קאפקייקס תמרים עשיר

קאפקייקס מתמר מג'הול, שאותו פסקל פרץ רובין אוהבת במיוחד בזכות מרקמו הסמיך שדומה לסוכריית טופי. התוצאה: עוגות אישיות יפהפיות ועשירות במרקם ובטעם שיקשטו את שולחנות החג בסתיו הקרוב

30/08/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

קאפקייקס תמרים. צילום: פסקל פרץ רובין

לקראת בוא חגי תשרי, הכנתי פינוק אישי לבני משפחתי: עוגיות קאפקייקס תמרים.

בחרתי לשלב בעיסת הבצק תמרים מסוג מג'הול אשר להם מרקם עשיר כמו של סוכריית "טופי", והאמת, בעיקר משום שהם  בריאים.

התמרים מכילים סיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חימצון. הם גדלים כאן בארץ, מייבשים אותם באופן טבעי על העצים, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלהם, ללא צורך בתהליכי ייבוש מתועשים ובשימוש בחומרים משמרים.

שילבתי בבצק גם קמח מלא, טחינה גולמית, סוכר חום, אגוזי מלך ותבלינים, ואת עיסת הבצק הכנסתי לעטרות קאפקייקס בגווני השקדייה.

התוצאה מעדן תמרים רך, עשיר באגוזים, תמרים ותבלינים.

חג שמח. 

החומרים 14-16 עטרות קאפקייקס (מנג'טים)

15 תמרים מסוג מג'הול חתוכים גס.

50 גרם חמאה.

1/2 1 כוסות מים חמים.

1 כוס קמח, מנופה.

1/2 כוס קמח מלא, מנופה.

1/2 כפית אבקת אפייה.

1 כפית סודה לשתייה.

 1/4 כפית ציפורן טחונה.

1/4 כפית קינמון טחון.

1-3/4 כוס סוכר דמררה או סוכר חום.

1 כף טחינה גולמית.

1 כפית תמצית וניל משובחת.

1 ביצה.

100 גרם אגוזי מלך קלויים וגרוסים.

לעיטור

2 כוסות קצפת מוכנה לזילוף, סוכריות לעיטור או אגוזים קצוצים.

אופן ההכנה

מגלענים את התמרים, חותכים לפיסות בינוניות מניחים בקערה.

מוסיפים את החמאה, יוצקים את המים החמים, מערבבים וממיסים יחד.

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקמח המלא, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ותבלינים – ציפורן וקינמון.

מוסיפים אל קערת היבשים, בהדרגה ותוך כדי בחישה בכף עץ, את התמרים על נוזליהם.

מוסיפים את הטחינה הגולמית, תמצית הווניל, הביצה והאגוזים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

מסדרים את עטרות הקאפקייקס בתבנית תנור. משמנים אותן קלות בתרסיס שמן או מברישים במעט חמאה מומסת.

מעבירים את עיסת הבצק לשקית זילוף או משתמשים בשתי כפות. ממלאים את העטרות  בבצק עד ל-3/4 מגובה עטרות הקאפקייקס.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-20-15 דקות ומצננים.

אפשר להסתפק רק בעיטור במעט אבקת סוכר או בקצפת מוכנה.

מעבירים את הקצפת  לשקית זילוף בעלת צינתר משונן ומזלפים תלוליות על כל קאפקייק.

מעטרים באגוזים גרוסים או בעיטורי סוכר.

טיפסקל

רוצים לחסוך בקלוריות? השתמשו ב-3/4 כוס סוכר. במקום קצפת לעיטור בזקו אבקת סוכר.

מתכון וצילומים: פסקל פרץ-רובין www.pascalpr.co.il




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה