מרק מינסטרונה עשיר ועוד שני מרקים

לכבוד העונה הקרה השף חנוך שכטר מציג 3 מתכונים של מרקים קלאסיים עם הטוויסט הייחודי שלו: מינסטרונה, עדשים כתומות ושעועית אדומה. חם בצלחת

18/01/2016
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות של חנוך שכטר. צילום: מיכל בר נס

מה צריך

2 כוסות עדשים כתומות

4-3 שיני שום קצוצות

2כפות שמן

ליטר מים

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס סלרי קצוץ

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות

1 בטטה קלופה וחצויה

מלח

1 כפית קארי צהוב

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף כמון

אופן ההכנה

1.      משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.

2.      מחמים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מעט מתרכך.

3.      מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.

4.      בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.

5.      מבשלים עוד 4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

מרק שעועית אדומה

מרק שעועית אדומה של חנוך שכטר. צילום: מיכל בר נס

מה צריך

חצי קילו (1 שקית) שעועית אדומה

2 בצלים גדולים 5שיני שום

1 ראש סלרי אמריקאי

6 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית שטוחה פפריקה חריפה

2 ליטר מים מלח ופלפל שחור גרוס

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.      לילה לפני, משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים

2.      מחממים את השמן בסיר גדול, קוצצים את הבצל ומזהיבים בשמן.

3.      קוצצים דק את השום והסלרי ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים בערך דקה.

4.      מסננים את השעועית ומוסיפים לסיר ללא מי ההשריה. מוסיפים את המים, שני סוגי הפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

5.      מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כארבע שעות עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגרים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל.

6.      מוסיפים את הפטרוזיליה, בוחשים ומגישים.

מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה של חנוך שכטר. צילום: מיכל בר נס

מה צריך

6 עגבניות

חצי כוס שעועית לבנה

1 בצל גדול

1 תפו"א גדול

1 בטטה גדולה

2 גזרים

4 גבעולי סלרי, כולל העלים

2 ליטר מים

2 עלי דפנה

גבעול מרווה

2 גבעולי אורגנו

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום

1 כוס פסטה לבחירתכם

אופן הכנה

1.      את השעועית משרים לילה מראש במים, מבשלים בהרבה מים עד שמתרכך, מסירים מהאש ומסננים.

2.      בסיר גדול מטגנים את הירקות לפי סדר הקושי, מקשה לרך..

3.      מנמיכים את האש, ומוסיפים את השעועית הלבנה ו2 ליטר מים.

4.      מבשלים בערך חצי שעה. אחרי חצי שעה, כשהשעון מצלצל, מוסיפים פלפל שחור גרוס, פסטה, ושתי שיני שום כתושות, לעוד 5-7 דקות בישול, לא יותר. הפסטה תישאר קצת קשה, אבל היא מתרככת המון בהמשך.

5.      מומלץ להגיש עם שפריץ לימון.

כלים: Golf & CO, צילומים: מיכל בר נס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה