים בצהלה. התחלתי לעבוד מהבית, משם צמח העסק ולשמחתי המעבר של המטבח לתוך שכונת מגורים שמר על האופי הביתי והמיוחד שלו. מדי שבוע אני והצוות חושבים על תפריט חדש כאשר הרעיון הוא אוכל אמיתי וטרי מחומרי גלם מקומיים, איכותיים ועונתיים. זה לא רק המטבח, זה הצוות ומעגל הלקוחות שלי, יחד יצרנו מטבח שאפשר לשבת לאכול בו ארוחה טוב, או למשהו קטן בדרך. אפשר לשלוח את הילד לארוחה בריאה ואפשר להזמין הביתה. מה שטוב ללקוח טוב לנו. זה היומיום שלי, זו האומנות שלי".

2. ממתי אני עצמאית?

 בגיל 28, אחרי שנים במטבחים אצל רועי סופר ושרון כהן הרגשתי שזה זמן טוב בשבילי לצאת לדרך עצמאית. הייתי בתקופה של שינויים גדולים בחיי האישיים ואיתם הגיע גם השינוי הזה, באופן מאוד טבעי.

3. הרגע בו הבנתי שאני עצמאית ולא רוצה להיות שכירה

 נולדתי למשפחה עצמאית, כך שתמיד היה לי ברור שגם אני אהיה עצמאית, מה גם שאני לא בנאדם של מסגרות ויותר קל לי לנהל את עצמי. בפועל, המעבר לעצמאית קרה באופן טבעי, כשהרגשתי שהתפתחתי, למדתי והגעתי לשלב בו אני מוכנה לקחת אחריות ולקפוץ למים העמוקים. שלב שבו הרגשתי מוכנה להגשים חלום וליצור אוכל עם חופש בחירה ויצירה מוחלטים.

4. האתגר הכי גדול כאשת עסקים עצמאית

זה תמיד פועל בשלושה אפיקים: 1. האחריות לנהל עסק יציב שמעגל לקוחותיו הולך וגדל. 2. לשמור תמיד על המוניטין שלי, על הרמה הגבוהה של האוכל, על השירות ועל המגוון. 3. לדעת שהצוות שלי שמח, שכל מנה שהלקוחות שלי אוכלים טופלה בידיים אוהבות, שקיבלו יחס ותנאים הוגנים ומטפחים.

טל אברהמי

5. מה לא יודעים מספיק על נשים עצמאיות?

שאנחנו יודעות לעשות יותר משתי פעולות במקביל. למשל, כשאני נמצאת עם לקוח, אני שומעת את מי שמדבר עם לקוח אחר לידי ויודעת מה קורה במטבח מאחורי - אבל זה אולי בגלל הפרעת הקשב שלי, כנראה כל הנשים העצמאיות הן עם הפרעה מסוימת.

6. הקושי הגדול ביותר שאני מתמודדת איתו ביום יום

היומיום רצוף קשיים; זה מתחיל מלקום בבוקר ולגלות שחצי מהעובדים לא מגיעים לעבודה ובתקופות מסוימות זה יכול לקרות לי בערך פעמיים בשבוע, כשטבח פורש באמצע משמרת, כשיוצאים לאירוע ושוכחים חלק מהאכול במטבח – אלה רק דוגמאות קטנות. אני יכולה לכתוב ספר שלם על הקשיים היומיומיים אבל בסופו של דבר, כשאני מסתכלת אחורה, הרוב די משעשע אותי.

7. רגע בו נשברתי וחשבתי לעצמי "טוב, הגיע זמן להיות שכירה"

באופן טבעי יש בהחלט רגעים כאלו לאורך הדרך, אולם אני קמה ומתאוששת מהם מהר.

8. התגמול הכי גדול כעצמאית

זכיתי להגשים את החזון שלי ואני זוכה בכל יום לנהל ולהתנהל בהתאם לאמונתי ולתפיסת עולמי. זו זכות גדולה לעשות את שאני אוהבת, אני מוקפת אנשים שמחים וקהל לקוחות מפרגן. בסך הכל בסוף היום אני מרגישה ברת מזל.

9. טיפ חשוב למי ששוקלת להיות עצמאית

בתור התחלה לא לפחד, ובהמשך לא להתייאש. עצמאות היא מסע, יש עליות ויש מורדות. צריך סבלנות, גמישות והרבה אמונה בעצמך. כשמשהו מפחיד אותך - פשוט תעשי אותו בעיניים פקוחות.

10. האם יש חרטות בדרך?

עם יד על הלב אין לי חרטות.  מטעויות לומדים וצומחים, מה שעשיתי ואיך שפעלתי, הביאו אותי להיכן שאני היום.

צילום: רוני אברהמי

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה