עוגיות גרנולה במילוי שוקולד

עוגיות גרנולה בניחוח קפה ממולאות בשוקולד מריר. עוגיות טבעוניות, פשוטות להכנה וממכרות

28/03/2016
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

צילום: ניסים בן כהן

חברת "רפאל'ס", יצרנית מוצרי המזון הטבעי והגרנולה, מגישה מתכון נהדר לעוגיות שמכילות קמח ופתיתים מכוסמין, הנחשב כבריא וקל יותר לעיכול. נהדר להגשה לצד שתיה חמה או קרה, כפינוק לילדים ולמבוגרים. 

מצרכים (לכ-25 יחידות):

80 גרם אגוזי מלך

2 כפות פשתן (20 גרם)

¼ כוס שמן קוקוס מומס (65 גרם)

¼ כוס שמן זרעי ענבים (65 גרם)

1 כוס סוכר חום (150 גרם)

קורט וניל

1 כוס פתיתי כוסמין (290 גרם)

½ כוס קמח כוסמין ועוד כף שטוחה (100 גרם)

50 גרם תחליף דבש או סילאן (או לחילופין 4 תמרי מג'הול ללא הגלעין)

1 כוס אספרסו כפול (או 60 מ"ל מים רותחים+ כפית נס קפה)

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

המצרכים: צילום: ניסים בן כהן

אופן ההכנה:

1. טוחנים למרקם גס את אגוזי המלך והפשתן ומעבירים לקערת המערבל.

2. מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד האספרסו והשוקולד ומערבבים לפירורים גסים ודביקים.

3. מוסיפים את האספרסו ומערבבים לבצק אחיד.

4. מקררים את הבצק כחצי שעה.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לכדורים במשקל של כ 30-40 גרם.

6. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכו קוביית שוקולד. מהדקים חזרה את הבצק סביב באופן אחיד עד כמה שניתן ומניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפיה. (אם הבצק נדבק לידיים ניתן להרטיב אותן מעט).

7. מחממים תנור ל-170 מעלות. בעזרת כף היד מועכים מעט את העוגיות (הן לא משתטחות באפיה) ואופים 12-15 דקות. העוגיות מתייצבות לאחר קירור.

אופן ההכנה: צילום: ניסים בן כהן 

צילום: ניסים בן כהן
המתכון הופק על ידי יוספה בן כהן, yovegan - ייעוץ קולינרי טבעוני.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה