הלחמים המהירים של ארז קומרובסקי

אחרי שלימד אותנו הכל על שמרים ומחמצות, ארז קומרובסקי נכנס בספרו החדש אל עולם הלחמים המהירים, אלה שלא דורשים התפחות והרבה זמן הכנה. מתוך הספר, קבלו 3 מתכונים ללחמים נהדרים

20/03/2016
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כיכר קוטג' וזיתי קלמטה. צילום: ארז בן-שחר

כיכר קוטג' וזיתי קלמטה

כיכר לחם מהירה בשילוב טעמים ישראלי מהימים שבהם היינו צעירים ותמימים.

המצרכים:

1 כוס קמח מלא תופח

½1 כוסות קמח תופח

¼ כפית סודה לשתייה

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח ים

50 גרם חמאה רכה

1 כף סוכר

2 ביצים בגודל בינוני (M)

1 מכל גבינת קוטג' 9%

¾ כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (כדאי להצמיד את הנייר לתבנית בעזרת מעט חמאה רכה או שמן).

2. מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, הסודה לשתייה, הפלפל והמלח.

3. מקציפים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר או במטרפה ידנית מספר דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן את גבינת הקוטג'. מערבבים לבלילה אחידה.

4. מוסיפים את הבלילה ואת הזיתים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים אותה לתבנית ומעצבים לצורת כיכר לחם.

5. מזליפים מעל הכיכר מעט שמן זית ואופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהכיכר זהובה ומפיצה ניחוח נפלא. מצננים כ-10 דקות ומעבירים לרשת צינון.

.

לחם בצל מטוגן וגבינת עזים. צילום: ארז בן-שחר

לחם בצל מטוגן וגבינת עזים

שילוב הטעמים שבין בצל מטוגן לאט לאט, עד שהוא שחום ומתוק מאוד, וגבינת עזים טובה, קשה ובשלה אך לא מדי, מענג מאוד במאפה הזה, ספק לחם ספק עוגה, או פשוט מאפה מלוח.

גבינת עזים לא צריכה להיות חריפה ולא מסריחה, וההסתייגות שאנשים רבים חשים כלפי גבינות עזים נובעת מזיכרונות של גבינות כאלה שאפיינו אותן בראשית ייצורן בישראל, כשהיישון היה ארוך מדי ולא מדויק, והריחות חזקים מדי. טעמי גבינות העזים היום הם עדינים ומשובחים הרבה יותר.

המצרכים:

2 כפות + 1/3 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ דק

¾1 כוסות קמח רב-תכליתי

1 כף אבקת אפייה

1 כפית מלח ים

½ כפית פלפל שחור גרוס

2 ביצים בגודל בינוני (M)

2/3 כוס חלב 3%

100 גרם גבינת עזים קשה ולא בשלה מדי, חתוכה לקוביות או מפוררת

1 כפית זרעי פרג

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא מקבל גוון שחום עמוק, כמעט שרוף, 30-25 דקות. מניחים בצד להתקרר.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.

3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור.

4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב ו-1/3 כוס שמן הזית הנותרת לבלילה אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מקפלים פנימה את הבצל המקורמל ואת הגבינה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את זרעי הפרג.

6. אופים את הכיכר בתנור החם כ-50 דקות, עד שהיא מקבלת גוון זהוב וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש. מניחים להתקרר בתבנית כ-5 דקות ולאחר מכן הופכים על רשת להמשך צינון.

.

לחם שטוח עירית וצ'דר. צילום: ארז בן-שחר

לחם שטוח עירית וצ'דר

המצרכים (ל-16 יחידות):

 ½1 כוסות קמח תופח

¾ כפית מלח ים

½ כוס עירית קצוצה דק

½ כוס גבינת צ'דר מגוררת

1 מכל שמנת חמוצה 27%

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח. מוסיפים את העירית, הגבינה והשמנת החמוצה ובעזרת מזלג מערבבים עד שנוצרים פירורים. מעבירים את הפירורים למשטח מקומח קלות ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים ומרדדים אותם על משטח מקומח קלות לעיגולים בקוטר 5 ס"מ.

3. מחממים מחבת גדולה ומברישים אותה במעט מאוד שמן זית מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מניחים במחבת עד 3 עיגולים בכל סבב, ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהבצק זהוב ותפוח. מגישים חם.

.

"אפייה מהירה – לחמים ועוגות ללא שמרים" / ארז קומרובסקי, הוצאת כתר, 176 עמ'

"אפייה מהירה – לחמים ועוגות ללא שמרים" / ארז קומרובסקי, הוצאת כתר, 176 עמ'




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה