עוף צלוי בניחוח אסייתי של אהרוני

השף ישראל אהרוני מביא אלינו את ניחוחות המזרח הרחוק עם מנה נהדרת של כרעי עוף ברוטב תמרינדי

בחורה עם מחשב נייד

עוף צלוי בתמרינדי של אהרוני. צילום: שי נייבורג

"תמרינדי הוא מחומרי הגלם האהובים עלי", מסביר אהרוני. "המשחה השחורה-חומה בעלת הטעם החמצמץ הייחודי לה כל כך צובעת את האוכל בטעם נפלא". 

מרכיבים ל – 6 מנות

6 כרעי עוף חצויות

2 כפות משחת תמרינדי

3 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים

3 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

2 מקלות למון גראס קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

להגשה

3 ראשי בק-צ'וי, חצויים לאורכם

אופן ההכנה

מערבבים את חלקי העוף עם כל שאר החומרים, כך שיהיו מצופים היטב מכל צדיהם. מניחים לשעתיים לספיגת הטעמים.

מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את העוף בתבנית צלייה כשצד העור כלפי מעלה וצולים 40-30 דקות, עד שהעוף שחום ומזוגג יפה. לקראת ההגשה מאדים את ראשי הבק-צ'וי החצויים בכלי אידוי כ-5 דקות ומגישים לצד הכרעיים הצלויות.

***

המתכון לקוח מתוך הספר החדש "ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה"

עטיפת ספרו של אהרוני מבשל ממטבחי אסיה