קציצת הסרטן של בוב ספוג הגיעה לתל אביב

קרן אוכלת: אם תמיד רציתם לטעום את קציצת הסרטן של בוב ספוג, היא כאן, מוגשת לצד הצ'יפס הכי טוב בעיר

13/03/2016
קרן רובין קבלו עדכונים מלל
  • RSS

 

שיפודי שרימפס ובייקון על הגריל, אצבעות סלמון ושרימפס עטופים בטמפורה. צילום: קרן רובין

כששמעתי שפתחו מקום חדש שמגיש המבורגר סרטנים, הבנתי שהחלום שלי לטעום את קציצת הסרטן של בוב ספוג עומד להתגשם. שנים של ציפייה להגיע לדבר האמיתי, כלומר לא קציצת הסרטן המצוירת של בוב ספוג אלא המבורגר סרטנים רך, עסיסי ונוטף רטבים, הגיעו לקצן, ומצאתי אותו ביאמ-ים, מזנון פירות הים החדש שנפתח על פינת שד"ל-יהודה הלוי. יהודה הלוי שנסגר לצורך עבודות הרכבת הקלה יצר פינה קטנה ואינטימית בסוף רחוב שד"ל, ליד פאב מועדון רדיו EPGB. שלוש מאות מטר מרוטשילד, אבל מרגיש כמו סוף העולם.

הגענו והתיישבנו על שולחנות הבר מעץ וחיפשנו את מבוקשנו בתפריטים הכתובים על מחברות חומות של דפתר. כל המנות מכילות פירות ים או דגים, כך שאם זה לא הקטע שלכם אין לכם מה לחפש שם. מהראשונות בחרנו באצבעות סלמון ושרימפס עטופים בבצק טמפורה בחמאת צ'ילי, שהיו טעימות אך מטוגנות בשמן עמוק ומכוסות ברוטב צ'ילי שהכביד על המנה. אפשר היה לזרזף מעט רוטב ולא להטביע את כל המנה, אבל היא היתה טעימה כך או כך. למנה ראשונה נוספת הזמנו את שיפודי השרימפס עם בייקון על הגריל, שילוב נהדר עם דיוק מופתי בין כמות הבייקון לכמות השרימפס שהיתה על השיפוד. המנה היתה מעושנת, קצת יותר קטנה מאצבעות הסלמון והשרימפס בטמפורה אבל מוצלחת.

 

המבורגר מבשר סרטנים והצ'יפס הכי טוב בעיר. צילום:אפיק גבאי

כיוון שמדובר בהרצה של המקום, ליאת המלצרית תפקדה גם כמארחת וגם כטבחית , ואיכשהוא הצליחה להשתלט על הכל עם חיוך. אז אחרי שחיכינו קצת והמנות הראשונות הספיקו לרדת, הגיע היאמבורגר: המבורגר בשר סרטנים איכותי בלחמנייה עם רוטב איולי ביתי, עלי רוקט, בצל מקורמל ועגבנייה לצד צ'יפס דק, מתובל ופריך שהוא לטעמי הצ'יפס הטוב ביותר שמוגש בעיר כרגע. את הצ'יפס אפפה ארומת עשבי תיבול נדירה ולא יכלנו להפסיק לנשנש אותו גם אחרי שפתחנו כפתור הכרחי.

המקום והאווירה האביבית דרשו שיהיה קוקטיילים מרעננים בתפריט אבל לא היו לצערנו. המנה העיקרית השניה שהזמנו היתה קלאמרי ברוטב עגבניות שרי מתקתקות, מנה שמתאימה למי שאוהב מתוק מחוץ לקינוח. קינוחים, אגב, לא היו.

קלאמרי בעגבניות שרי מתקתקות וצ'יפס. צילום: קרן רובין

מחיר:

אצבעות סלמון או שרימפס עטופים בבצק טמפורה עם חמאת צ'ילי: 28 ש"ח

שיפודי שרימפס עם בייקון על הגריל: 34 ש"ח

יאמ-בורגר: המבורגר סרטנים בלחמניה עם צ'יפס: 52 ש"ח

קלמארי ברוטב עגבניות שרי עם צ'יפס: 45 ש"ח.

בסה"כ לפני טיפ: 159 ש"ח

נקודות לשיפור:

תכניסו לתפריט קוקטיילים וקינוחים קלילים, תפחיתו ברוטב של אצבעות הסלמון בטמפורה

נקודות לשימור:

המבורגר הסרטנים מצוין, הצ'יפס אגדי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה