10 מאכלים שאסור להכניס למקרר

יש מצב שעד היום הכנסת את כל המאכלים האלה למקרר ולא הבנת למה הטעם והמרקם שלהם הלך. לא נורא, לא בוכים על בצל שהלך אבל זה הזמן לעשות סדר במקרר!

22/02/2016
יסמין לוי קבלו עדכונים מיסמין לוי
  • בדואר
  • RSS

לא תמיד אומרים לנו מה לעשות עם מאכלים ואנחנו יכולות למצוא את עצמנו חוזרים על טעויות במשך שנים. הנה הזדמנות לעשות קצת סדר ולהבין פעם אחת ולתמיד מה אמור להיכנס ומה לא. אז אם עד היום הרגשתן טעם טיפה מוזר עם  הבצל מאתמול שהכנסתן בחזרה, זה אתן, לא הוא. אז הנה הם, המאכלים שצריכים לא להתקרב למקרר שלכן:

1. בצל

הלחות במקרר בסופו של דבר יהפוך את הבצל לרך ואומלל. שימי אותם במקום קר ויבש ולא עם תפוחי האדמה, כי כאשר שניהם אחד ליד השני זה תורם לכך שהם ירקבו מהר יותר.

2. פולי קפה

אם מניחים אותם במקרר הם יאבדו מטעמם וחמור מכך, הם יקלטו את הריחות של המאכלים סביבם. כן, בהחלט לא כוס הקפה שפיללתן עבורה.

3. שמן זית

לשבץ שמן זית במקרר יהפוך אותו ל"סמיך יותר עם מראה של חמאה". בקיצור, ממש לא מה שאתן רוצות בסלט שלכן.

4. בזיליקום

עדיף להשאיר אותו בתוך קערה עם מים טריים. הוא ירקב מהר יותר במקרר וגם יספוג את הריחות של המאכלים האחרים שם. ראו הוזהרתן!

דבש

5. דבש

לנצח הוא ישרוד אם תשמרי עליו סגור הרמטית, במקום יבש ובטמפרטורה של החדר.

6. שום

ממש עדיף לשמור במקום יבש וקריר ולא במקרר כי שם הוא יהפוך ל"צמיגי".

7. לחם

עדיף לא לשמור במקרר, אלא אם זה כריך שהתכוונתן לאכול תוך יום יומיים, אבל אחרת תשמרו אותו במקפיא או בחוץ, במקום יבש.

8. אבוקדו

מחכה שאבוקדו יהיה מוכן? שימי מחוץ למקרר ועדיף בתוך עיתון. מהרגע שהוא כבר בשל אז אפשר לשים במקרר לזמן קצר עד האכילה לפני שהוא לגמרי משחיר ומאבד את זה.

9. תפוחי אדמה

לשמור אותם במקרר יגרום להם להיות "מתוקים". המקרר הקר מאיץ את התהליך בו הסוכר יוצא מהם. עדיף לשים אותם בשקית ולהניח במקום קריר אבל לא קר!

10. עגבניות

עגבניות מאבדות את כל הטעם שלהן במקרר כי האוויר הקר מפריע לתהליך ההבשלה שלהן. הקירור גם משנה את הטקסטורה שלהן.

צילום: שאטרסטוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה