דלעת ממולאת בגבינת עזים

מתכון של ארז קומרובסקי למנה יפהפיה וטעימה, קלה מאוד להכנה, שכולה טעמים וניחוחות של סתיו גלילי. להגיש עם לחם שאור מלא ויין לבן

09/11/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

דלעת ממולאת בגבינה עזים של ארז קומורובסקי. צילום: גבי לנג

חומרים:

1 דלעת תאילנדית / דלעת ערמונים פתוחה ומרוקנת מגרעינים

2-3 כפות חמאה מומסת

מלח ים גס

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

קורט מוסקט

קורט קינמון

1 גוש גבינת עזים (אני משתמש ב"שחר" של יעקובס למתכון הזה)

אופן ההכנה:

מורחים את הדלעת מבפנים בחמאה מומסת, בוזקים מלח, פלפל חריף, מוסקט וקינמון.

אופים את הדלעת בטמפ' של 220 מעלות כשעה עד שהדלעת כמעט רכה לחלוטין.

מניחים בתוך הדלת גוש גבינת עזים בשלה (אבל לא "ריחנית") וממשיכים באפייה עוד 20 דקות או עד שהגבינה נמסה כמעט.

מגישים מיד עם כף, לחם שאור מלא ויין לבן.

בתיאבון!

***

ב-19.11.15 תתקיים סדנת אפיה וירקות סתיו חגיגית במרכז הסדנאות של ארז קומרובסקי בגליל העליון.

בתוכנית: טעימות לחם, יין וירקות במרפסת ביתו של קומרובסקי, טיול בערוגות הירק, הדרכה והכנת מגוון לחמים, נזידים וסלטים מהמטבח הגלילי וארוחה.

>> לפרטים והרשמה לסדנאות של ארז קומרובסקי

צילום: גבי לנג




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה