ארוחת חג בלי לפתוח כפתור

פסח, יותר משהוא חג החירות הוא חג האוכל, והרבה ממנו. אפרת גת מציעה ארוחה טעימה וקצת אחרת הכוללת קינוח מפתיע וטעים במיוחד

12/04/2016
אפרת גת קבלו עדכונים מאפרת גת
  • RSS

כנגד ארבעה בנים דיברה התורה, או במקרה שלנו, הדיאטה

חכם מה הוא אומר?

אכול בתבונה, פנק את עצמך במינון הנכון, הכר את עצמך, את הרגליך, את הפיתויים העומדים לפנייך, מה שנקרא: "הכן גופך לפסח".

אבל איך? ביום הארוחה הקפידו על ארוחת צהריים קלה, ופרי סמוך לארוחה, כדי שלא תגיעו מורעבים לשולחן החג. במהלך הארוחה ותרו על שתייה מתוקה ומיץ ענבים והעדיפו מים. את הארוחה נקנח בפירות טריים ונסים קלילים ורגועים.

רשע מה הוא אומר?

מותר לך! אז מה? רק ערב אחד לא יקרה כלום! זה נכון. הבעיה מתחילה כאשר אנחנו גוררים את הרשע איתנו גם ליום שאחרי. זכרו, כל יום הוא יום חדש, וככל שתמהרו לחזור לתלם כך יפחת הסיכון לנטישת התהליך.

תם – מה הוא אומר?

אפשר ליהנות בערב חג כשאני אוכל אוכל בריא? בוודאי, ויש לנו שלושה מתכונים שמוכיחים את זה.

ושאינו יודע לשאול

הפעם מפתיע ושואל: אז איך עושים את זה? המתכונים לפניכם.

פילה דג שניצל אפוי

6 מנות כל מנה 6 נקודות

דג אפוי של אפרת גת (צילום: אפרת גת)

מנה שמתאימה לערב חג וגם לפינוק קל של צהרי החג.

המצרכים:

6 נתחי פילה אמנון קפוא-150 גרם ליחידה , או יותר לפי מספר הנפשות.

לרוטב:

ביצה

1/2 ככף שמן זית

מלח/פלפל

1 כף תבלין לדגים (קונים מוכן בחנויות תבלינים.(

כפית חרדל, רבע כפית פפריקה, כף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה או כל ירק שאוהבים.

כוס קמח מצה לציפוי

מניחים על תבנית נייר אפייה ומנגבים אותו בכף שמן זית. למי שיש מרסס שמן ניתן לרסס מעט.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

1. מערבבים את הביצה עם חומרי הרוטב: החרדל, השמן, עשבי התיבול, התבלינים ומעט מלח ופלפל

2. טובלים כל פילה דג, בבלילת הביצה ובקמח מצה.

3. מניחים על הנייר אפייה, מרססים את הדגים בתרסיס שמן זית.

4. אופים למשך 10-15 דקות עד שהציפוי משחים וקריספי, מומלץ להפוך באמצע האפייה את הדגים להשחמה משני הצדדים.

מגישים לצד לימון טרי.

גלילות עוף חגיגיות ממולאות באורז מלא והפתעות

המתכון ל- 10 מנות 5.5 נקודות למנה

גלילות עוף חגיגיות (צילום: אפרת גת)

המצרכים:

10 פרוסות חזה עוף ( 100 גרם לפרוסה ) , לבקש מהקצב לדפוק אותן שיהיו קלות לגלגול.

החומרים למרינדה:

1 כף שמן זית

1 כף רוטב סויה בסגנון סיני

1 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם יבשה)

1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

1 כפית שום גבישי או אבקת שום

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפות סילאן

רבע כוס מים

למילוי האורז

1 בצל גדול, קצוץ

4-5 עלי בזיליקום קצוצים (או כף יבשים)

1 כוס אורז מלא , שטוף ומסונן.

1 כוס אפונה וגזר (אפשר קפוא או משימורים).

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומורחים בה את נתחי חזה העוף. מניחים בקערה, יוצקים מעל את יתרת המרינדה, מכסים ומניחים במקרר למשך שעה לפחות, רצוי ללילה.

2. המילוי: מחממים תרסיס שמן בסיר בינוני מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבזיליקום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את האפונה והגזר והאורז, מוסיפים 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עוד כ- 25-35 דקות, עד שהמים נספגים באורז. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מניחים נתח חזה עוף על משטח העבודה. שמים בסמוך לאחד מהקצוות שלו כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לגלילה.

4. מסדרים את גלילות חזה העוף בצפיפות בתבנית (מניחים אותם כשה"תפר" פונה כלפי מטה, כדי שלא ייפתחו). מוסיפים למרינדה שנותרה בקערה 1/2 כוס מים ויוצקים אותה על גלילות חזה העוף.

5. מכסים היטב בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות. לקראת סיום האפייה מורידים את נייר האלומיניום כדי שגלילי העוף ישחימו מעט.

סלט טאבולה קצת אחר

המצרכים ל- 6 מנות: 2 נקודות למנה

סלט טאבולה מנצח (צילום: אפרת גת)

1 כרובית בינונית

3 כפות חמוציות מיובשות

כוס וחצי ירק קצוץ (השילוב שלי: 2 גבעולי סלרי, חצי צרור כוסברה, חצי צרור פטרוזיליה, 2 גבעולים בצל ירוק, חופן קטן עלי נענע, חצי חבילה עירית)

לרוטב

2 כפות שמן זית איכותי (רצוי בכבישה קרה).

1/2 כוס לימון

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 כף דבש או סילאן

אפשרי: כפית חרדל דיזון (לא גרגירים(

מומלץ: להשרות את החמוציות או הצימוקים ברוטב לפני.

אופן ההכנה

1. את הכרובית מגרדים בפומפיה או במעבד מזון לפתיתים קטנים כמו בורגול.

2. מערבבים עם תערובת הירוקים והרוטב.

גונב את ההצגה בכל אירוח.

ארטישוק מבושל במים

3 נקודות לכל הסיר, או פחות מנקודה ליחידה

ארטישוק לארוחת חג (צילום: שאטרסטוק)

איפה המתוק בקינוח הזה? בנינו, אחרי כל ההגדה והאוכל שאכלנו, כבר אמצע הלילה לרוב. לכן עם כל האהבה למתוק, אני ממליצה על הטוויסט המשפחתי שלנו- ארטישוק לקינוח, בריא, קליל, "מוריד" את הכבדות של האוכל.

כך מכינים:

מסדרים את הארטישוקים צפופים בסיר, לפי מספר הסועדים

מוסיפים לסיר:

5-6 חצאי לימון

כף מלח.

5 שיני שום חצויות

כף שמן זית

מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל על אש קטנה כ- 40 דקות.

סיימנו את החג בשלום, הספקנו לנוח, שבענו והכי חשוב הוחמאנו על ידי חמתנו על המנה האחרונה שהבאנו,  אשרינו!

חג שמח!

>> שומרים על מסגרת גם בחגים. מצטרפים לשומרי משקל




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה