איזה בוקר של שף

יעל מוריס התארחה במיזם "בוקר של שף" במסעדת ארוחות הבוקר "בנדיקט", פגשה את איל לביא ואינה קראבצקי, וטעמה את ארוחות הדגל של כמה מהמסעדות השוות בתל אביב.

15/02/2011
יעל מוריס קבלו עדכונים מיעל
  • RSS

"בוקר טוב שף" כך נקרא המיזם החדש של בנדיקט, בית קפה של ארוחות בוקר, המוגשות לאורך כל היממה. אירוע ההשקה התקיים בסניף החדש בהרצליה פיתוח, השלישי במספרו. כשנכנסנו בשבע בערב קיבלנו את פנינו ב"בוקר טוב", מנהג שחשבתי שויתרו עליו במהלך ארבעת השנים לקיומה של הרשת, אבל התבדיתי.

המקום היה מסודר בשולחנות של 4, על כולם רשומים שמות של מוזמנים. היה נראה שהיינו ראשוני המגיעים, והושיבו אותנו בשולחן שאליו הצטרפו בהמשך זוג נוסף, וליד השולחן של בוקששתר. הוא מבחינתו השאיר את השולחן נטוש, ודילג על האירוע. הופתעתי שאירוע השקה נחגג בשולחנות נפרדים ולא בשולחן מרכזי, ועוד יותר הופתעתי כשהציעו לנו להזמין, מבלי לחכות למוזמנים האחרים, ומבלי שלאורך כל האירוע נישאו מילות הסבר. ולמרות שהיה הגיוני שכדי שאוכל לכתוב ביקורת מקיפה על המהלך, גם אזכה לטעום מכל ארבעת המנות, נדרשתי לבחור רק באחת מהן. זכיתי בסופו של דבר לראות ולטעום רק עוד אחת, כי מארבעה בשולחן אחד, יצאו שלוש הזמנות לאותה מנה, ועוד הזמנה מיותמת למנה אחת אחרת.

אז שלוש הגרציות בשולחן הזמינו את ארוחת הבוקר של אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" בירושלים;

פולנטה  עם ראגו פטריות, אספרגוס, גבינת פרמז’ן וביצה עלומה עם/בלי בייקון. הארוחה מוגשת עם סלט ירוק, סלסלת לחמים וכוס יין לבן. המחיר למשלמים על המנה: 73 ₪. למרות שכבר אכלתי את המנה במסעדת האם שלה, וכבר אז שיבחתי אותה (כאן), היא היתה הבחירה הטובה ביותר מבחינתי, ובמיוחד משום שלא נאלצתי לשלם את המחיר המופרך שלה.

אז זו סלסלת הלחמים:

וזו המנה, שמוגשת באותה צורה כמו שהיא מוגשת במסעדת מחניודה בירושלים.

המנה ללא ספק נפלאה, וגם הלחמים. המחיר, כאמור, נראה לי מוגזם.

הגבר בשולחן לא ידע מה זו פולנטה. המלצר הסביר לו שמדובר בדייסת תירס, מה ששכנע את הגבר סופית לבחור במנה אחרת. הוא הלך עם המוכר והידוע, ובחר בשקשוקה, כלומר ארוחת הבוקר של עומר מילר, שף מסעדת "חדר האוכל" בתל-אביב. ארוחת הבוקר שלו היא שקשוקת עגבניות, פלפלים וחצילים קלויים עם שתי ביצים וגבינת שברה (עיזים) מעל. הארוחה מוגשת עם סלט קצוץ, ממרחים, סלסלת לחמים ושתייה לבחירה. היא עולה למשלמים 69 ₪, ללא ספק מחיר שלא הייתי משלמת עבור שקשוקה, טעימה ככל שתהיה. והיא טעימה, תאמינו לי. עם המקום שנשאר לי מהפולנטה, חיסלתי את השאריות שהשאיר הבחור.

על המנות הבאות אני יכולה לספר רק מה שהקומוניקט של משרד יחסי הציבור סיפר לי, כי לא ראיתי ולא טעמתי, ואפילו לא קיבלתי עדיין תמונות. אז תדמיינו לכם ותחליטו אם אתם הייתם מזמינים אותן לארוחת בוקר.

האחת היא ארוחת הבוקר של איל לביא, השף של מסעדת "רוקח 73" בתל-אביב. סלט ניסואז – תפוחי אדמה מבושלים, ביצה חצי קשה, פלחי עגבניות, ארוגולה, זיתי קלמטה, פלפלים קלויים, פילה אנשובי וגבינת לבנה. מוגש על קרפ מקמח חומוס (סוקה). הארוחה מוגשת עם סלסלת לחמים וקוקטייל עראק, אשכולית אדומה ונענע, או עראק נקי לבחירה, ועולה 67 ₪. איל לביא עצמו נכח באירוע, ואפילו זכיתי להחליף איתו כמה מילים. מדובר באדם נחמד ביותר, אבל לצערי שיחה זו הובילה אותי למסקנה שהמרחק בין התוכניות לפתיחת מסעדה שלו במרכז תל-אביב לבין ביצוע עוד גדול מאוד.

השניה היא ארוחת הבוקר של אינה קראבצקי, הזוכה בתחרות "מאסטר שף" ישראל, שארוחת הבוקר שלה היא מוזלי בריאות -  יוגורט כבשים משובח, גרנולה ללא סוכר מועשרת במבחר פירות יבשים, מגוון אגוזים קלויים ופירות טריים, מוגש עם סילן ונגיעות של טחינה גולמית. הארוחה מוגשת עם קוקטייל בליני או מימוזה, ועולה 51 ₪. גם אינה כיבדה את האירוע בנוכחותה הנוצצת.

כראוי לאירוע, יכולנו לבחור משקה אלכוהולי מהמגשים שהסתובבו בינינו, ובחרנו בלמברוסקו סגלגל. קינחנו בעוגות שוקולד לא חינניות במיוחד, ובקפה הפוך שצבעו היה כצבע של תה אנגלי. נאלצתי לוותר על שניהם.

אבל לא יצאנו בידיים ריקות. מוזמני האירוע קיבלו חלת שקדים יפה וטעימה, שהיוותה ארוחת בוקר נהדרת לעובדי חברת שילוב Millward Brown. כך השמחה נמשכה עוד קצת, עד לבוקר האמיתי למחרת.

איזה בוקר של כיף, איזה כיף שהיה לי הבוקר…

בנדיקט
בן יהודה 171, תל-אביב 03-5440345
שדרות רוטשילד 29, תל-אביב 03-6868657
אצ"ל 1 פינת רמת ים, הרצליה פיתוח 09-9580701

לאתר בנדיקט

לבלוג של יעל מוריס - לא סוגרת ת'פה

צילומים:

יעל מוריס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה