"תמרינדי הוא מחומרי הגלם האהובים עלי", מסביר אהרוני. "המשחה השחורה-חומה בעלת הטעם החמצמץ הייחודי לה כל כך צובעת את האוכל בטעם נפלא".
מרכיבים ל – 6 מנות
6 כרעי עוף חצויות
2 כפות משחת תמרינדי
3 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים
3 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
2 מקלות למון גראס קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כפית שבבי צ'ילי חריפים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
להגשה
3 ראשי בק-צ'וי, חצויים לאורכם
אופן ההכנה
מערבבים את חלקי העוף עם כל שאר החומרים, כך שיהיו מצופים היטב מכל צדיהם. מניחים לשעתיים לספיגת הטעמים.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את העוף בתבנית צלייה כשצד העור כלפי מעלה וצולים 40-30 דקות, עד שהעוף שחום ומזוגג יפה. לקראת ההגשה מאדים את ראשי הבק-צ'וי החצויים בכלי אידוי כ-5 דקות ומגישים לצד הכרעיים הצלויות.
***
המתכון לקוח מתוך הספר החדש "ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה"