קציצות עדשים כתומות

מתכון של משק ברזילי למנה טבעונית ובריאה, קלה להכנה, עם שילוב נפלא של טעמים ומרקמים או בקיצור, כזאת שעושה טוב בבטן וגם בפה. מומלץ להגיש על אורז ירוק בתוספת סלט קטן

16/11/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

קציצות עדשים כתומות על מצע אורז ירוק וסלט נבטוטים של משק ברזילי. צילום: יחצ

משק ברזילי היא מסעדה טבעונית אורגנית מקסימה שממוקמת באחד הבניינים היפים בתל אביב של פעם (אחד העם 6, לשעבר קפה טאצה ד'אורו). תענוג לשבת בחצר הקטנה והפסטורלית של המסעדה ולטעום מעדנים מהתפריט, כמו למשל ענני כרובית עם עם גרגרי חומוס, צימוקים ובוטנים על מצע קרם גזר.

או

רול וייטנאמי – דפי אורז במילוי אבוקדו ואצות נורי ברוטב ג'ינג'ר שום וסויה.

או

טבעונינה – 3 גבינות טבעוניות עם סלט קטן, פלפלים קלויים ופוקצ'ה.

אופיר ג'ובאני, שנכנס לאחרונה לתפקיד היועץ הקולינרי של המסעדה, שם לעצמו מטרה לשדרג את המטבח הטבעוני ולהכניס אליו את מה שמכונה "אומאמי" – הטעם שהוגדר כ"טעם החמישי" או כ"טעם שגורם לטועם לרצות עוד".

ג'ובאני גם משתמש במונחים כמו "עומק בטעם" ו"פייט בפה" כשהוא מדבר, בהתלהבות רבה, על המהפכה שהוא מוביל במטבח הטבעוני בישראל, מהפכה שתביא לנו בקרוב אל המדפים גם גבינות טבעוניות ומיונז טבעוני, למשל, בטעמים נפלאים, ובמתכונים חדישים שלא מתפשרים על הטעם והמרקם, ולא פחות חשוב מזה – על המחיר.

"אוכל טבעוני ובריא ממש לא חייב להיות עסק יקר", הוא מסביר. "יש היום מוצרי גלם מגוונים ומדהימים בטעמים שלהם שאפשר לייצר מהם מוצרים טבעוניים נפלאים, גם בקנה מידה רחב".

קציצות עדשים כתומות

רכיבים

2 כפות שמן זית

2 כוסות עדשים כתומות מונבטות

2 בטטות מגוררות בפומפיה גס

בצל גדול חתוך לפרוסות

3 שיני שום

ג'ינג'ר - חתיכה קצוצה דק בעובי ס"מ

2 כפות שמן שומשום

4 כפות סויה

חופן גדול של עלי מנגולד

הכנה

מאדים בסיר עם שמן זית את הבצל, השום והג'ינג'ר עד שהבצל נעשה שקוף.

מוסיפים את הבטטות ו-2-3 כפות מים וממשיכים לאדות עד שמתרכך.

טוחנים במעבד מזון את העדשים המונבטות למחית גסה.

מעבירים לקערה את הבטטה החמה ומערבבים עם העדשים המונבטות, כפית מלח ושמן השומשום.

את עלי המנגולד מניחים במחבת עם כף מים ומאדים  עד שהם מגירים נוזלים ומתכווצים.

את כל התוכן כולל הנוזלים טוחנים בבלנדר ומוסיפים לתערובת.

מערבבים למסה אחידה ויוצרים קציצות בידים רטובות.

אופים 20-30 דקות או עד שמשחים קלות, על נייר אפיה משומן, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

בתיאבון!

לאתר של מסעדת משק ברזילי

מתוך התפריט של משק ברזילי. צילום: יחצ מתוך התפריט של משק ברזילי. צילום: יחצ מתוך התפריט של משק ברזילי. צילום: יחצ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה