לחמניות פיקנטיות

מתכון לוהט ללחמניות רכות, חמות וריחניות בשילוב עגבניות מיובשות וצנוברים קלויים עם תוספת צ'ילי גרוס. לאפות, לטעום ולהתמכר

13/01/2016
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לחמניות פיקנטיות. צילום: דניה ויינר

מה צריך? (20 לחמניות)

לבצק:

500 גרם קמח לבן ללחם

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 חבילה) שמרים טריים / שמרית

1 חבילה גבינת סימפוניה פימנטו פיקנטה

1/3 כוס חלב

1 כף מלח

2 ביצים

2 חלמונים

100 גרם צנוברים קלויים

100  גרם עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות

2 כפות סוכר

100 גרם חמאה רכה

לאפייה:

1 ביצה טרופה עם מעט מלח

מעט צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו לישה שמים  את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, העגבניות והצנוברים כ -  10 דקות

מוסיפים את החמאה, העגבניות והצנוברים ולשים עוד 5 דקות

אמור להתקבל בצק אחיד, רך , גמיש ומבריק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד קצת חלב

מניחים את הבצק בקערה רחבה, מכסים ומניחים בצד לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו

עיצוב ואפייה:

מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים ויוצרים מכל כדור לחמנייה עגולה

מניחים על תבנית ומתפיחים  עוד כשעה בטמפרטורת החדר עד שהלחמניות מכפילות את נפחן

מברישים בביצה ומפזרים צ'ילי גרוס

אופים ב- 170 מעלות, 20 דקות

בתאבון!

המתכון באדיבות יניב גור אריה לשטראוס. צילום: דניה ויינר




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה