תירס סתירה

נא להשתיק את הקול הקטן שצועק "שוב מרק תירס סיני?!" - המרק הזה עשה עלייה דווקא מניו יורק והוא מושלם ליום סגרירי וגשום

27/01/2011
הגרגרנית קבלו עדכונים מהגרגרנית
  • RSS
»

העזר טוען שתירס זה אוכל לפרות. מסתבר שרבים חושבים שהוא טועה, מכיוון שתירס הוא אחד מהמאכלים האהובים ביותר על ילדים (ועל עוד איזה אחד או שניים מהמבוגרים).

איך אתם אוכלים את התירס שלכם?

השילוב הנהדר בין המתקתקות הטבעית של התירס לבין המליחות מהמלח הגס, אותו אני מפזרת עליו כשהוא חם, משכיח ממני כל פעם מחדש עד כמה אני שונאת שהגרגרים נתקעים לי בין השיניים. ואיך אתם אוכלים את התירס שלכם? בביסים גדולים, המותירים סימני שיניים על הקלח, או שמא אתם אוכלים את הגרגרים אחד-אחד? תתפלאו, יש גם כאלה…

הפעם רציתי לספר לכם על מרק מיוחד מתירס. נא להשתיק את הקול הקטן שצועק "שוב מרק תירס סיני?!". המרק הזה עשה עלייה דווקא מניו יורק. טעמתי אותו לראשונה בתוך ה- "Chelsea Market"‘ , שהוא מקום שווה בפני עצמו לאוהבי הבישול, האפייה או פשוט אוהבי האוכל. מכיוון שחיפשנו מחסה מפני הקור והגשם, היה זה אך טבעי שנגיע גם למרק. המושיע האולטימטיבי שלנו נמצא ב-"Hale and Hearty".

הקלחת הרותחת

צ’אודר הוא מן מרק סמיך, המקבל את מרקמו מחלב או שמנת. הנודע ביותר הוא צ’אודר הצדפות של ניו-אינגלנד, אבל צ’אודר התירס אהוב לפחות כמוהו. מקור המילה צ’אודר הוא בסיר שבו המרק מתבשל, כזה שאני מדמיינת שנוכל למצוא בפונדק "הקלחת הרותחת" שבספרי הארי פוטר.  גם כאן מדובר במרק מהסוג המנחם, המתאים בדיוק ליום סגרירי וגשום (אבל גם לימים אחרים).

צ’אודר תירס (Corn Chowder)

4 מנות

המרכיבים:

  • 4 קלחי תירס, מופרדים לגרגרים ולקלחים
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל חריף
  • 1 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כוס רוויון
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס כוסברה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

  1. שימו את קלחי התירס וציר הירקות או המים בסיר על אש בינונית והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש, כסו חלקית את הסיר במכסה ובשלו 30 דקות.
  2. הוציאו את הקלחים והיפטרו מהם. שמרו 2 כוסות של הציר בצד.
  3. חלטו את גרגרי התירס במים רותחים למשך כ-5 דקות, עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. שמרו בצד כוס של גרגרי תירס ואת השאר העבירו למעבד מזון.
  4. הוסיפו למעבד המזון עם התירס גם את ציר המרק ששמרנו בצד, שום, פלפל חריף, סוכר ומלח ועבדו עד למחית חלקה.
  5. העבירו את הצ’אודר לסיר והכניסו לתוכו את גרגרי התירס ששמרתם בצד, הרוויון, השמנת, הכוסברה ומיץ הלימון.
  6. הגישו בקעריות ופזרו מעל בצל ירוק קצוץ (אני הוספתי לצבע גם כמה קוביות פלפל אדום, אבל לא חובה).
  7. אוהבי פירות הים יכולים להוסיף למרק שרימפסים מבושלים (רגילים או בייבי) בשלב 4.

בתיאבון!

השוונץ:

  • אם במרק עסקינן, אי אפשר בלי הפרק הנצחי מ"סיינפלד", על הסופ-נאצי. הנאה צרופה גם בפעם האלף!
  • ספר מקסים שכולו מרקים הוא The Daily Soup Cookbook. מחבריו הם השפים של רשת מסעדות מרקים בשם הזה (עליו טוענים היה מבוסס ה"סופ-נאצי"), אלא שהרשת נסגרה בינתיים… שלא כמו בפרק הידוע, השפים הללו כן משתפים את הקהל במתכונים והספר מגוון ומלא כל טוב!

לבלוג של הגרגרנית




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה