לחמניות שום

הבלוגרית שירלי נמש (או בשמה האמיתי - חן שוקרון), שוב תורמת לנו מתכון, והפעם הוא דווקא מלוח. לחמניות שום רכות ונימוחות לסוף השבוע

09/03/2011
חן שוקרון קבלו עדכונים מחן
  • RSS

לחמניות שום רכות

ערב בנות. אין כמו ערב בנות. כזה שבו אנחנו מתכנסות באחד מהבתים. ערב של פטפוטים, צחוק, עידכונים, קצת ריכולים ואוכל טוב.

האמת היא שלא קל לארגן ערב שכזה. אם בעבר כולנו התגוררנו בירושלים, עכשיו אנחנו פזורות ברחבי הארץ (ואחת גם ברחבי העולם). אנחנו חבורה של נשים שלכל אחת יש מיליון עיסוקים ומחויבויות בחייה – עבודה, ילדים, בן זוג, בית, לימודים, חדר כושר, ועוד. תיאום של ערב בנות כזה דומה לתיאום פגישת מטכ"ל. התאריך הוא משהו נזיל ומשתנה, ובעיקר כזה שנדחה שוב ושוב. אבל בכל פעם שבכל זאת מצליחים להוציא לאור הפקה שכזו, מתלוננים שצריך לעשות זאת קצת יותר.

למרות שהתיאום הוא הקושי העיקרי בהרמת אירוע שכזה, לעומת זאת - התפריט הוא משהו שכולן מסכימות עליו, ומאוד קל לארגן אותו. ארוחה חלבית. זה ברור כשמש. אף אחת כאן לא מציעה ארוחת בשרים ונפנופים של על האש. לא אצלנו. ארוחת חלבית שבה כל אחת תורמת את חלקה, עם כמה שיותר פחמימות ועם קצת סלטים לאיזון. לכל אחת יש את מנת הדגל שלה – אחת מביאה את הפשטידה המנצחת שלה, שנייה את הבואיקוס החלומיים שלה, אני בדר"כ אחראית על המתוקים, ואחרת מחליטה שדווקא הערב זהו הזמן המתאים לניסויים קולינריים. כך או כך, מדובר בדר"כ בארוחה משובחת וטעימה.

שום

הלחמניות הבאות הן מאפה מושלם לארוחה חלבית. בין אם מדובר בערב בנות, או כל ארוחה חלבית אחרת. הן מלאות בטעמים ובריחות של חמאה, שום ובזיליקום. הן קלות להכנה ומהוות תוספת מושלמת לכל סלט. בניגוד ללחמי השום היבשים והקשים, אלו המגיעים בד"כ עם הפיצה, המאפה הבא הוא רך ביותר, אוורירי ומעודן. מומלץ לשמור על הלחמניות הללו היטב עם צאתן מהתנור, כיוון שהן באמת נחטפות כמו לחמניות טריות. אצלנו, גם הילדים שבדר"כ סולדים מכל מאכל המלווה בשום ובכתמים ירוקים של ירק כלשהו, טרפו את הלחמניות הללו וגם שהכל נגמר, ביקשו עוד.

בזיליקום

הבצק ממנו מכינים את הלחמניות עשיר בחלב ובמעט שמן זית. הוא מכיל בתוכו מעט שום כתוש, וכבר במהלך הלישה הוא מתחיל להפיץ ניחוחות נעימים. אחרי שהבצק תפח תפיחה ראשונה, מחלקים אותו לכ – 15 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים צורת נחש באורך של כ – 25 ס"מ

לחמניות שום רכות1

את הנחש מלפפים לקשר.

לחמניות שום רכות2

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה נוספת. פשוט וקל.

לחמניות שום רכות3

בזמן שהלחמניות תופחות מכינים חמאת שום ובזיליקום – ממסים יחד חמאה ושום. אני עושה את זה במיקרוגל, אבל אפשר על אש נמוכה. כמו כן, מטעמי עצלות, ובעיקר מכיוון שאני לא אוהבת את ריח השום שנדבק לידיים, אני משתמשת בשום כתוש קפוא, אבל אפשר בהחלט להשתמש בשום טרי. מוסיפים לתוך החמאה כ – 2 כפות של בזיליקום קצוץ טרי ומערבבים היטב.

לחמניות שום רכות4

את הלחמניות התפוחות מברישים בנדיבות בחמאה המומסת.

לחמניות שום רכות4

לחמניות שום רכות5

לחמניות שום רכות5

אופים למשך של 20 דקות. עם צאת הלחמניות מהתנור, מברישים אותן שוב באותה החמאה.

לחמניות שום רכות6

השילוב של השמרים, השום, הבזיליקום והחמאה מניב ניחוחות מדהימים. אל תתפלאו אם כל בני הבית יופיעו לפתע במטבח.

נותנים ללחמניות להתקרר, ואוכלים.

לחמניות שום רכות7

לחמניות שום רכות / מבוסס על מתכון מתוך King Arthur Flour

לכ – 15 לחמניות:

3 כוסות קמח

1 ו – 1/4 כפיות מלח

1 כף סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1/4 כוס חלב

3/4 כוס מים פושרים

לציפוי -

4 שיני שום כתושות

75 גר' חמאה

2 כפות בזיליקום קצוץ דק

קורט מלח

בקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים. כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית וחלב. לבסוף מוסיפים את המים באיטיות, עד שהקמח נטמע ונוצר בצק רך. (אם חסרים מים מוסיפים בכל פעם כף, ולחילופין – אם נוצר בצק לפני שהשתמשנו בכל כמות המים, לא ממשיכים להוסיף). לשים במשך כ – 10 דקות לפחות. יוצקים מעט שמן לקערה ומגלגלים בו את הבצק, כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה וחצי.

כשהבצק תפח מחלקים אותו לכ – 15 חלקים שווים (50 גר' בצק לכל חלק). מגלגלים כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר (רופף). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות שוב למשך כ – 30 דקות. מחממים תנור ל – 180 מעלות.

בינתיים מכינים את הציפוי – במיקרוגל או על גבי להבה נמוכה ממסים יחד את החמאה ושום. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב. בעזרת מברשת, מברישים את הלחמניות בחמאת השום. אופים למשך כ – 20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור, ובעודן חמות מברישים את הלחמניות שוב בחמאת השום. מצננים ומגישים טרי.

לבלוג של חן (שירלי נמש) - "מתוקים שלי"

צילומים:

חן שוקרון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה