סלט עלים עם תפוחים מקורמלים

מתכון מיוחד לראש השנה: סלט עלים ותפוחי עץ חגיגי שייראה נהדר על שולחן החג. שילוב מרגש בין עלים ירוקים, גבינת עזים ותפוחים מקורמלים מתקתקים שיוצר מגוון עדין ומעניין בטעמים ומרקמים

01/09/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

סלט עלים עם תפוחים מקורמלים של עומר מילר. צילום: דניאל לילה

חומרים ל- 4  מנות:

לתפוחים המקורמלים:

4 תפוחים קלופים ללא הליבה ופרוסים לשישיות

1 כוס רוטב בסיס לבישול (אסם)

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כוסות מים

1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל

לסלט:

1 ראש חסה ערבית שטופה ומיובשת מופרדת לעלים קרועים לחצי

צרור רוקט שטוף ומיובש

3 כפות שקדים פרוסים קלויים

100 גרם גבינת קממבר/ גבינת עיזים חצי קשה מפוררת

שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

+ מכינים תפוחים מקורמלים: שמים את כל החומרים של התפוחים המקורמלים בסיר ומביאים לרתיחה.

+ מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד שהתפוחים רכים ומקורמלים. מצננים.

+ מכינים את הסלט: מערבבים בקערה חסה, עלים, שקדים וגבינה.

+ מוסיפים שמן ולימון ומערבבים.

+ מניחים מעל את התפוחים ומגישים.

בתיאבון!

 ***

באדיבות השף עומר מילר ל- 'אסם'

סטיילינג (כולל הכנה)- עמית פרבר

צילום:  דניאל לילה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה