מתכון קיצי מושלם - חצילים בפרמז'ן

מתכון קיצי וקליל לקראת סוף הקיץ. פשוט, טעים ואיטלקי

24/08/2015
פאני רוטשטיין קבלו עדכונים מפאני
  • RSS

melanzana3

לא הולכת לחפור לכם על איטליה, האיטלקים והמטבח האיטלקי. כל מי שעוקב אחריי כבר יודע בדיוק מה דעתי על כך (רמז: אהבה מטורפת :-).

אבל יש פה מתכון, שבאמת ובתמים, אם לא תכינו אותו אתם פראיירים.

למה?

כי הוא טעים, קל, קייצי, יפה והכי חשוב: תמיד תגרפו מחיאות כפיים סוערות כשתגישו אותו.

אז יאללה … למה אתם מחכים?

כוס וחצי רוטב עגבניות איטלקי (קלי קלות מתכון בהמשך)

200 גרם גבינת מוצרלה קרועה לחתיכות (בערך 3 כדורי גד גדולים)

2 כפות פרמז’ן מגורר.

2 חצילים בינוניים מוצקים וטריים פרוסים לטבעות בעובי של 2-3 ס”מ.

מעט עלי בזיליקום קרועים.

מעט שמן זית. מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

איך?

להמליח את החצילים בכף שטוחה של מלח ולהניח במסננת כחצי שעה ,עד שיגירו את הנוזלים מהם. לייבש בנייר סופג (אם החצילים ממש טריים אפשר לדלג על שלב זה).

חצילים

לחמם תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.

על תבנית עם נייר אפייה להניח את החצילים ולזליף עליהם שמן זית (משני הצדדים). לאפות כ-20 דקות עד שמתרככים ומשחמים.

להנמיך את הטמפרטורה ל- 180 מעלות.

בינתיים להכין רוטב עגבניות איטלקי קלאסי:

לסיר להוסיף 2 כפות שמן זית.

להוסיף שתיים-שלוש שיני שום קצוצות. לטגן 20 שניות בלבד.

להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות).

להמליח, לפלפל בפלפל שחור גרוס טרי, ולבשל כעשרים דקות. כדאי ואפשר להוסיף חצי כוס מים כיוון שהרוטב יצטמצם מאוד.

לכבות את האש, להוסיף קרעי בזיליקום ולערבב. הרוטב הזה מ צ ו י י ן  גם לפסטה.

melanzana1

השלמת המנה

בכלי שמתאים לתנור (ורצוי גם להגשה) לסדר שכבות של רוטב עגבניות, חצילים, גבינת מוצרלה ובזיליקום.

מתחילים עם  מעט רוטב עגבניות , חצילים, שוב עגבניות, 1/3 גבינה, מעט עלי בזיליקום, ושוב עד שמסיימים עם רוטב , מוצרלה ופרמז’ן מרוסק מלמעלה. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה.

להגיש חם עם לחם טרי, ולא פחות חשוב יין.

איזה?

למנת החצילים ברוטב עגבניות עם פרמזן יתאים יין לבן יבש כמו כרמל פרייבט קולקשן שרדונה שיספוג את השומניות של המנה וירענן אותה עם חמיצות נעימה ומאוזנת וניחוחות של תפוחים ופרי טרופי, שיוסיפו טעמים לגבינת המוצרלה ואיזון למליחות הפרמזן.

melanzana2

 

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה