שבוע 3 בהודו- DEPO

איי אנדמן קיבלו את התל אביבית הנמרצת בשמחה, אבל היא עדיין מתרפקת על הזכרונות מגואה ובעיקר על האוכל של דיפו, ההודי הכי ישראלי

15/02/2011
תל אביבית נמרצת לשעבר קבלו עדכונים מתל
  • RSS

לפני 4 ימים ארזתי את עצמי ושוב יצאתי לדרך. הפעם כדי לראות את איי אנדמן (ANDAMAN) הנפלאים. כיוון שאני עדיין לא מוכנה להרפתקאות מהסוג ההודי, הזמנתי טיסה מאוד יקרה שלקחה אותי מגואה לבנגלור (BANGLOR) שבה שדה תעופה יותר מערבי ממערבי וים של אנשי עסקים ואני... התיירת היחידה ביניהם. משם המשכתי לצ'אנאי (CHANAI) שבה בשדה התעופה שכוח האל, העברתי 5 שעות המתנה ליליות ארוכות בחברת אנשים נוחרים שישנו סביבי על המזוודות שלהם כמו צוענים. משם לקחתי עוד טיסה והגעתי לפורט בלייר (PORT BLAIR) ומשם מצוידת ב-4 חברים ישראלים חדשים עליתי למעבורת מהירה לאוואלוק (AVALOK), האי המרכזי של אנדמן ולמרות שאני נמצאת כבר במרחק כמה ימים מגואה והחיים נראים אחרת לגמרי, יש לי חוב קטן שעליי לסגור עם ארמבול.

אופיס דיפו

דיפו הוא בחור הודי בעל מראה ישראלי, שמחזיק בחברה ישראלית ומסעדה בשם DEPO. לפני שנתיים אני זוכרת את המקום מדי ערב מלא עד אפס מקום בישראלים –וכיוון שהמטייל הישראלי נחשב למפונק ביותר באוכל זה נתון שחשוב להתייחס אליו. השנה המסעדה שקקה חיים קצת פחות ואירחה בעיקר את שחקני הסנוקר שפקדו את המקום בגלל השולחן הירוק. אולי דווקא בשל כך אני מצאתי אצל דיפו בית חם ושירות של טבח פרטי לפי בקשתך. טוב אולי לא ממש טבח פרטי אבל אני הרגשתי שבמקום הזה אני "מתקרבת לצלחת. הייתי מגיעה לדיפו כאשר היה מתעורר בי הצורך להרגיש חמימות ביתיות ואווירה משפחתית, כאשר רציתי להרגיש שדואגים לי שאיכפת ממני או כשסתם רציתי לפטפט בעברית עם ההודי הכי לא הודי בגואה.

אז מה אכלתי ב-3 שבועות ב- DEPO?

- ארוחת בוקר של טוסטים פריכים מלחם לבן עם גבינת בפלו עגבניה ובצל, חביתה מקושקשת וקפה.

- 14 ג'מבו שרימפס צלויים על הגריל עם תבלינים ארומאטיים. ישבתי והרחתי את החריכה של השרימפס שעלו על האש, אחרי זה שמעתי את הטסססס שלחשו תפוחי אדמה שנכנסנו לטיגון, הרחתי את הטריות הירוקה של המלפפון שנחתך דק דק בשביל הסלט שלי.

- TALI - מגש מתכת עם שקעים שבכל אחד מהם מאכל אחר וכל השקעים יחד יוצרים ארוחה מלאה (כולל הקינוח). אורז, תבשיל עדשים אדומות ברוטב עגבניות, תבשיל ירקות פיקנטי, סלט ירקות, צ'פטי ובננה.

- BUTTER PANEER – גבינת קוטג' (צמיגית) ברוטב חום סמיך בטעם שמזכיר קצת את גולש למרות שאין בו טיפת בשר ומעל, שלולית של חמאה שנמסה לתוך זה.

- ALO GOBI – התבשיל ההודי המפורסם מתפוחי אדמה וכרובית ברוטב פיקנטי בעל ריח של כוסברה.

- SPRING ROL – אגרול ענק מבצק שמזכיר שילוב של פנקייק ומופלטה, ממולא בירקות נוטים ואיטריות אורז. הג'אמבו אגרול הזה נחתך לחתיכות ביס ומגיע מלווה ברוטב ירוק שרק מהריח שלו נהיה לי שורף בעיניים.

ולסיכום:

איך נראה המפגש בין הרוחניות לסטייל? ככה!


THIS DAYS I MISS NOT A FOOD BUT A LITTLE BIT OF INTERNET

512 KB

THAT`S WHAT THEY HAVE HERE

>> מתוך הבלוג של תל אביבית נמרצת




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה