סופשבוע חורפי מושלם בגליל המערבי

בלי מקל, בלי תרמיל, אבל עם הרבה אוויר צלול, נוף ירוק, אוכל משובח ומגוון פעילויות תרבות לכל המשפחה. פסטיבל החורף של זמן גליל מערבי יוצא לדרך וכולכם מוזמנים לסופשבוע נפלא באיזור הכי יפה בארץ

16/12/2015
קרין לויט פרידריך קבלו עדכונים מקרין לויט פרידריך
  • RSS

עמותת "זמן גליל מערבי" היא גוף שאי אפשר להגדיר אותו אחרת מלבד "מעורר השראה". חבורה של בעלי עסקים מתחום התיירות, התאגדו באופן עצמאי ומעניקים לתיירים בחבל הארץ הצלול ויפהפה הזה חוויה מרהיבה של טעמים, ניחוחות ונופים.

כל עסקי התיירות שמאוגדים בעמותה מעניקים שירות בסטנדרט שהוא לא פחות ממצוין, אם זה בתחום האירוח, הקולינריה או הסיורים הקסומים בפינות גליליות שעוד לא יצא לכם להכיר.

המאפיין הבולט של העמותה הוא שבמקום להתחרות זה בזה, בעלי העסקים קושרים ביניהם קשרים עסקיים, וממליצים בשמחה זה על זה, וכך הופכת חוויית התיירות באיזור למכלול שלם של אירוח נהדר.

כל בעלי העסקים שפגשנו, החברים בעמותה, היו אנשים לבביים ומקסימים, שניכר כי הם אוהבים את מה שהם עושים ועושים את זה באהבה רבה.

תחושת השיתופיות, שחוצה תרבויות, דתות ומגזרים, מחלחלת אל תוך העשייה של העמותה ועל כן מורגשת גם באירוח הנפלא, השלו ומזמין הפנים בכל מקום.

בסוף השבוע הקרוב, (17 – 19 בדצמבר), יתקיים בפעם הרביעית פסטיבל החורף של העמותה, ובו יוצעו לציבור 3 ימים של "תרבות, פנאי וקולינריה באווירה גלילית, בשילוב מסלולי טיולים מרתקים ועסקי בוטיק מובילים".

להלן טעימה קטנה ממה שיחכה לכם בפסטיבל בסוף השבוע, שטעמנו אני ובן זוגי כשהתארחנו בגליל מטעם העמותה בסוף השבוע שעבר.

>> את כל הפרטים על שלל הפעילויות שיוצעו במהלך סוף השבוע בגליל המערבי תוכלו למצוא כאן

סמדר בכליל: פינה קטנה של שלווה גלילית ומטעמים צמחוניים

ארוחת בוקר סמדר בכליל מסעדה ב גליל. צילום: יחצ

הפקקים של סופש חנוכה שמשי לא פינקו אותנו ביום שישי, וכשהגענו ל"סמדר בכליל", התחנה הראשונה בסיור סוף השבוע שלנו בגליל המערבי, השמש כבר עמדה לשקוע, וקרניים אחרונות נוצלו כדי לצלם את היופי שקורה שם – מבחוץ ומבפנים.

סמדר, בעלת הבית והבשלנית, ריחמה עלינו למרות שאיחרנו ביותר משעתיים, ופתחה לנו את הדלת עם חיוך רחב על השפתיים ועם תה צמחים חם ומבריא, מצמחים שהגיעו מגינת התבלינים שמחוץ לבית. הבית היה חמים ומואר, והיה תענוג להיכנס אליו אחרי הקור שבחוץ והנסיעה הארוכה והמתישה בכבישי הארץ הסתומים.

את הארוחה הקלה אצל סמדר פתחנו במרק מינסטרונה חם בקערות חרס עבות. ליד המרק הוגשה צלוחית עם פרמזן מגוררת ולצדם לחם ביתי עם מגוון מטבלים צבעוניים ומפתים, בהם ממרח ארטישוק ירושלמי, ממרח בזיליקום, סלט פלפלים אדומים וחמאת שום.

אחרי המרק הזמנו את מנת לביבות החומוס והעדשים, שהיו עשויות בדיוק במידה, עסיסיות אבל לא שמנוניות, שאפשר היה לטבול בטחינה שהוגשה לצדן.

האווירה היתה מקסימה, התחושה היתה כפרית, והמקום מתאים בדיוק לבילוי ביום של חורף.

סמדר בכליל

כתובת: כליל

פתוח: בכל ימות השבוע 9:00-21:00.

רצוי לתאם מראש>> לאתר של סמדר בכליל

 

על הגג של חאתם: סלמון מעושן בטברנה שמחה

סלמון מעושן בפאב של חאתם / מיקיס טופ וויו ב תרשיחא. צילום: אנטולי מיכאלו

את סיבוב הערב שלנו בתרשיחא, בהדרכתו הנאמנה של אמנון גופר שיודע ה-כ-ל על כל פיסת אדמה ואדם באזור הגליל המערבי, פתחנו על הגג של חאתם (שנקרא גם Meaky's top view). את הגג המואר באורות צבעוניים אפשר לראות כבר מהסיבוב שעולים איתו במעלה הכפר. מעלית לקומה הרביעית ועוד 14 מדרגות (לא ספרתי, אמנון הודיע לי), ונכנסו לטברנה.

בפנים חמים ומזמין, שולחנות עץ כהה מכוסים במפות משובצות ובר ארוך עם חביות גדולות של בירה. יחסית לשעה המוקדמת בשישי בערב (הגענו בערך בשמונה וחצי), המקום היה כבר בתפוסה נאה וכחצי מהשולחנות היו מלאים בסועדים.

"אני בשלן, לא טבח", מעיד על עצמו חאתם, בעל הבית והוגה הרעיון לעשן דגי סלמון במעשנות ייחודיות ולהגיש אותם במקום לצד בירה קרה. "רציתי לעשות משהו קטן, לעשן דגים ובשרים, לשבת על הבר עם חברים ובירות. חיפשתי מקום, הסתכלתי למעלה וראיתי גג שלא היה עליו כלום".

את הדרך לעשן סלמון למד חאתם בזמן ששהה מספר שנים בסקוטלנד, וכבשלן שסולד מכל שיטה או חומר שנגועים בתעשייתיות, הוא התאהב ברעיון השימור הייחודי שמשמש את אנשי הצפון הקר. סיור קצר במטבח מגלה מעשנות בשיטה ייחודית ששומרת, לדברי חאתם, על חומרי הגלם במצב הטבעי ביותר שלהם. "אני מתייחס לסלמון כמו אל יין", הוא מצהיר. "לוקח הכל לאט, כל דג מקבל כ-9 שעות של עישון איטי וקר בחבית של עץ דובדבן, ללא חומרים משמרים".

MEAKYS TOP VIEW BAR (הפאב של חאתם בתרשיחא)

כתובת: על גג בנין הסאריה בתרישחא
פתוח: בכל ימות השבוע מהשעה 18:00 ואילך למעט יום א'

Kamun – הפאב של סמים: הכי רוקנרול בתרישחא

הפאב כמון ב תרישחא. צילום: קרין ל"פ

"ממש רוקנרול כאן", סיכם את זה יפה בן זוגי כשנכנסו ל"כמון", הפאב של סמים בתרשיחא. סמים, הבעלים של הפאב (שם אמיתי, בחיי שלא נגענו), אטרקציה תיירותית בפני עצמה כפי שהעיד מראש מדריך התיירים הנאמן אמנון, קידם את פנינו עם ניחוחות של פיצה, כובע של צ'ה גווארה ולוק של קומוניסט אמיתי.

בפאב של סמים תוכלו למצוא, מלבד פיצות ריחנוית ודקיקות עם שלל תוספות, גם צוות בר מיומן ומקצועי, מסך ענק שמקרין קליפים על טהרת הבלוז והרוקנרול, ואווירה בליינית אמיתית.

הפאב kamun כמון בתרשיחא

כתובת:
רח' מעלה המסגד 32 , תרשיחא

מספר טלפון: 04-997-6537
שעות פתיחה: כל יום למעט יום א' מהשעה 18:00 ואילך

אלומה: מסעדה משובחת למפונקים קולינרית

קרפצ'ו ב מסעדת אלומה ב תרשיחא צילום: אנטולי מיכאלו

את הערב הנפלא של שישי סגרנו בארוחה ב"אלומה" – ביסטרו גלילי בעיצוב חמים ומואר ברכות, עם מפות שולחן לבנות, שירות מוקפד ותפריט יין עשיר ומפורט.

ארוחת הטעימות שהורכבה עבורנו בערב, בניצוחו הבלתי מעורער של עלאא סוויטאת, בעלי המסעדה והמנחה של הקו הקולינרי שלה, וחמד של בחור באופן כללי, כללה בין השאר מרק קטיפתי של ארטישוק ירושלמי, קרפצ'ו בקר עם פרמזן ועלים ירוקים חריפים ואגסים מקורמלים, קרפצ'ו קולורבי חמצמץ נהדר, ניוקי ערמונים עם כמהין ופרמזן ונתח אנטרקוט שהיה עשוי בול במידה והוגש עם פירה חמאתי ורך, כמו שאנחנו אוהבים במיוחד (לא, המקום לא כשר אם לא הבנתם את זה עד עכשיו).

את סלט העגבניות המעולה (עגבניות שרי פריכות ועסיסיות, צנוניות וגבינת טולום רכה ונהדרת) אני חשה צורך לציין במיוחד, כמו גם את הקברנה של יקב לטם האורגני (נגיע אליו בהמשך) שליווה את הארוחה והצטיין בטעמים עמוקים ומרעננים בו זמנית.

אם תשאלו אותו, הוא ירצה לציין את הקינוח המפואר והטעים – כנאפה חמים עם כדור גלידה והפתעות נוספות.

בכל המנות הורגש הדגש ששמו על חומרי הגלם הטריים והשילובים המדויקים בין המרקמים והטעמים. האווירה השקטה והרומנטית אך הבלתי מחוייטת בעליל, תרמה גם היא לערב חמים, נעים וטעים.

מסעדת אלומה

כתובת: רח' האלון 17, תרשיחא

פתוח: בכל ימות השבוע (למעט ימי א') 12:00-16:00, 19:00-22:00

>> לאתר של אלומה

קפה גלריה רושקה בגלריה במתת: אלה החיים

קפה רושקה ב מתת צילום: אנטולי מיכאלו

אחרי פחות מ-24 שעות בהן שהינו בגליל המערבי, משהו מהקסם נדבק גם אלינו. פתאום הרגשנו שגם אנחנו, עכברוני עיר חסרי מנוח, מסוגלים להוריד הילוך, לתת לאוויר הצלול להיכנס טוב-טוב לריאות עם כל נשימה ולתת לשקט הירוק להשתלט עלינו.

אז ככה יצא ש"לקפה רושקה בגלריה" שבמצפה מתת, הגענו כשאנחנו כבר בהילוך המתאים. מירהל'ה, בעלת הבית שאחראית גם על הצד הקולינרי של בית הקפה, קיבלה את פנינו כשנכנסו למבנה המוגבה של הגלריה, שפונה אל הנוף משובב הנפש של הר מתת (והנה אנקדוטה שתוכלו להשתמש בה כשתגיעו לאיזור: שם ההר הוא הצירוף הגימטרי של גובהו – 840 מטר).

קפה רושקה הוקם לפני מספר שנים בגלריה של חרש הברזל יובל תלם, בן זוגה של מירל'ה, ונפח, מעצב ופסל-אמן במקצועו ובמהותו. עבודות הברזל הנהדרות של תלם מוצגות בחלל הגלריה ומוצעות למכירה לאורחים (ויש גם סדנאות חווייתיות של יצירה בברזל – כל הפרטים באתר). תלם עושה הכל בברזל – שולחנות וכסאות, מתלים וקולבים וסלסלות איחסון ומנורות ופסלונים ועוד ועוד חפצים מעוצבים וחד-פעמיים שבא להכניס הביתה.

על הצד הקולינרי, כאמור, אחראית מירל'ה, ואותנו היא פינקה בשתי עוגות ביתיות נהדרות – גבינה פירורים וטארט שוקולד שהוגש חמים עם גלידה לידו.

מה יש לומר, לאכול בכפית קטנה סורבה מנגו עדין תוצרת בית, בתוך חלל הקפה-גלריה המרווח והמחומם, כשמהחלון הענק חודר אור שמש רך ונוף הגליל נפרש אל מול העיניים, אלה החיים.

קפה רושקה בגלריה

כתובת: מצפה מתת

פתוח: שישי 11:00-16:00, שבת 11:00-18:00

>> לאתר של קפה רושקה בגלריה

לטם – יקב אורגני: כשהיין מאזין למוזיקה

יקב לטם. צילום: אנטולי מיכאלו

יין צעיר וקופצני נמזג לכוסות, האוויר הקריר נושב מבחוץ ואנחנו יושבים אל שולחן עץ בהיר וארוך, עשוי כולו בעבודת יד, כשהמוזיקה השקטה והחלילית שבוקעת ממערכת השמע, משרה איזו אקזוטיקה של מקומות רחוקים על הרגע.

"זו המוזיקה שאנחנו משמיעים ליין שמתיישן בחביות", מסביר יונתן קורן, יינן והבעלים של יקב לטם, היקב האורגני היחיד בישראל, שממוקם המקומות היפים בארץ – קיבוץ לטם בגליל המערבי, "המוזיקה עוזרת למולקולות של היין להתגבש בצורה סמטרית ומעניקה ליין את הטעם והתחושה הייחודיים להם".

על אף הזיכרונות שמעוררת המוזיקה מהודו הרחוקה ומטיולים במזרח הרחוק, מבנה היקב המרווח והמואר לא מזכיר שום דבר רוחני ובמקום שורה אווירה מודרנית ומעוצבת, אבל עם טוויסט.

במקום מוגש תפריט שמתחלף כל יום, בהתאם "למה שיש בשוק ומה שמתחשק לי באותו היום", מסביר קורן, שמתפקד גם כבשלן של המקום ומקפיץ שלווים טריים וירקות על מחבת לוהטת אל מול הסועדים שיושבים בינתיים על הבר ולוגמים יין.

עוד משהו שכדאי לדעת: היינות שמיוצרים ביקב נמכרים בלא יותר מ-100 שקל לבקבוק "מתוך אידיאולוגיה".

יקב לטם

כתובת: קיבוץ לוטם

שעות פתיחה: חמישי משעה 18:00 ואילך, שישי ושבת 11:00-18:00 - רצוי לתאם מראש

במהלך השבוע - בתאום מראש

>> לאתר של יקב לטם

 אדלינה: תענוג של אוכל מול נוף מרהיב

מסעדת אדלינה ב כברי. צילום: יעל האן

 מסעדת "אדלינה" בקיבוץ כברי, התחנה האחרונה שלנו בסיבוב הגלילי, הגענו בשעות המוקדמות של אחר הצהריים בשבת, בדיוק כשהשמש התחילה את המעבר שלה לצד המערבי של השמיים.

הנוף שנשקף מהחלונות הגדולים היה, כמובן, מרהיב ביופיו, ובחלל המסעדה הנעים והמרווח ישבו כמה משפחות שמחות ונהנו מהשלבים האחרונים של ארוחת הצהריים.

חגי, מנהל המשמרת האחראי במקום, ניגש אלינו מיד והציע לנו להרכיב עבורנו תפריט טעימות כדי שנוכל לטעום כמה שיותר מנות מהתפריט, הצעה שכמובן נענינו לה בשמחה.

הנה כמה מנות מומלצות במיוחד שטעמנו באדלינה, ממטבחו של השף רושדי דכואר מתרחשיחא

מרק העדשים – שהוגש לנו בכוסיות קטנות כמתאבן חמוד לקראת הארוחה, היה סמיך וטעים.

הסלט – עלי גרגיר בשרניים עם עגבניות שרי, פרוסות סנט מור נואר חרפרפות, אבוקדו ובצל סגול, היה פשוט תענוג.

מנת הארטישוק עם השקדים – שבדרך כלל מגיעה עם רוטב איולי אבל עקב בקשה מיוחדת הוצעה עם רוטב לימוני רענן – היתה נהדרת.

כוסא מחשי – קישוא בשרני ופריך ממולא בבשר זנב שור וצנוברים, כשמעליו נמזג רוטב יוגורט חם – היה מעולה.

וקדירת הבשר – תבשיל בקר שהתבשל לילה שלם עם רוטב עגבניות, חומוס וחמוציות, על מצע של פירה ואספרגוס – היה כל כך טעים שנאלצתי לבקש את המתכון וגם נעניתי, לשמחת הקוראות והקוראים.

המתכון מחכה לכם בתחתית הכתבה

אחוזת אסיינדה ביער: שלווה ירוקה

אחוזת אסיינדה ביער. צילום: יחצ

ואחרונה - אחרונה אך חביבה ביותר, אני רוצה להמליץ על "אחוזת אסיינדה" – בית המלון הגלילי המקסים שבנוי כמו אחוזה ספרדית ואירח אותנו ללילה רגוע ושלו בין שישי לשבת.

המלון, שמכיל 145 חדרים, ממוקם בין מעלות לכפר ורדים וטובל כולו בחורש ירוק ורענן – תענוג לעיניים לשני עירוניים רעבי ירוק כמונו.

המבנה של אסיינדה, בניין נמוך ויפהפה בסגנון מודרני ופשוט, מוקף בחורשה ירוקה ומקיף בעצמו גינה גדולה שנשקפת מחלק מהחדרים.

במלון ניתן למצוא גם מרכז ספא מושקע לצד מגוון פעילויות לילדים, נוף נהדר, ארוחת בוקר מושקעת וחדרים מפנקים ונוחים או בקיצור – כל מה שצריך וכל מה שכיף.

אנחנו נהנינו מישיבה ממושכת במרפסת הפרטית של החדר שצופה אל הגינה הענקית שבמרכז המלון, משינה טובה ומרגיעה במיטה הענקית והנוחה ומארוחת הבוקר הענקית והמגוונת שמוצעת בחדר האוכל ויש בה, אם לפשט את העניין, פשוט הכל מהכל, והכל טעים, טרי, מוקפד ומהנה.

שיהיה סופשבוע ירוק ורגוע.

קדירת בקר של השף רושדי דכואר, מסעדת אדלינה

תבשיל בקר של מסעדת אדלינה. צילום: יעל האן

מרכיבים:

2 ק"ג לחי בקר – לנקות משומן, לחתוך לקוביות של 2 וחצי סמ"ר (אחרי ניקוי – כ-1.2 ק"ג).

3 בצלים חתוכים לקוביות – 1 סמ"ר.

4 שיני שום קצוצות.

8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות.

2 ליטר ציר בקר.

50 גרם חמוציות.

50 גרם צימוקים לבנים.

תבלינים: כף ג'ינג'ר טרי קצוץ, חצי כפית הל טחון, חצי כפית כוסברה יבשה טחונה, כף משחת קארי אדום, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

סוגרים את קוביות הבשר (צריבה קלה מסביב) על אש גבוהה עם מעט שמן זית, מוציאים את הבשר מהסיר ובאותו סיר- עם מעט שמן זית, מאדים קלות את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

מוסיפים את השום הכתוש, ג'ינג'ר, משחת קארי אדום ומערבבים היטב, עד שהקארי נמס בתערובת.

מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים היטב, עד שיתרככו.

מוסיפים את ציר הבקר, חמוציות, צימוקים ואת התבלינים (למעט המלח).

מביאים לרתיחה ומוסיפים את קוביות הבשר ואת המלח.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד, כ-3 וחצי שעות, עד לקבלת בשר נימוח.

ניתן להוסיף גרגירי חומוס מבושלים / שעועית לבנה מבושלת בסוף הבישול.

בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה