שניצל אמיתי ללא טיגון

יונית צוקרמן קיבלה משימה, להכין שניצל לא מטוגן ושיצא טעים. למרות הספקות היא נענתה לאתגר והופתעה. מתכון מנצח בכתבה

18/01/2016
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

אם הייתם שואלים אותי לפני שנה, שאני אוותר על הטיגונים ואחפש שיטות לחסוך בשמן, הייתי צוחקת. אבל כשהרופא נתן לי הוראה להתנזר ממטוגן, התחלתי להתעניין יותר ולחפש שיטות לטגן ולהשתמש פחות בשמן. ולמרות זאת כשהתבקשתי להכין שניצל אפוי, כמעט מראש פסלתי את האפשרות. אבל בכל זאת, אני אוהבת אתגרים ובעזרת מכשיר טיגון ללא שמןAir Fry, הייתה לי הרגשה שאני אצליח.

הסוד שלי לשניצל מנצח הוא השריית השניצל במרינדה ותיבול קל של פירורי הלחם. שיטת האפייה של המכשיר בעזרת סירקולציה מהירה מאוד של אויר לצד חום שיוצא מגוף החימום.בתוצאה הסופית מקבלים שניצל חם, קריספי, כן קריספי, זה לא טעות, עשיר בטעם עם נתח חזה עוף עסיסי, ועם מעט מאוד שמן.

שניצל אפוי של יונית צוקרמן (צילום: יונית צוקרמן)

שניצל עוף "מטוגן" באוויר חם

חומרים :

חצי קילו חזה עוף פרוס לשניצל.

חומרים למרינדה :

2 ביצים גדולות

2 כפות קמח

כף מיונז , אפשר לייט

כפית חרדל דיז'ון.

תבלינים: רבע כפית פפריקה, רבע כפית כורכום, חצי כפית אבקת שום, שליש כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח.

פירורי לחם מוזהבים / פירורי לחם מתובלים .

אופן ההכנה :

קלי קלות!

מערבבים טוב את חומרי המרינדה לבלילה, מניחים את השניצל חצי שעה במרינדה.

מוציאים את הנתחים וטובלים שוב כל אחד בנפרד בנוזלים שנשארו בקערה ומצפים בפירורי לחם (אני ממליצה לתבל את פירורי הלחם: כף שומשום, מעט אבקת שום, מלח ופלפל)

להניח על הרשת של המכשיר ה- Air Fry. להתיז ספרי שמן. ולהפעיל על 180 מעלות ל-4 דקות.

לפתוח את המגירה, להפוך את השניצל, לרסס שוב בספרי שמן (1-2 לחיצות) ולאפות עוד דקה.

להוציא, לאכול, להתענג, ולהגיד - וואלה יונית צודקת, אפשר גם בריא!

** מתכון והכנה: יונית  צוקרמן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה