מדריך קנייה: מיקסרים

מטבח אמיתי לא יהיה שלם ללא מיקסר. עכשיו רק נותר לבחור במיקסר שמתאים לצרכים שלנו- ידני קומפקטי, משולב פרקטי, או שולחני צבעוני כמו של המקצוענים?

25/01/2011
יעל טוקר הדרכה מקצועית להורים קבלו עדכונים מיעל טוקר הדרכה מקצועית להורים
  • RSS
» מיקסר קיצ'נאייד. צילום: יח"צ

המיקסר הוא המכשיר האידיאלי ללישת בצק, להקצפת ביצים ולערבול תערובות סמיכות. יש סוגים שונים של מיקסרים – ידני, שולחני או משולב; הם בעלי עוצמות ותכונות שונות, והבחירה ביניהם תלויה בעיקר באופי השימוש הרצוי. מדריך זה יסייע לכם לבחור את המיקסר המתאים, לפי השיקולים הבאים:

1. מיקסר ידני או שולחני

2. ביצועים

3. נוחות השימוש ועמידות

4. מחיר

5. אחריות

1. מיקסר ידני או שולחני

שני סוגי המיקסרים הנפוצים הם מיקסר ידני ומיקסר שולחני. המיקסר הידני מיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, כאשר ההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה.

מיקסר שולחני הוא בדרך כלל גדול ומסיבי יותר ובעל עוצמה גבוהה יותר, שמתאים גם לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה יותר של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות בהלך העבודה ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.

סוג נוסף של מיקסר הוא שילוב בין ידני לשולחני. מדובר למעשה במיקסר ידני הכולל קערה והתקן מיוחד שאליו מחברים את המיקסר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני, אך הוא עדיין מוגבל בביצועיו בהשוואה למיקסר שולחני קלאסי.

למעלה

2. ביצועים

ביצועיו של המיקסר נמדדים על פי הקיבולת וההספק שלו, מספר המהירויות שהוא מציע וכן בתכונות נוספות שקיימות בחלק מהדגמים.

קיבולת הקערה:

לכל המיקסרים מצורפת קערה בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת. יש מיקסרים שמצורפות אליהם שתי קערות בגדלים שונים לשימוש בכמויות שונות.

הספק:

הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר. ככל שההספק גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר.

במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה.

מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק''ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת בצק במשקל של 1 ק"ג ויותר בחרו מיקסר בעל הספק של כ-1000 ואט.

במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 ואט.

מהירויות:

כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב (לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.

לחצן טורבו:

בעזרתו ניתן להכפיל את המהירות הקיימת מבלי לעבור לכפתור מהירות אחר. לחצן כזה שימושי בעיקר כשמוסיפים מרכיבים לתערובת שבקערה.

למעלה

3. נוחות השימוש ועמידות

כדי להתרשם מנוחות השימוש ומהעמידות של המיקסר מומלץ לבחון אותן בחנות. הרימו אותו, פרקו והרכיבו את הקערה ואם אפשר – גם חלקים נוספים, התנסו בכפתורים ובלחצנים השונים. ודאו שהמשקל מתאים לכם, שהמיקסר בנוי היטב ומורכב מחומרים איכותיים, שהוא קל ופשוט להרכבה ולפירוק ושהכפתורים יציבים ומגיבים היטב.

החומר שממנו עשוי גוף המיקסר:

המיקסרים הפשוטים והזולים עשויים בדרך כלל מפלסטיק פשוט. מיקסרים טובים עשויים מפלסטיק יצוק ומסיבי או משילוב של מתכת ופלסטיק, והאיכותיים והעמידים שבהם עשויים יציקת מתכת חזקה.

מי שמבקש לעצמו מיקסר חזק לשימוש אינטנסיבי, שגם יישאר יציב ולא יזוז ממקומו במהלך העבודה – מיקסר ממתכת הוא המיקסר בשבילו. עם זאת, מיקסר כזה קשה לניוד ולאחסנה ולרוב גם יקר יותר. אם החסרונות האלה מרתיעים אתכם, תוכלו להסתפק במיקסר מפלסטיק יצוק באיכות גבוהה.

החומר שממנו עשויה הקערה:

הקערה יכולה להיות מפלסטיק או מנירוסטה, ולעתים רחוקות – מזכוכית. קערת פלסטיק פחות מומלצת בשל נטייתה להישרט ולצבור ריחות וטעמים. הזכוכית, לעומתה, עמידה בפני שריטות ואינה סופגת ריחות וטעמים, אך היא כבדה ושבירה יותר. קערת הנירוסטה קלה יותר במשקלה וגם עמידה בפני שבר.

אביזרים נלווים:

בכל מיקסר תמצאו אביזרים בסיסיים שיספיקו לשימושים יום יומיים, כמו וו לישה ומקצפות. לדגמים מסוימים מצורפים אביזרים נלווים שהופכים את המיקסר לרב תכליתי. עם האביזרים הפוטנציאלים נמנים מסחטת מיץ, מטחנת בשר, מטחנת קפה ותבלינים, להב לחיתוך וקיצוץ ופריטים אחרים.

למעלה

4. מחיר

טווח המחירים העיקרי למיקסרים ידני ומשולב נע בין 150 ל-300 שקל.

טווח המחירים העיקרי למיקסר שולחני נע בין 500 ל-3,500 שקל.

למעלה

5. אחריות

אחריות על מיקסר נעה בין שנה לשלוש שנים.

למעלה

להשוואת מחירי מיקסרים בזאפלונה לחצו כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה