מתוקים שלי 1#

חן שוקרון, או בדמותה הוירטואלית - שירלי נמש - בסדרת מתכונים מתוקים ומדהימים לכבוד השבת. והפעם: מאפינס בננה, שוקולד וקפה.

02/03/2011
חן שוקרון קבלו עדכונים מחן
  • RSS

גם אם אתם לא ממש פעילים ירוקים, ממחזרים כפייתיים, או חברים בעמותה כלשהי לשמירה על כדור הארץ, קשה מאוד להישאר אדיש נוכח מה שקורה בעת האחרונה. קשה מאוד להישאר אדיש מהסיבה הפשוטה ביותר – החום, והגשם הממאן לבוא משפיע עלינו לא רק בבחירה של מה נלבש מחר בבוקר, או האם נצא לטיול בסופ"ש הקרוב, אלא באחד הדברים החשובים לנו ביותר – בצלחת שלנו.

מוצרים שתמיד נראו לנו כברורים מאליהם, זמינים ובשפע – חמאה ושמנת, עגבניות ואפילו עלי נענע טריים, הפכו בחודשים האחרונים למוצר שקשה להשיג. להשיג במחיר שפוי, בכל אופן. וכשזה נוגע לצלחת שלנו, והאיום הופך מוחשי לחלוטין, קשה שלא להרהר האם באמת היינו חסרי אחריות בהתנהגות שלנו אל כדור הארץ ועכשיו אנחנו מתחילים לשלם את המחיר?

אבל בואו ננסה לראות גם את החצי כוס המלאה. למזג האוויר החם יש יתרון כלשהו. יש לו כמה יתרונות, אבל בואו נתמקד שוב במה שחשוב לנו באמת – בצלחת. הבננות שבדר"כ מגיעות למרכולים ירוקות ולוקח להן יומיים – שלושה להבשיל בבית, בשל המצב ניתן לקנות אותן כבר בשלות למדי, בשפע, ובמחיר זול. ובננה היא פרי נפלא שמתאים להמון קינוחים ומאפים. תוכלו למצוא אותו בפנקייקס הנהדרים הללו, בגלידת שוקו-בננה המהירה הזו, וכמובן בסופגניות הקטנטנות שכבר פרסמתי. אבל אם כל זה לא מספיק, הנה מתכון נוסף לניצול מהיר וטעים של הבננות המבשילות בטרם עת – מאפינס בננות ושוקולד עם נגיעה קלה של קפה. אלו מאפינס אהובים במיוחד על ילדים. ילדיי הפרטיים שלי בתוספת עוד כמה חברים נספחים, הסתערו עליהם עם צאתם מהתנור, ותוך כמה שעות לא נותרו רק פירורים ועטרות נייר משומשות.

מאפינס בננות, שוקולד וקפה1

הרבה פעמים אני נשאלת מהו ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס? אז ככה - קאפקייקס הן עוגות לכל דבר. עוגות מתוקות הנאפות ומוגשות כקינוח אישי. לרוב הן מצופות ומעוטרות, אבל הן לא חייבות להיות כאלו כדי שעדיין יחשבו לקאפקייקס. מאפין, לעומת זאת, הוא סוג של מאפה קל להכנה, שלרוב אין צורך בשבילו אפילו במיקסר, אלא יספיק ערבוב פשוט של חומרים רטובים ביבשים. המאפינס לא חייבים להיות מתוקים וגם לא תמיד יוגשו כקינוח. ניתן למצוא אותם הרבה פעמים בארוחות בוקר עשירות או בהפסקת תה. המאפינס הבאים נעשים בטכניקה של ערבוב חומרים יבשים ברטובים, ובהחלט קלים ומהירים להכנה ומתאימים ביותר לארוחת בוקר או להפסקת קפה או תה. אם אתם מיעדים את המאפים הללו לארוחת בוקר, מומלץ להכין אותם דווקא בערב קודם, לצנן ולעטוף היטב. הטעם שלהם רק ישתבח במשך הלילה.

מאפינס בננות, שוקולד וקפה2

מכינים שתי קערות – קערת יבשים, וקערת רטובים. לקערת היבשים מוסיפים כפית 1 של אבקת קפה נמס. למרות שאני לא מחובבי הסוג הזה של קפה, אני מחזיקה תמיד פחית כזו בבית, כיוון שהיא בדר"כ הטובה ביותר עבור עוגות, מאפים וקינוחים. היתרון העיקרי של הסוג הזה של קפה, שלהבדיל מחברו – הקפה הגרגרי, הוא בכך שהוא מתמוסס בקלות רבה, ולא צפויות עמו הפתעות בצורת  גושים שחורים ומרירים בקינוח או בעוגה.

מאפינס בננות, שוקולד וקפה3

הקפה כאן נותן טוויסט קטן, נחמד ומפתיע. מעין מרירות עדינה. אם אתם ממש לא בעניין, ניתן לוותר עליו לחלוטין.

מאפינס בננה, שוקולד וקפה9

מרסקים את הבננות למחית, ומוסיפים ליתר מרכיבי קערת הרטובים – לביצה, לחמאה המומסת, לחלב ולסוכרים

מאפינס בננות, שוקולד וקפה3

מאחדים בין התערובות ע"י יצירת גומחה קטנה בקערת היבשים אליה יוצקים את הרטובים ומערבבים רק עד לספיגה של הקמח.

מאפינס בננות, שוקולד וקפה4

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחיד

מאפינס בננות, שוקולד וקפה5

בעזרת כף קפיצית לגלידה (שלאחרונה עובדת שעות נוספות גם פה באתר, וגם אצלי במטבח) ממלאים את עטרות הנייר, עד לכ – 3/4 מגובהם בבלילה. מעבירים לאפייה בתנור. הכמות המתקבלת מספיקה ל- 15 מאפינס. כלומר לעוד כ – 3 נוספות מאשר אלו שבתבנית. לשם כך כדאי להחזיק בבית תבניות קטנות חד פעמיות, עשויות מקרטון מיוחד לאפייה ואשר אינן מתעוותות tu מאבדות את צורתן בזמן האפייה (עטרות נייר לא מתאימות לכך כיוון שהן נוטות לקרוס כשאופים איתן ללא תבנית שקעים). את הבלילה הנותרת אפשר לאפות בתבניות הקטנות.

מאפינס בננות, שוקולד וקפה6

המאפינס נשמרים כיומיים עטופים היטב בטמפ' החדר, או במקפיא לתקופה ארוכה יותר

מאפינס בננות, שוקולד וקפה7

מאפינס בננה, שוקולד וקפה/ מתוך הספר Baked

לכ – 15 מאפינס בגודל סטנדרטי:

4 בננות בינונית מרוסקות למחית

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום בהיר

100 גר' חמאה מומסת ומצוננת מעט

1/4 כוס חלב

1 ביצה L

1.5 כוסות קמח

1 כפית אבקת קפה נמס

1.5 כפיות סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כוס שוקולד צ'יפס (רצוי מריר)

מחממים תנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית 12 שקעים סטנדרטית בעטרות נייר.

מנפים לקערה אחת את הקמח, אבקת הקפה הנמס, הסודה לשתייה ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב.

בקערה שנייה מערבבים יחד את מחית הבננות, 2 סוגי הסוכר, החמאה המומסת, החלב והביצה. יוצרים גומחה בתוך קערת היבשים ויוצקים לתוכה את תכולת קערת הרטובים. מערבבים רק עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחיד.

בעזרת כף קפיצית ממלאים כל שקע בבלילה עד לכ – 3/4 מגובהו. אופים במשך כ – 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש.

שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר למשך יומיים, או שומרים בהקפאה לתקופה ארוכה יותר.

לבלוג המלא של חן (שירלי נמש): מתוקים שלי.

צילומים:

חן שוקרון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה